Home Vegan Ανανάς , γλυκό του κουταλιού χωρίς ζάχαρη!

Ανανάς , γλυκό του κουταλιού χωρίς ζάχαρη!

by sofia sofeto
9 σχόλια
ανανάς γλ. κουταλιού 1
Γεια σας παιδιά!
Ανανάς για σήμερα!
Αγαπημένος και ιδιαίτερος.
Ένα τόσο αρωματικό φρούτο ,
που μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε
σε διάφορα γλυκά…
Προσωπικά απεχθάνομαι τον ανανά κονσέρβας ,
που είναι γεμάτος ζάχαρη και συντηρητικά…
Σήμερα θα φτιάξουμε ένα γλυκό που θα θυμίζει
τον ανανά κονσέρβας,
αλλά θα έχει τις θερμίδες
και τα σάκχαρα μόνο του φρούτου!
Πως σας φαίνεται η ιδέα;

Υλικά:

• 1 ώριμος ανανάς 1 κιλό περίπου
• 1/3 κουταλάκι του γλυκού αγάρ αγάρ σε σκόνη
( φυτικό πηκτικό μέσο από φύκια.
Θα το βρείτε σε μπαχαράδικα
και καταστήματα με βιολογικά προϊόντα )
• 2,5 (25γρ) κουταλιές της σούπας στέβια κρυσταλλική με ερυθριτόλη ,
αναλογία με την ζάχαρη 1:2
• 1 σφηνάκι νερό
• 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού.
Διατροφική ανάλυση:

Διαδικασία:

Καθαρίζουμε τον ανανά και τον κόβουμε
σε μικρά κομματάκια,
τον βάζουμε μέσα σε κατσαρόλα
και προσθέτουμε το νερό,
κλείνουμε το καπάκι
και περιμένουμε να πάρει βράση.
Ρίχνουμε το αγάρ αγάρ και ανακατεύουμε πολύ καλά για να διαλυθεί.
 Το αφήνουμε να βράσει
σε χαμηλωμένη φωτιά για 4-5 λεπτά.
Το σβήνουμε και προσθέτουμε την στέβια,
Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί,
προσθέτουμε και τον χυμό λεμονιού. Χρησιμοποιούμε αποστειρωμένα βαζάκια
για να το αποθηκεύσουμε.
Μοιράζουμε το γλυκό μας στα βαζάκια
όσο είναι καυτό και κλείνουμε πολύ καλά
τα καπάκια τους.
Γυρίζουμε τα βαζάκια ανάποδα,
με το καπάκι προς τα κάτω δηλαδή
και αφήνουμε να κρυώσουν
σε θερμοκρασία δωματίου.
Το γλυκό μας τώρα , αφού κρυώσει
πρέπει να πάει στο ψυγείο
για να πήξει το αγάρ αγάρ.
Διατηρούμε στο ψυγείο κλειστά τα βαζάκια
έως και 3 μήνες,
αν τα ανοίξουμε θα πρέπει να καταναλώσουμε
το γλυκό μέσα σε 3-4 μέρες.
Ο λόγος είναι πως εφόσον δεν περιέχει
καθόλου ζάχαρη, η οποία λειτουργεί ως συντηρητικό, δεν μπορεί να διατηρηθεί
όπως τα γλυκά τα ζάχαρη.
Παρακάτω σας δίνω ιδέες για να το απολαύσετε με τον πιο γευστικό και θρεπτικό τρόπο.
Επίσης μην παραλείψετε να δοκιμάσετε
Δοκιμάστε τα και δεν θα χάσετε!
Σας εύχομαι καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!!!
Μέχρι την επόμενη συνάντηση μας,
σας φιλώ!
Σοφία.

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

9 σχόλια

Selcouth 16/10/2012 - 11:37

Ο ανανάς είναι από τα φρούτα που μου αρέσουν. Δεν φαίνεται δύσκολο, αλλά να ρωτήσω… Τί είναι το αγάρ αγάρ; Φαίνεται πολύ ωραίο γλυκό!
Καλό μεσημέρι Σοφία!

Reply
Sofia Sofeto 16/10/2012 - 19:50

Καλησπέρα ! Συμφωνώ μαζί σου , ο ανανάς είναι ένα υπέροχο φρούτο!
Το αγάρ αγάρ είναι ένα είδος φυκιού με πηκτικές ιδιότητες,
χρησιμοποιείται αντί της ζελατίνης.
Έχω μια σχετική ανάρτηση στις ετικέτες ” Ενημέρωση” με τίτλο : Τι είναι το αγάρ αγάρ ;
Θα το βρείς σε μπαχαράδικο στην Ευρυπίδου,στην Αθήνα και σε καταστήματα με βιολόγικά προιόντα!
Καλό σου βράδυ και τα ξαναλέμε αν έχεις κάποια άλλη απορία!

Reply
Ρένα Μεντάκη 16/10/2012 - 17:06

Γειά σου Σοφούλα, πολύ ωραία η συνταγή σου και μάλλον εύκολη φαίνεται. Για να δούμε μήπως και την κάνω. Αμα τη φτιάξω, φαντάζομαι ότι “αντέχει” πολύ καιρό όπως όλα τα γλυκά του κουταλιού;

Reply
Sofia Sofeto 16/10/2012 - 20:00

Γεια σου Ρένα !
Φτιάξε την είναι πανεύκολη συνταγή,
Δυστυχώς δεν έχει πολύ μεγάλη διάρκεια στον χρόνο όπως τα γλυκά με ζάχαρη και γλυκόζη.
Γι’ αυτό γράφω στην συνταγή 1 κιλό ανανά και όχι περισσότερο.
Να είσαι σίγουρη ότι δεν θα μείνει για πολύ καιρό στο βάζο…
Δεν έχει νόημα να το κρατήσεις για πολύ καιρό γιατί χάνει πολλά απ’τα θρεπτικά συστατικά του,
όσο πιο γρήγορα το καταναλώσεις τόσο καλύτερα για σένα!
Τα γλυκά του κουταλιού που φτιάχνω όπως το αχλάδι και το κεράσι τα έχω κρατήσει μέσα στο ψυγείο μέχρι και 2-2,5 μήνες …
Τα φάγαμε και δεν ξέρω αν αντέχουν παραπάνω,
δυστυχώς (ή ευτυχώς ),
έχω γρήγορα κουτάλια στο σπίτι και δεν μένει τίποτα για να δω αν θα χαλάσει…
Ελπίζω να σε βοήθησα , περιμένω τα νέα σου και τις εντυπώσεις σου όταν το φτιάξεις!
Καλό σου βράδυ!

Reply
Kamikaze 16/10/2012 - 19:58

Άχ αυτά τα γλυκά σου …… Από ιδεές δεν πάσχεις πάντως!
Καλησπέρες πολλές.

Reply
Sofia Sofeto 16/10/2012 - 20:01

Ζω ένα δράμα…γιατί τα τρώω κιόλας…
Καλησπέρα και σε σένα!

Reply
Kamikaze 17/10/2012 - 20:52

Δράμα να τα τρως?Εμείς τι να πούμε που μένουμε με την όρεξη μόνο :P!

Reply
Sofia Sofeto 17/10/2012 - 21:20

Ακόμα τα κοιτάς;;;

Reply

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Προστατευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!