Το καλοκαίρι η παγωτομηχανή μου δεν σταματάει να δουλεύει!
Λατρεύω τις δροσερές γεύσεις , τις φρουτένιες απολαύσεις ,
τις εξωτικές γαστρονομικές περιπλανήσεις…
Σήμερα ένα τέτοιο παγωτό θα σας κεράσω!
Με την μαγευτικά αισθησιακή γεύση της καρύδας
και την αρωματική πινελιά του αγαπημένου μας ανανά!!!
Ένας συνδυασμός που ξυπνάει τις αισθήσεις
και μας μεταφέρει σε τροπικές παραλίες ,
όχι κατ’ ανάγκη του εξωτερικού…
Ένα παγωτό που θα σας ταξιδέψει λοιπόν!
Τόσο εύκολο και παράλληλα υγιεινό όσο και απολαυστικό!
Δοκιμάστε το!
Υλικά:
400 γρ. γάλα καρύδας
250 γρ. κρέμα γάλακτος 17% λιπαρά
250 γρ. ανανάς γλυκό του κουταλιού ( την συνταγή θα την βρείτε εδώ )
110 γρ. στέβια κρυσταλλική με αναλογία 1: 1 με την ζάχαρη.
Διατροφική ανάλυση ανά 100 γρ:
Η διαδικασία είναι πολύ απλή !
Έχουμε ετοιμάσει το γλυκό του κουταλιού ανανά
τουλάχιστον 2-3 ώρες πριν ώστε να έχει κρυώσει.
Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά
και κτυπάμε με το μπλέντερ χειρός ( ραβδομπλέντερ ).
Όταν ενωθούν τα υλικά θα μεταφέρουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή.
Το ετοιμάζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή,
το βάζουμε μέσα σε ένα μεταλλικό μπολ με καπάκι.
Τοποθετούμε στην κατάψυξη
και μόλις αρχίσει να παγώνει ανακατεύουμε καλά με τον αυγοδάρτη .
Κάνουμε αυτή την διαδικασία ανά μισή ώρα περίπου
ώστε να παγώσει ομοιόμορφα το παγωτό μας.
Σας προτείνω την παγωτομηχανή γιατί έχουμε πιο γρήγορο και καλύτερο αποτέλεσμα.
5 σχόλια
Υπεροχο δώρο
μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φρέσκο ανανά????
Μπορείς να βάλεις φρέσκο ανανά, να είναι όμως καλά ώριμος και μαλακός ! Καλή επιτυχία!!!
Το συγκεκριμενο παγωτο δεν μ αρεσε καθολου! Βγηκε πολυ γαλακτερο και η γευση του ανανα ηταν ανυπαρκτη (εβαλα 1 φρεσκο ωριμο ανανα οχι γλυκο κ κουταλιου) . Μηπως εφταιξε το νερομπουλι γαλα καρυδας που εβαλα? Η συνταγη με το παγωτο ανανα-μπανανα-κομματια σοκολατας μ αρεσε πολυ καλυτερα
Η αλήθεια είναι πως αν δεν το φτιάξεις ακριβώς όπως το αναφέρω , με τα ίδια υλικά , δεν μπορώ να σου απαντήσω γιατί δεν το έχω φτιάξει όπως εσύ. Αν έβαλες φρέσκο ανανά προφανώς έχει περισσότερη υγρασία και φυσικά λιγότερη γλύκα εφόσων λείπει η ποσότητα της στέβια που έχει ο ανανάς γλυκό του κουταλιού. Λογικό λοιπόν με τα νέα δεδομένα η συνταγή να θέλει σημαντικές αλλαγές.