Home ΓΛΥΚΑ Μους πορτοκαλιού με σως σοκολάτας , χωρίς ζάχαρη.

Μους πορτοκαλιού με σως σοκολάτας , χωρίς ζάχαρη.

by sofia sofeto
21 Σχόλια
μους πορτοκαλιού 1
Λατρεύω τα εσπεριδοειδή!
Πορτοκάλια , λεμόνια , γκρέιπ φρουτ , περγαμόντο , μανταρίνια , νεράντζια…
Είναι ευλογημένοι καρποί της Ελληνικής γης ,
γεύσεις των παιδικών μας χρόνων…
Γεμάτα αναμνήσεις απ’ το μικρό κουζινάκι της γιαγιάς ,
λουσμένα στο φως στον φροντισμένο κήπο της μαμάς…
Δεν μπορώ με τίποτα να αντισταθώ στην θεσπέσια μυρωδιά του αιθέριου ελαίου τους,
τόση δύναμη κρυμμένη στην φλούδα τους!
Σκέφτηκα να φτιάξω ένα γλυκό για μετά το μεσημεριανό σήμερα ,
ήθελα μια γεύση που να έχει δυναμική αλλά να είναι και ανάλαφρη…
Σας βάζω δύσκολα;
Καθόλου…
Δεν άργησα και πολύ για να αποφασίσω!
Πήρα ένα πορτοκάλι και αφού το έπλυνα πολύ καλά ,
άρχισα να το τρίβω στον τρίφτη μου,
για να πάρω μέσα απ’ το ξύσμα του το πολυπόθητο άρωμα του!
 
Υλικά :
 
500 γρ. ανθότυρο ή 400 γρ. ανάλατη μυζήθρα
1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα εβαπορέ ελαφρύ
2 κουταλιές της σούπας στέβια κρυσταλλική
με αναλογία με την ζάχαρη 1:5
ή
1 φλιτζάνι του τσαγιού σιρόπι Αγαύης
ξύσμα από ένα μεσαίου μεγέθους πορτοκάλι ( βιολογικό και ακέρωτο).
 
Ρίχνουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά και τα κτυπάμε μέχρι να γίνουν κρέμα ,
να πάρει την μορφή όπως στην παρακάτω φωτογραφία.
μους πορτοκαλιού 2
Τόσο απλό αλλά τόσο υπέροχο!
Ετοιμάστε ένα γλυκάκι μέσα σ’ ένα μπολ ή ποτήρι.
Στην βάση του μπορείτε να βάλετε ένα μπισκότο της αρεσκείας 
ή ένα κομματάκι κέικ.
 Και από πάνω… Τι άλλο;
ανακατεμένη με χοντροκομμένα καρύδια…
Το αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει …
Τι άλλο να θέλουμε ;
Μια ήσυχη γωνιά ,
 μακριά από αδιάκριτα βλέμματα για να το απολαύσουμε , ίσως;
 Καλή απόλαυση λοιπόν!

 

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

21 Σχόλια

Selcouth 15/10/2012 - 10:22

Χα,χα,χα! Ναι, ναι! Αυτό το τελευταίο θέλουμε! Να το απολαύσουμε ήρεμα, μη μας κάτσει στο λαιμό!
Πολύ ωραία η εμφάνισή του. Όσο για τη γεύση… Τί να πει κανείς για τον συνδυασμό σοκολάτας – πορτοκαλιού; Απλά εξαιρετικός!
Καλή εβδομάδα και καλό μεσημέρι!

Reply
Sofia Sofeto 15/10/2012 - 22:42

Γεια σου Selcouth!
Είναι λίγο περασμένη η ώρα που απαντώ ,1:40 τα ξημερώματα…
Αλλά τώρα βρήκα τον χρόνο.
Χαίρομαι που σου αρέσει η συνταγή μου,
με το καλό να την φτιάξεις να μου πεις τις εντυπώσεις σου,
καλό ξημέρωμα!

Reply
Natasa Kyrikou 15/10/2012 - 11:39

Σοφια συγχαρητηρια για το μπλογκ σου!Τα νεα μαθαινονται και πηρα να παρω και εγω μια γευση!Θα δοκιμασω σιγουρα και το υπεροχο γλυκακι με σοκολατα κ πορτοκαλι. Μπραβο για την εμπνευση και την δημιουργια! Να ρωτησω και κατι λιγο εκτος πορτοκαλιου κ σοκολατας?
Εχω αρκετα κυδωνια απο δεντρο μας και σκεφτομαι να τα κανω γλυκο του κουταλιου η κατι τετοιο τελος παντων..γινεται με στεβια? κι αν ναι τι ειδος στεβια χρησιμοποιεις?
Καλη εβδομαδα και πολλα φιλια απο την γενετειρα σου και απο μια παλια συμμαθητρια!

Reply
Sofia Sofeto 15/10/2012 - 22:45

Γεια σου Νατάσσα!!!
Όλα κάλα;
Καλώς ήρθες στην παρέα μας!
Σύντομα θα έχω ανάρτηση και για κυδώνια, είναι στο πρόγραμμα μου ,μιας και είναι η εποχή τους.
Χαιρετήσματα σε όλους τους φίλους εκεί , καλά να περνάτε!

Reply
Kamikaze 15/10/2012 - 12:46

Η θέα του είναι άψογη όσο και η γεύση του ……κανονικά και με το νόμο!

Reply
Sofia Sofeto 15/10/2012 - 22:46

Καλησπέρα στον πιο τακτικό αναγνώστη του Sofeto!!!

Reply
Irma 15/10/2012 - 20:17

Φανταστική η συνταγούλα σου! Καλό βράδυ!

Reply
Sofia Sofeto 15/10/2012 - 22:47

Γεια σου Irma μου!
Καλό ξημέρωμα να έχουμε!

Reply
Demi 02/11/2012 - 14:16

Εχω δοκιμάσει μερικα απο τα γλυκάκια σου!!
Το έφτιαξα και δεν έλεγα να ξεκολλησω απο το ψυγείο…ολο εκει ηταν το μυαλό μου!!!χαχα!!!
μονο που δεν εβαλα σοκολάτα αλλα κομματάκια πορτοκάλι!υπέροχο, μπράβο Σοφία!!!το ιδιο ειναι το ανθότυρο και η αναλατη μυζηθρα;

Reply
Sofia Sofeto 02/11/2012 - 14:56

Δήμητρα , η μυζήθρα έχει πιο πολλά λιπαρά σε σχέση με το ανθότυρο, η αλήθεια είναι πως κάνει καλύτερη μους , αλλά και με το ανθότυρο μια χαρά είναι!
Φιλάκια!!!!!

Reply
Ειρήνη Μακρή 03/11/2012 - 11:24

Έφτιαξα νωρίτερα τη μους, και έχω να πω ότι είναι τέλεια και πολύ εύκολη!! Δεν το περίμενα να είναι τόσο νόστιμη!
Για να βγει πιο πηχτή, πρέπει να βάλω λογικά περισσότερο ανθότυρο; Πιστεύω πως θα πήγαινε πολύ σε τσιζκεικ, το έχεις δοκιμάσει;
Τώρα ξεκινώ να φτιάχνω τις συνταγές σου και είμαι ενθουσιασμένη!
Μπράβο σου, κάνεις φοβερή δουλειά!!
=)
Ειρήνη

Reply
Sofia Sofeto 03/11/2012 - 13:08

Ειρήνη γειά σου!
Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε η μους,
Ναι, για να βγει πιο πηκτή θέλει περισσότερο ανθότυρο ή λιγότερο γάλα, αν βάλεις μυζήθρα θα πήξει πιο καλά λόγω περισσότερων λιπαρών.
Αν θέλεις μπορείς να την ψήσεις για να σφίξει , όπως έκανα στην συνταγή μου με το κέικ ,κρέμα πορτοκαλιού και σάλτσα βατόμουρου.
Σου εύχομαι καλή επιτυχία σε ότι και να φτιάξεις,
Σ’ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!
Καλό απόγεύμα!

Reply
Ειρήνη Μ 14/11/2012 - 17:50

Την ξαναέφτιαξα! Είναι πραγματικά πολύ ωραία, και επειδή μου αρέσει το αρωμα πορτοκαλιού βάζω και χυμό πορτοκάλι και είναι τελειο!! Το μόνο πρόβλημα ότι τελειώνει αμέσως!
Αχ τι μου χεις κάνει!! =)
Μπράβο και πάλι!

Reply
Sofia Sofeto 14/11/2012 - 21:41

Eίσαι γλυκατζού ή κάνω λάθος;;;
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια Ειρήνη μου!

Reply
Σοφία 14/12/2013 - 14:23

Μμμμμμ! Φαινεται υπεροχη! Εχω ομως 2 ερωτησεις: δεν εχω κρυσταλλικη στεβια, αλλα σε σκονη. Μπορω να την χρησιμοποιησω; Επισης μπορω να αλλαξω το γαλα με χυμο πορτοκαλι; Την θελω οσο πιο πορτοκαλενια γινεται!!!
Καλως σε βρηκα συνονοματη, την καλησπερα μου!

Reply
Sofia Sofeto 14/12/2013 - 18:38

Σοφία μου , φυσικά μπορείς να βάλεις την στέβια που χρησιμοποιείς, και βέβαια να βάλεις χυμό αντί για γάλα!
Δοκίμασε τη και πες μου!

Reply
anna mirkou 29/01/2014 - 12:51

καλησπερα! πολυ καλη η συνταγη σας, ενδιαφερομαι να την κανω του Αγιου Βαλεντινου! Θελω ομως να μου πειτε ποσα ποτηρακια βγαινουν.. 🙂

Reply
Sofia Sofeto 29/01/2014 - 20:46

Καλησπέρα Άννα!
Φαντάζομαι ότι για του Αγίου Βαλεντίνου θα χρειαστείς 2 μερίδες ε;
Η δόση που γράφω βγάζει γύρω στις 4 μερίδες ανάλογα πάντα το μέγεθος του ποτηριού…Φτιάξε την όλη γιατί μπορεί ο καλός σου να θέλει και δεύτερη μερίδα…Καλή επιτυχία!!!

Reply
Άννα Μ. 03/02/2014 - 22:22

Ευχαριστω πολυ! Συγουρα θα θελει κι αλλο οποτε θα την εκτελεσω ακριβως ετσι..! xxx

Reply
Isidora 06/03/2015 - 15:52

Φανταστικό site το πρότεινα σε φίλους μου !!!
Έφτιαξα τσαφιδοψωμο, βασιλόπιτα ψωμί κλπ θελω όλα να τα δοκιμάσω όταν εχω χρόνο !
Πάντα δημιουργική !!!!

Reply
sofia sofeto 06/03/2015 - 16:02

Να είσαι καλά! Σε ευχαριστώ πολύ και χαίρομαι που σου αρέσουν οι συνταγές που δοκίμασες!! Εύχομαι καλή επιτυχία σε ότι φτιάξεις!! ♡♡♡

Reply

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More