2,2K
Σας παρουσιάζω μια τάρτα πεντανόστιμη και δεν θα το πιστέψετε… light !!!
Υλικά :
500 γρ. κρέας από αρνίσιο μπούτι
2 κουταλιές της σούπας χυμός ντομάτας
2 κουταλιές της σούπας Πατέ πιπεριάς φλωρίνης.
2 αυγά
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
20 γρ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδου
1/2 κουταλάκι του γλυκού σουμάκ
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/3 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
πιπέρι και αλάτι
100 γρ. τριμμένο τυρί με χαμηλά λιπαρά
μισή δόση
Ζύμη κουρού ολικής αλέσεως , χωρίς βούτυρο
Για την επικάλυψη :
250 γρ . γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
1 σκελίδα σκόρδου
50 γρ τριμμένο τυρί με χαμηλά λιπαρά
σουσάμι για πασπάλισμα.
Καθαρίζουμε καλά το κρέας μας ,
αφαιρούμε όσα περισσότερα λιπαρά μπορούμε ,
το πλένουμε καλά και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει .
Όταν έχει βράσει , το αποσύρουμε απ’ την φωτιά και αφαιρούμε το κρέας ,
το βάζουμε σένα άλλο μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει .
Το ίδιο κάνουμε και με τον ζωμό του .
Όταν είναι κρύα πια , τα βάζουμε στο ψυγείο .
Καλό θα ήταν αυτή η διαδικασία να γίνει από την προηγούμενη μέρα.
Το επόμενο πρωί , βγάζουμε απ το ψυγείο το μπολ με τον ζωμό
και βλέπουμε πως όλο του το λίπος έχει ανέβει και έχει παγώσει την επιφάνεια .
Σουρώνουμε τον ζωμό και πετάμε το λίπος που έμεινε στο σουρωτήρι .
Μαδάμε καλά το αρνί μας και το βάζουμε σε μια λεκανίτσα .
Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά μας και ανακατεύουμε καλά.
Έχουμε βάλει σε μια ταρτιέρα την Ζύμη κουρού ολικής αλέσεως , χωρίς βούτυρο
και την ψήνουμε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Στην συνέχεια την βγάζουμε απ’ τον φούρνο
και βάζουμε πάνω στην ψημένη ζύμη το μείγμα του αρνιού μας.
Το απλώνουμε ομοιόμορφα και ετοιμάζουμε την επικάλυψη του γιαουρτιού ως εξής:
Μέσα στο γιαούρτι βάζουμε 1 σκελίδα σκόρδου πολτοποιήμένη ,
ρίχνουμε και το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε καλά.
Καλύπτουμε το μείγμα του κρέατος και πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 – 20 λεπτά , μέχρι να ροδίσει το γιαούρτι.
Καλή μας απόλαυση !