26,6K
Γεια σας παιδιά!
Ανανάς για σήμερα!
Αγαπημένος και ιδιαίτερος.
Ένα τόσο αρωματικό φρούτο ,
που μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε
σε διάφορα γλυκά…
Προσωπικά απεχθάνομαι τον ανανά κονσέρβας ,
που είναι γεμάτος ζάχαρη και συντηρητικά…
Σήμερα θα φτιάξουμε ένα γλυκό που θα θυμίζει
τον ανανά κονσέρβας,
αλλά θα έχει τις θερμίδες
και τα σάκχαρα μόνο του φρούτου!
Πως σας φαίνεται η ιδέα;
Υλικά:
• 1 ώριμος ανανάς 1 κιλό περίπου
• 1/3 κουταλάκι του γλυκού αγάρ αγάρ σε σκόνη
( φυτικό πηκτικό μέσο από φύκια.
Θα το βρείτε σε μπαχαράδικα
και καταστήματα με βιολογικά προϊόντα )
• 2,5 (25γρ) κουταλιές της σούπας στέβια κρυσταλλική με ερυθριτόλη ,
αναλογία με την ζάχαρη 1:2
• 1 σφηνάκι νερό
• 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού.
Διατροφική ανάλυση:
Διαδικασία:
Καθαρίζουμε τον ανανά και τον κόβουμε
σε μικρά κομματάκια,
τον βάζουμε μέσα σε κατσαρόλα
και προσθέτουμε το νερό,
κλείνουμε το καπάκι
και περιμένουμε να πάρει βράση.
Ρίχνουμε το αγάρ αγάρ και ανακατεύουμε πολύ καλά για να διαλυθεί.
Το αφήνουμε να βράσει
σε χαμηλωμένη φωτιά για 4-5 λεπτά.
Το σβήνουμε και προσθέτουμε την στέβια,
Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί,
προσθέτουμε και τον χυμό λεμονιού. Χρησιμοποιούμε αποστειρωμένα βαζάκια
για να το αποθηκεύσουμε.
Μοιράζουμε το γλυκό μας στα βαζάκια
όσο είναι καυτό και κλείνουμε πολύ καλά
τα καπάκια τους.
Γυρίζουμε τα βαζάκια ανάποδα,
με το καπάκι προς τα κάτω δηλαδή
και αφήνουμε να κρυώσουν
σε θερμοκρασία δωματίου.
Το γλυκό μας τώρα , αφού κρυώσει
πρέπει να πάει στο ψυγείο
για να πήξει το αγάρ αγάρ.
Διατηρούμε στο ψυγείο κλειστά τα βαζάκια
έως και 3 μήνες,
αν τα ανοίξουμε θα πρέπει να καταναλώσουμε
το γλυκό μέσα σε 3-4 μέρες.
Ο λόγος είναι πως εφόσον δεν περιέχει
καθόλου ζάχαρη, η οποία λειτουργεί ως συντηρητικό, δεν μπορεί να διατηρηθεί
όπως τα γλυκά τα ζάχαρη.
Παρακάτω σας δίνω ιδέες για να το απολαύσετε με τον πιο γευστικό και θρεπτικό τρόπο.
Δοκιμάστε να φτιάξετε το Φραουλένιο Cheesecake με ανθότυρο και ανανά!
Επίσης μην παραλείψετε να δοκιμάσετε
Δοκιμάστε τα και δεν θα χάσετε!
Σας εύχομαι καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!!!
Μέχρι την επόμενη συνάντηση μας,
σας φιλώ!
Σοφία.
9 σχόλια
Ο ανανάς είναι από τα φρούτα που μου αρέσουν. Δεν φαίνεται δύσκολο, αλλά να ρωτήσω… Τί είναι το αγάρ αγάρ; Φαίνεται πολύ ωραίο γλυκό!
Καλό μεσημέρι Σοφία!
Καλησπέρα ! Συμφωνώ μαζί σου , ο ανανάς είναι ένα υπέροχο φρούτο!
Το αγάρ αγάρ είναι ένα είδος φυκιού με πηκτικές ιδιότητες,
χρησιμοποιείται αντί της ζελατίνης.
Έχω μια σχετική ανάρτηση στις ετικέτες ” Ενημέρωση” με τίτλο : Τι είναι το αγάρ αγάρ ;
Θα το βρείς σε μπαχαράδικο στην Ευρυπίδου,στην Αθήνα και σε καταστήματα με βιολόγικά προιόντα!
Καλό σου βράδυ και τα ξαναλέμε αν έχεις κάποια άλλη απορία!
Γειά σου Σοφούλα, πολύ ωραία η συνταγή σου και μάλλον εύκολη φαίνεται. Για να δούμε μήπως και την κάνω. Αμα τη φτιάξω, φαντάζομαι ότι “αντέχει” πολύ καιρό όπως όλα τα γλυκά του κουταλιού;
Γεια σου Ρένα !
Φτιάξε την είναι πανεύκολη συνταγή,
Δυστυχώς δεν έχει πολύ μεγάλη διάρκεια στον χρόνο όπως τα γλυκά με ζάχαρη και γλυκόζη.
Γι’ αυτό γράφω στην συνταγή 1 κιλό ανανά και όχι περισσότερο.
Να είσαι σίγουρη ότι δεν θα μείνει για πολύ καιρό στο βάζο…
Δεν έχει νόημα να το κρατήσεις για πολύ καιρό γιατί χάνει πολλά απ’τα θρεπτικά συστατικά του,
όσο πιο γρήγορα το καταναλώσεις τόσο καλύτερα για σένα!
Τα γλυκά του κουταλιού που φτιάχνω όπως το αχλάδι και το κεράσι τα έχω κρατήσει μέσα στο ψυγείο μέχρι και 2-2,5 μήνες …
Τα φάγαμε και δεν ξέρω αν αντέχουν παραπάνω,
δυστυχώς (ή ευτυχώς ),
έχω γρήγορα κουτάλια στο σπίτι και δεν μένει τίποτα για να δω αν θα χαλάσει…
Ελπίζω να σε βοήθησα , περιμένω τα νέα σου και τις εντυπώσεις σου όταν το φτιάξεις!
Καλό σου βράδυ!
Άχ αυτά τα γλυκά σου …… Από ιδεές δεν πάσχεις πάντως!
Καλησπέρες πολλές.
Ζω ένα δράμα…γιατί τα τρώω κιόλας…
Καλησπέρα και σε σένα!
Δράμα να τα τρως?Εμείς τι να πούμε που μένουμε με την όρεξη μόνο :P!
Ακόμα τα κοιτάς;;;
[…] Γλυκό του κουταλιού ανανάς! ( με στέβια ). […]