9,4K
Λατρεύω τα εσπεριδοειδή!
Πορτοκάλια , λεμόνια , γκρέιπ φρουτ ,
περγαμόντο , μανταρίνια , νεράντζια…
Είναι ευλογημένοι καρποί της Ελληνικής γης ,
γεύσεις των παιδικών μας χρόνων…
Γεμάτα αναμνήσεις απ’ το μικρό κουζινάκι
της γιαγιάς , λουσμένα στο φως στον φροντισμένο κήπο της μαμάς…
Δεν μπορώ με τίποτα να αντισταθώ στην θεσπέσια μυρωδιά του αιθέριου ελαίου τους,
τόση δύναμη κρυμμένη στην φλούδα τους!
Σκέφτηκα να φτιάξω ένα γλυκό.
Ήθελα μια γεύση που να έχει δυναμική
αλλά να είναι και ανάλαφρη…
Σας βάζω δύσκολα;
Καθόλου…
Δεν άργησα και πολύ για να αποφασίσω!
Πήρα ένα πορτοκάλι απ’το δέντρο της καλής μου γειτόνισσας και αφού το έπλυνα πολύ καλά ,
άρχισα να το τρίβω στον τρίφτη μου,
για να πάρω μέσα απ’ το ξύσμα του το πολυπόθητο άρωμα του!
Υλικά :
• 400 γρ. ανάλατη μυζήθρα ή ανθότυρο
• 200 γρ γάλα εβαπορέ ελαφρύ
• 5 κουταλιές της σούπας στέβια κρυσταλλική
με αναλογία με την ζάχαρη 1:2
• ξύσμα από ένα μεσαίου μεγέθους πορτοκάλι
( βιολογικό και ακέρωτο ).
Διατροφική ανάλυση ανά 100 γρ:
Ρίχνουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά
και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν κρέμα.
Να πάρει την μορφή όπως
στην παρακάτω φωτογραφία.
Τόσο απλό αλλά τόσο υπέροχο!
Ετοιμάστε ένα γλυκάκι μέσα σ’ ένα μπολ ή ποτήρι.
Στην βάση του μπορείτε να βάλετε
ένα μπισκότο της αρεσκείας
ή ένα κομματάκι κέικ.
Και από πάνω… Τι άλλο;
Μα φυσικά την υπέροχη
ανακατεμένη με χοντροκομμένα καρύδια…
Το αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει …
Τι άλλο να θέλουμε ;
Μια ήσυχη γωνιά ,
μακριά από αδιάκριτα βλέμματα
για να το απολαύσουμε!!!
Καλή απόλαυση λοιπόν!
21 σχόλια
Χα,χα,χα! Ναι, ναι! Αυτό το τελευταίο θέλουμε! Να το απολαύσουμε ήρεμα, μη μας κάτσει στο λαιμό!
Πολύ ωραία η εμφάνισή του. Όσο για τη γεύση… Τί να πει κανείς για τον συνδυασμό σοκολάτας – πορτοκαλιού; Απλά εξαιρετικός!
Καλή εβδομάδα και καλό μεσημέρι!
Γεια σου Selcouth!
Είναι λίγο περασμένη η ώρα που απαντώ ,1:40 τα ξημερώματα…
Αλλά τώρα βρήκα τον χρόνο.
Χαίρομαι που σου αρέσει η συνταγή μου,
με το καλό να την φτιάξεις να μου πεις τις εντυπώσεις σου,
καλό ξημέρωμα!
Σοφια συγχαρητηρια για το μπλογκ σου!Τα νεα μαθαινονται και πηρα να παρω και εγω μια γευση!Θα δοκιμασω σιγουρα και το υπεροχο γλυκακι με σοκολατα κ πορτοκαλι. Μπραβο για την εμπνευση και την δημιουργια! Να ρωτησω και κατι λιγο εκτος πορτοκαλιου κ σοκολατας?
Εχω αρκετα κυδωνια απο δεντρο μας και σκεφτομαι να τα κανω γλυκο του κουταλιου η κατι τετοιο τελος παντων..γινεται με στεβια? κι αν ναι τι ειδος στεβια χρησιμοποιεις?
Καλη εβδομαδα και πολλα φιλια απο την γενετειρα σου και απο μια παλια συμμαθητρια!
Γεια σου Νατάσσα!!!
Όλα κάλα;
Καλώς ήρθες στην παρέα μας!
Σύντομα θα έχω ανάρτηση και για κυδώνια, είναι στο πρόγραμμα μου ,μιας και είναι η εποχή τους.
Χαιρετήσματα σε όλους τους φίλους εκεί , καλά να περνάτε!
Η θέα του είναι άψογη όσο και η γεύση του ……κανονικά και με το νόμο!
Καλησπέρα στον πιο τακτικό αναγνώστη του Sofeto!!!
Φανταστική η συνταγούλα σου! Καλό βράδυ!
Γεια σου Irma μου!
Καλό ξημέρωμα να έχουμε!
Εχω δοκιμάσει μερικα απο τα γλυκάκια σου!!
Το έφτιαξα και δεν έλεγα να ξεκολλησω απο το ψυγείο…ολο εκει ηταν το μυαλό μου!!!χαχα!!!
μονο που δεν εβαλα σοκολάτα αλλα κομματάκια πορτοκάλι!υπέροχο, μπράβο Σοφία!!!το ιδιο ειναι το ανθότυρο και η αναλατη μυζηθρα;
Δήμητρα , η μυζήθρα έχει πιο πολλά λιπαρά σε σχέση με το ανθότυρο, η αλήθεια είναι πως κάνει καλύτερη μους , αλλά και με το ανθότυρο μια χαρά είναι!
Φιλάκια!!!!!
Έφτιαξα νωρίτερα τη μους, και έχω να πω ότι είναι τέλεια και πολύ εύκολη!! Δεν το περίμενα να είναι τόσο νόστιμη!
Για να βγει πιο πηχτή, πρέπει να βάλω λογικά περισσότερο ανθότυρο; Πιστεύω πως θα πήγαινε πολύ σε τσιζκεικ, το έχεις δοκιμάσει;
Τώρα ξεκινώ να φτιάχνω τις συνταγές σου και είμαι ενθουσιασμένη!
Μπράβο σου, κάνεις φοβερή δουλειά!!
=)
Ειρήνη
Ειρήνη γειά σου!
Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε η μους,
Ναι, για να βγει πιο πηκτή θέλει περισσότερο ανθότυρο ή λιγότερο γάλα, αν βάλεις μυζήθρα θα πήξει πιο καλά λόγω περισσότερων λιπαρών.
Αν θέλεις μπορείς να την ψήσεις για να σφίξει , όπως έκανα στην συνταγή μου με το κέικ ,κρέμα πορτοκαλιού και σάλτσα βατόμουρου.
Σου εύχομαι καλή επιτυχία σε ότι και να φτιάξεις,
Σ’ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!
Καλό απόγεύμα!
Την ξαναέφτιαξα! Είναι πραγματικά πολύ ωραία, και επειδή μου αρέσει το αρωμα πορτοκαλιού βάζω και χυμό πορτοκάλι και είναι τελειο!! Το μόνο πρόβλημα ότι τελειώνει αμέσως!
Αχ τι μου χεις κάνει!! =)
Μπράβο και πάλι!
Eίσαι γλυκατζού ή κάνω λάθος;;;
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια Ειρήνη μου!
Μμμμμμ! Φαινεται υπεροχη! Εχω ομως 2 ερωτησεις: δεν εχω κρυσταλλικη στεβια, αλλα σε σκονη. Μπορω να την χρησιμοποιησω; Επισης μπορω να αλλαξω το γαλα με χυμο πορτοκαλι; Την θελω οσο πιο πορτοκαλενια γινεται!!!
Καλως σε βρηκα συνονοματη, την καλησπερα μου!
Σοφία μου , φυσικά μπορείς να βάλεις την στέβια που χρησιμοποιείς, και βέβαια να βάλεις χυμό αντί για γάλα!
Δοκίμασε τη και πες μου!
καλησπερα! πολυ καλη η συνταγη σας, ενδιαφερομαι να την κανω του Αγιου Βαλεντινου! Θελω ομως να μου πειτε ποσα ποτηρακια βγαινουν.. 🙂
Καλησπέρα Άννα!
Φαντάζομαι ότι για του Αγίου Βαλεντίνου θα χρειαστείς 2 μερίδες ε;
Η δόση που γράφω βγάζει γύρω στις 4 μερίδες ανάλογα πάντα το μέγεθος του ποτηριού…Φτιάξε την όλη γιατί μπορεί ο καλός σου να θέλει και δεύτερη μερίδα…Καλή επιτυχία!!!
Ευχαριστω πολυ! Συγουρα θα θελει κι αλλο οποτε θα την εκτελεσω ακριβως ετσι..! xxx
Φανταστικό site το πρότεινα σε φίλους μου !!!
Έφτιαξα τσαφιδοψωμο, βασιλόπιτα ψωμί κλπ θελω όλα να τα δοκιμάσω όταν εχω χρόνο !
Πάντα δημιουργική !!!!
Να είσαι καλά! Σε ευχαριστώ πολύ και χαίρομαι που σου αρέσουν οι συνταγές που δοκίμασες!! Εύχομαι καλή επιτυχία σε ότι φτιάξεις!! ♡♡♡