9,9K
Η μικρή μου κόρη ,
η Μαργαρίτα ,
λατρεύει τις φράουλες και την σοκολάτα!
Χθες είχε τα γενέθλια της ,
έκλεισε τα τέσσερα!
Εμένα μου φαίνεται πως είναι πολύ περισσότερα…
Μια ζωή !
Μια διαφορετική ζωή απ’ αυτή που ζούσα μέχρι τότε.
Εκείνη πια είναι η προτεραιότητα μου και η μοναδική μου έννοια.
Το γλυκό μου ” βασανάκι” λοιπόν ,
ανυπομονούσε πολύ καιρό τώρα ,
για το πότε θα έρθουν τα γενέθλια της και φυσικά πότε θα σβήσει τα κεράκια !
Όταν ξεκινούσα να φτιάξω το γλυκό της ήμουν λίγο μπερδεμένη…
Φέτος θα κάνουμε δύο φορές γενέθλια…
Θα αναρωτιέστε γιατί!
Γιατί η μία γιαγιά μας είναι εδώ στο νησί μαζί μας,
η άλλη όμως και ο παππούς είναι μακριά και σε λίγες μέρες θα τους επισκεφτούμε!
Θέλουν λοιπόν κι εκείνοι να γιορτάσουν μαζί μας
τα γενέθλια της αγαπημένης τους εγγονής!
τα γενέθλια της αγαπημένης τους εγγονής!
Τυχερή η Μαργαρίτα ,
δύο φορές γενέθλια με διαφορετικούς καλεσμένους
και φυσικά με διαφορετικά γλυκά!
Με τον μπαμπά της αποφασίσαμε να φτιάξω πάστες αντί για τούρτα.
Πάστες δύο γεύσεων,
συνδυασμοί αγαπημένοι της κόρης μας αλλά και δικοί μας!
Η τούρτα θα γίνει στην άλλη γιαγιά!
Υλικά :
Για το κέικ:
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό φρέσκου πορτοκαλιού,
το ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο και βιολογικό αν γίνεται,
1 φλιτζάνι του τσαγιού αριάνι 1,7 % λιπαρά,
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο,
2 κουταλιές της σούπας στέβια κρυσταλλική 95% σε αναλογία με την ζάχαρη 1:5,
λίγη φυσική βανίλια σε σκόνη,
1/2 κουταλάκι του γλυκού καρδάμωμο σε σκόνη,
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα,
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ,
1 φλιτζάνι του τσαγιού νιφάδες βρώμης,
1,5 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι ολικής αλέσεως.
Ξεκινάμε ρίχνοντας σ’ ένα μπολ,
το αριάνι και το ελαιόλαδο,
ανακατεύουμε καλά,
διαλύουμε μέσα στον χυμό πορτοκάλι την σόδα
και την προσθέτουμε στο μπολ.
Ρίχνουμε ακόμα την στέβια και τα μυρωδικά μας ,
ανακατεύουμε πολύ καλά με τον αυγοδάρτη ,
να διαλυθεί η στέβια.
Προσθέτουμε την βρώμη και το αλεύρι
αφού πριν τα έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν πάουντερ.
Συνεχίζουμε το πολύ καλό ανακάτεμα,
όταν το μείγμα μας είναι ομογενοποιημένο ,
το ρίχνουμε μέσα σ’ ένα ταψάκι διαμέτρου 32 εκατοστών,
το οποίο έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει πριν,
για να μην κολλήσει το κέικ.
Δεν θέλουμε να βγει ένα ψηλό κέικ αλλά να είναι σχετικά κοντό ,
1- 1,5 εκατοστά ύψος.
Ψήνουμε στις αντιστάσεις του φούρνου μας στους 180 βαθμούς.
Γλυκό του κουταλιού φράουλα :
300 γρ. φράουλες
2 κουταλάκια του γλυκού στέβια κρυσταλλική 95% σε αναλογία με την ζάχαρη 1:5
1/2 κουταλάκι του γλυκού αγάρ αγάρ σε σκόνη (Τι είναι το αγάρ αγάρ 😉
1/2 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού.
Μέσα σ’ ένα κατσαρολάκι βάζουμε τις φράουλες ,
δεν προσθέτουμε νερό.
Θα σκεπάσουμε με το καπάκι και θ’ ανάψουμε την φωτιά,
μόλις αρχίσει να παίρνει βράση θα χαμηλώσουμε
και θ’ αφήσουμε να βγάλουν τα υγρά τους.
Θα προσθέσουμε το αγάρ αγάρ και θα ανακατεύσουμε καλά για να λιώσει,
αποσύρουμε απ’ την φωτιά και προσθέτουμε την στέβια και τον χυμό λεμονιού.
Αφήνουμε να κρυώσει και μετά στο ψυγείο.
Για την μους φράουλας:
225 γρ. μυζήθρα γλυκιά
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού σιρόπι απ’το γλυκό της φράουλας
2-3 μεγάλες φράουλες απ’ το γλυκό
1 κουταλιά της σούπας στέβια κρυσταλλική 95% σε αναλογία με την ζάχαρη 1:5.
Βάζουμε όλα τα υλικά μας μέσα στο μπλέντερ
και κτυπάμε μέχρι να γίνουν η μους της φωτογραφίας παρακάτω…
Κρέμα πορτοκάλι και goji berries:
Η άλλη κρέμα είναι συνδιασμός πορτοκαλιού και goji ,
με έντονο πορτοκαλί χρώμα και γεύση ανάλαφρη και ιδιαίτερη.
10 γρ. goji berries μουλιασμένα σε χυμό πορτοκάλι
250 γρ. μυζήθρα γλυκιά
30 σταγόνες υγρή στέβια γνωστής ελληνικής εταιρίας αναψυκτικών,
10 γρ. goji berries μουλιασμένα σε χυμό πορτοκάλι
250 γρ. μυζήθρα γλυκιά
30 σταγόνες υγρή στέβια γνωστής ελληνικής εταιρίας αναψυκτικών,
σε αναλογία 4 σταγόνες =1 κ.γ ζάχαρη
ξύσμα από 1 πορτοκάλι βιολογικό και ακέρωτο
80 γρ. γάλα εβαπορέ ελαφρύ.
Η διαδικασία πολύ εύκολη,
βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ
και χτυπάμε μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη κρέμα .
ξύσμα από 1 πορτοκάλι βιολογικό και ακέρωτο
80 γρ. γάλα εβαπορέ ελαφρύ.
Η διαδικασία πολύ εύκολη,
βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ
και χτυπάμε μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη κρέμα .
Για το γλάσο σοκολάτας αλά Sofeto:
1 φλιτζάνι του τσαγιού (60 γρ. ) κακάο σκόνη με 20 % λιπαρά
1 φλιτζάνι του τσαγιού ( 170 γρ.) γάλα εβαπορέ με 2% λιπαρά
λίγες σταγόνες εσάνς βανίλιας
40 – 45 σταγόνες υγρή στέβια ,γνωστής ελληνικής εταιρίας αναψυκτικών,
σε αναλογία 4 σταγόνες = 1 κ.γ ζάχαρη.
Ρίχνουμε μέσα στον μπολ μας όλα τα υλικά
και με ένα κουταλάκι αρχίζουμε να ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν ,
μετά θα πάρουμε το μπλέντερ χειρός
και θα κτυπήσουμε το γλάσο για να γίνει λείο και πλήρως ομογενοποιημένο.
Αν δείτε ότι είναι πολύ σφικτό μπορείτε να ρίξετε λίγο γάλα παραπάνω,
ανάλογα πόσο ρευστό το θέλετε ,
αυτό εξαρτάται από το κακάο που χρησιμοποιείτε,
δεν είναι όλα ίδια.
Η συναρμολόγηση του γλυκού γίνεται ως εξής:
Αφού ψηθεί το κέικ ,
το κόβουμε με ένα τσέρκι σε στρογγυλά κομμάτια.
Τα κομμάτια αυτά είναι κοντά σε ύψος για να βάλουμε δύο στο κάθε παστάκι μας.
Βάζουμε λοιπόν ένα κομμάτι κέικ μέσα στο τσέρκι
και προσθέτουμε την κρέμα που μας αρέσει.
και προσθέτουμε την κρέμα που μας αρέσει.
Από πάνω θα βάλουμε άλλο ένα κομμάτι κέικ
και θα γαρνίρουμε ανάλογα με την κρέμα που χρησιμοποιήσαμε μέσα του.
και θα γαρνίρουμε ανάλογα με την κρέμα που χρησιμοποιήσαμε μέσα του.
Ο δικοί μου συνδυασμοί είναι :
Κρέμα φράουλα μέσα ,
κρέμα πορτοκάλι και goji berries από πάνω,
μαζί με ένα κομμάτι φράουλας απ’ το γλυκό του κουταλιού που φτιάξαμε.Ο άλλος συνδυασμός είναι,
κρέμα πορτοκάλι και goji berries μέσα ,
γλάσο σοκολάτας από πάνω.
κρέμα πορτοκάλι και goji berries από πάνω,
μαζί με ένα κομμάτι φράουλας απ’ το γλυκό του κουταλιού που φτιάξαμε.Ο άλλος συνδυασμός είναι,
κρέμα πορτοκάλι και goji berries μέσα ,
γλάσο σοκολάτας από πάνω.
Προσωπικά μου άρεσαν πολύ και τα δύο ,
η αλήθεια είναι πως όσοι έφαγαν είπαν καλά λόγια και για τα δύο!
Η κόρη μου έσβησε 3-4 φορές τα κεράκια της ,
το ευχαριστήθηκε !
Έπαιξε με τα ξαδερφάκια της και …ένα περίεργο πράγμα βρε παιδιά …
σήμερα μου μοιάζει σαν να μεγάλωσε!
30 σχόλια
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Να τη χαίρεστε να τη δείτε μεγάλη γερή και δυνατή!!
ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΟΥ! ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ 4,5 ΕΙΝΑΙ. ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΠΑΣΤΑΚΙΑ ΣΟΥ!!!!!!!!!!!!
Να την χαίρεσαι!!!!!
Να την χαιρεστε Σοφια μου, κι εσεις να ειστε παντα γεροι και να την βλεπετε να μεγαλωνει!
Καλα για τα παστακια δεν εχω λογια, φαινονται πεντανοστιμα και ο συνδυασμος των υλικων ειναι απιθανος!
Πολλα φιλια και μια μεγαλη αγκαλια για την Μαργαριτουλα!
♥ ♥ ♥
Χρόνια της πολλά!!! Υπέροχα τα γλυκάκια!!!
Να χαίρεσαι την κορούλα σου! Να τα εκατοστήσει!! Τα παστάκια σου είναι φοβερά και πολύ τα ζήλεψα!Φιλιά πολλά!
τι ναπω ξανα για σενα σοφια μου?!τελεια τα γλυκακια σου!θα τα φτιαξω σιγουρα!
Αγαπημένες μου φίλες σας ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ για τις ευχές σας και τα καλά σας λόγια!
Σας εύχομαι ότι επιθυμείτε να πραγματοποιηθεί!
Φιλάκια πολλά σε όλες σας!!!!
Να τη χαίρεσαι Σοφία μου! Να είναι πάντα γερή, ευτυχισμένη και τυχερή! Η Μαργαρίτα έχει την τιμητική της και στα γλυκά! Και παστάκια και τούρτα σε λίγο!
Πολύ ωραία φαίνονται! Να πάρω ένα; 🙂 🙂
Πολλά φιλιά! Να έχεις μια υπέροχη μέρα!
Η Μαργαρίτα έχει την τιμητική της πάντου…
Σ ευχαριστώ πολύ , να είσαι καλά και καλή σου νύχτα σου εύχομαι!
Αυτή την ανυπομονησία…κάπου την ξέρω!
Κάπου την έχω ξαναδεί!!!
Πα-πα-πα περνούν τα χρόνια και όλο και περισσότερο θέλουν να μεγαλώσουν και όταν πια θα έχουν μεγαλώσει, θα θέλουν να ξαναγίνουν παιδιά (όπως όλοι μας άλλλωστε).
Χρόνια της πολλά και καλά Σοφία μου.
Να την χαίρεσαι και να της κάνεις πάντα τα χατήρια, με τέτοια όμορφα γλυκάκια.
Ευχαριστώ πολύ Πηνελόπη!
Να χαίρεσαι το αγοράκι σου και να το δεις καλότυχο και ευτυχισμένο στην ζωή του!
Να το χαίρεστε το κοριτσάκι σας Σοφία μου!! Να είναι πάντα καλά, γερό και δυνατό!!
Τι ωραία που θα κάνει δυο φορές τα γενέθλια της! Θα το καταευχαριστηθεί νομίζω! Κι εμείς τα γιορτάσαμε 2 φορές και μάλλον θα τα τριτώσουμε!
Τα παστάκια σου θεσπέσια τόσο σε εμφάνιση όσο και σε γεύση! Μπράβο και πάλι μπράβο!
Αυτή η μους φράουλας με ξετρέλανε!
Φιλιά πολλά!
Ερμιόνη μου, να είσαι καλά και να χαίρεσαι τα παιδάκια σου,
τα μικρά μας το χαίροντε πάρα πολύ κάτι τέτοιες στιγμές, κι εμείς το απολαμβάνουμε!
Ευχαριστώ πολύ και καλή νύχτα σου εύχομαι!
Να χαίρεσαι την κορούλα σου Σοφάκι μου!!!
Της εύχομαι ότι καλύτερο.
Υπέροχα τα παστάκια.
Φιλάκια.
Ρούλα σ’ευχαριστώ πολύ!
Σοφάκι μου να το χαίρεστε το κοριτσάκι σας και να το δείτε όπως επιθυμείτε!!!Τυχερούλα η μικρή…δυο φορές γενέθλια!!!
Πολύ ωραία τα γλυκάκια που έφτιαξες, μπράβο!!!
Φιλιά πολλά!
Ευχαριστώ πολύ Ελένη μου!
Σοφία μου, να τη χαίρεσαι την πριγκίπισσά σου! Να είναι καλότυχη και χαμογελαστή πάντα!
Τι ωραία η ιδέα να γιορτάσετε δυο φορές τα γενέθλια και με διαφορετικά γλυκά! Οι παστούλες που έφτιαξες είναι υπέροχες! Προσωπικά δεν μπορώ να διαλέξω και, γι’ αυτό, θα πάρω κι απ’τις δύο!
υ.γ. Συμφωνώ απόλυτα με τη Μαργαρίτα. Σοκολάτα και φράουλες forever!!!
Ευχαριστώ πάρα πολύ!!!
Η κόρη μου έχει γούστο ε;
Ταιριάζουν οι προτιμήσεις σας, μήπως είσαι Ιχθύς στο ζώδιο;
Φιλάκια πολλά!!
Να τη χαίρεσαι και να είναι πάντα υγιής και χαρούμενη,πολύ ωραία τα παστάκια,φαντάζομαι θα γίναν ανάρπαστα ,καλό βράδυ.
Να είσαι καλά, σ’ευχαριστώ πολύ, όντως τα παστάκια εξαφανίστηκαν…
Φιλάκια πολλά!!!!
Πω πω!! τέλεια τα παστάκια!! Να την χαίρεστε, να την δείτε όπως ποθείτε!!
Ευχαριστώ πάρα πολύ!!!
Λοιπον ηθελα κι εγω να σου προτεινω μια υγειινη συνταγη που ελπιζω να δοκιμασεις και να τελειοποιησεις. Την επινοησα σε στιγμες υπογλυκαιμιας
Σουφλε σοκολατας για 2 ατομα
2 αυγα
50 γρ στεβια κρυσταλλική
2 κ.γ. Γεματες κακαο 100%
2.κ.γ αλευρι χωρις γλουτενή
Ελαχιστο λαδακι, μια κ.σ. Περιπου
Εκτελεση
Προθερμαινω φουρνο αντιστασεις πανω κατω στους 220 βαθμους
Χτυπαω αυγα με ζαχαρη ως να αφρατεψουν κ να ασπρισουν
Χαμηλωνω μιξερ κ προσθετω κακαο αλευρι λαδι
Ριχνω μειγμα σε 2 ατομικα φορμακια
Ψηνω για δεκα λεπτα
Πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή!
Μάλλον θα πρόσθετα λίγη εσάνς βανίλιας ή κανέλα, να γίνει πιο αρωματικό !
Ευχαριστώ πολύ που μου εμπιστεύτηκες την συνταγή σου, νομίζω πως δεν θέλει καμία αλλαγή , μόνο λίγο άρωμα, τι λές;
Καλό βράδυ!!!
Να σου ζήσει να την δεις μεγάλη και τρανή.
Καλημέρα!!! συγχαρητήρια για τη συνταγή σου! την έφτιαξα εχθές σε μορφή τούρτας με γέμιση φράουλα και γλάσο σοκολάτα!!γιαάμ!γιάμ!! είναι πανεύκολη και πολύ νόστιμη! ένα λαχταριστό γλυκό, ελαφρύ και χωρίς τύψεις είναι ό,τι πρέπει!!
Χαίρομαι πολύ που σας άρεσε!!!!