Home Αγαπημένες συνταγές μου ! Αφράτα αμυγδαλωτά μπισκότα γεμιστά με σοκολατένια πραλίνα φουντουκιού, χωρίς ζάχαρη και αλεύρι! Ο έρωτας και η ψυχή…

Αφράτα αμυγδαλωτά μπισκότα γεμιστά με σοκολατένια πραλίνα φουντουκιού, χωρίς ζάχαρη και αλεύρι! Ο έρωτας και η ψυχή…

by sofia sofeto
4 σχόλια

066

Ο έρωτας επίκαιρος όσο ποτέ αυτή την εβδομάδα…
Κάθε χρόνο τέτοια εποχή ,
έχουμε την ευκαιρία να βγάλουμε την ρομαντική πλευρά του εαυτού μας
πιο έντονα απ ότι συνήθως.
Η γιορτή των ερωτευμένων , αν και ξενόφερτη,
χρόνια τώρα μονοπωλεί για λίγες μέρες την επικαιρότητα
και δίνει την ευκαιρία σε κάποιους από εμάς
να εκφράσουμε τα συναισθήματα μας στο έτερον ήμισυ της ζωής μας…

Η αλήθεια βέβαια είναι πως εμείς οι Έλληνες
δεν περιμέναμε τον άγιο Βαλεντίνο για να ασχοληθούμε με το μεγαλείο του έρωτος.
Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν θεοποιήσει τον Έρωτα , γιο της θεάς Αφροδίτης ,
δίνοντας του ταυτόχρονα και ανθρώπινα χαρακτηριστικά .
Θύμα του λοιπόν και ο ίδιος , ερωτεύτηκε την θνητή νέα και όμορφη Ψυχή ,
η οποία καρτερικά περίμενε να συναντήσει
την αγάπη και το μεγαλείο του έρωτα στα μάτια ενός νέου.
Ο Έρωτας όμως θέλησε να την δοκιμάσει ,
να διαπιστώσει πως αυτό που θα την κρατούσε κοντά του
ήταν ότι πιο ουσιαστικό και αληθινό υπάρχει στις σχέσεις των ανθρώπων.
Της ζήτησε να μείνει μαζί του δίχως να δει ποτέ το πρόσωπο του ,
εκείνη δέχτηκε και τον ακολούθησε.
Η σχέση τους ήταν ουσιαστική
και κοντά του ένιωθε αγάπη , τρυφερότητα και ζεστασιά…
Ένα βράδυ όμως μετά από παρότρυνση των αδερφών της ,
αποφάσισε να πάει κρυφά για να δει το πρόσωπο του Έρωτα όσο εκείνος κοιμόταν…
Η Ψυχή ένιωθε ανασφάλεια πως ο Έρωτας ήταν ένα τέρας που ήθελε το κακό της…
Εκείνος ξύπνησε και την είδε να τον κρυφοκοιτάζει…
Η απογοήτευση του τεράστια…
Ένιωσε πως πρόδωσε την εμπιστοσύνη της σχέσης τους…
Εκείνη μετανιωμένη προσπαθούσε να βρει τρόπο να την συγχωρέσει…
Ήταν πολύ δύσκολο όμως…

Τελικά μετά από πολλές δοκιμασίες ,
φτάνοντας ακόμα μέχρι τον κάτω κόσμο ,
το βασίλειο του Άδη ,
κατάφερε να τον πείσει πως κατάλαβε το λάθος της
και η αγάπη του για εκείνον ήταν πέρα για πέρα αληθινή….

Η ελληνική μυθολογία για μια ακόμα φορά
κατάφερε να μείνει επίκαιρη και διδακτική μέχρι και τις μέρες μας.
Οι συμβολισμοί την κειμένων αυτών είναι ικανοί ακόμα και σήμερα ,
να μας δώσουν την κατεύθυνση και την τροφή για σκέψη και προβληματισμό.
Έρωτας και Ψυχή λοιπόν!

Σκέφτηκα , όλοι εμείς , οι κοινοί θνητοί που δοκιμαζόμαστε ,
«αναγεννιόμαστε και πεθαίνουμε» απ τα βέλη του φτερωτού θεού ,
έχουμε την ανάγκη να απολαύσουμε και να μοιραστούμε
με τον αγαπημένο ή την αγαπημένη μας , ένα κέρασμα, έτσι για το καλό!

Ετοίμασα λοιπόν κι εγώ για τον καλό μου
κάτι που ταιριάζει στην δική μας περίπτωση.
Ένα μικρό γλυκάκι που θα συντροφεύσει τα πρωινές μας «καλημέρες»
και τις απογευματινές μας ώρες χαλάρωσης .
Ένα τόσο δα μπισκοτάκι , γεμισμένο όμως με τόση απόλαυση …
Αρωματικό και αφράτο , γεμάτο με μνήμες από αγαπημένες μας στιγμές.
Σήμερα λοιπόν αυτή την συνταγή μου θα την μοιραστώ μαζί σας !
εργολάβοι αμυγδάλου με σοκολάτα

Υλικά για τα μπισκότα:

140 γρ. πούδρα (αλεύρι) αμυγδάλου Χ.γλ.
3 ασπράδια αυγών
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
7 κουταλιές της σούπας στέβια κρυσταλλική σε αναλογία με την ζάχαρη 1:1
1 κουταλιά της σούπας ανθόνερο ή ροδόσταμο
4 κουταλιές της σούπας νερό.

Διατροφική ανάλυση των μπισκότων ανά 100 γρ :

Υλικά για την πραλίνα φουντουκιού :

125 γρ. γάλα εβαπορέ ελαφρύ
100 γρ. φουντούκια
45 γρ. κακάο σε σκόνη
50 γρ. στραγγιστό γιαούρτι με 2% λιπαρά
6 κουταλιές της σούπας στέβια κρυσταλλική σε αναλογία με την ζάχαρη 1:1
½ κουταλάκι του γλυκού εσάνς φυσικής βανίλιας.

Διατροφική ανάλυση της πραλίνας ανά 100 γρ :

 

052

Θα ετοιμάσουμε πρώτα την σοκολατένια πραλίνα φουντουκιού
για να της δώσουμε τον απαραίτητο χρόνο
που χρειάζεται για να παγώσει μέσα στο ψυγείο μας.

Η διαδικασία είναι εξαιρετικά εύκολη.
Θα βάλουμε τα φουντούκια μέσα σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι
και θα τα θερμάνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία στο μάτι της κουζίνας μας.
Όταν δούμε πως έχουν αρχίσει να σκουραίνουν και να βγάζουν το έλαιο τους,
τα ανακατεύουμε για να σκουρύνουν ελαφρώς απ όλες τις πλευρές.
Προσοχή να μην μας αρπάξουν.
Μόλις είναι έτοιμα , τα αποσύρουμε από την φωτιά
και αμέσως τα ρίχνουμε μέσα στο μούλτι .
Τα κτυπάμε μέχρι να βγάλουν το έλαιο τους
και να σχηματιστεί μια λιπαρή πάστα που θυμίζει την υφή του φυστικοβούτυρου.
Στην συνέχεια θα προσθέσουμε μέσα στο μπλέντερ όλα τα υπόλοιπα υλικά μας
και θα τα χτυπήσουμε όλα μαζί μέχρι να ενωθούν.
Αυτό ήταν!
Βάζουμε τώρα την σοκολατένια πραλίνα μας στο ψυγείο
και αφήνουμε εκεί μέχρι να φτιάξουμε τα μπισκότα μας.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την συνταγή της πραλίνας ( Μερέντα φουντουκιού ). Κάντε την δωρεάν εγγραφή σας στο κανάλι μου στο YouTube, ώστε να βλέπετε πρώτοι τα νέα μου βίντεο!!!!

Για τα μπισκότα μας θα χρειαστεί να ετοιμάσουμε μαρέγκα.
Χρησιμοποιούμε ένα μεταλλικό μπολ .
Ρίχνουμε μέσα τα ασπράδια των αυγών και τον χυμό λεμονιού.
Αρχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ χειρός σε μεσαία ταχύτητα
μέχρι να δούμε την μαρέγκα μας να φουσκώνει,
να αφρατεύει και να στέκεται,
όταν γυρίζουμε ανάποδα το μπολ μας να μην πέφτει αλλά να στέκεται στην θέση της.

μαρέγκα

Μέσα σ’ ένα μικρό μπρίκι ρίχνουμε το νερό , το ανθόνερο και την στέβια.
Ανάβουμε την φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η στέβια.
Όταν λιώσει τελείως , απομακρύνουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς ,
προσοχή να μην μας κρυσταλλώσει η στέβια όταν κρυώσει πολύ.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι μέσα στην μαρέγκα και παράλληλα χτυπάμε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.
Δεν χτυπάμε πολύ ώρα, ίσα ίσα να ανακατευτούν το σιρόπι και η μαρέγκα.

Συνεχίζουμε ρίχνοντας μέσα στην μαρέγκα μας το αλεύρι αμυγδάλου ,
σιγά σιγά και ανακατεύοντας ελαφρά ,
από κάτω προς τα πάνω με μια ξύλινη σπάτουλα.
Όταν έχουν ενωθεί , είμαστε έτοιμοι για να σχηματίσουμε τα μπισκότα μας.

Στρώνουμε μια λαδόκολλά πάνω σε μια λαμαρίνα και με την βοήθεια ενός μικρού στρογγυλού τσέρκι διαμέτρου 3 – 4 εκατοστών,
ρίχνουμε μέσα με ένα κουταλάκι του γλυκού ή με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής, μια ποσότητα γύρω στο 1,5 – 2 κουταλάκια του γλυκού γεμάτα .
Αφαιρούμε το τσέρκι και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα μπισκοτάκια.

Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο μας στους 170 βαθμούς κελσίου στις αντιστάσεις και ψήνουμε για 20-25 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
Τα μπισκότα μας πρέπει να κρυώσουν λίγο
για να ξεκολλήσουν εύκολα από την λαδόκολλα.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε μια σχάρα .
Όταν είναι εντελώς κρύα, σε θερμοκρασία δωματίου, μπορούμε να τα γεμίσουμε με την σοκολατένια πραλίνα που ετοιμάσαμε προηγουμένως .

Θα σας πρότεινα να γεμίσετε κάθε φορά μόνο αυτά που θέλετε να καταναλώσετε άμεσα
για να αποφύγετε τα υγρανθούν τα μπισκότα αν τα αφήσετε για πολλές ώρες με την πραλίνα .
Η πραλίνα διατηρείται στο ψυγείο για 3-4 μέρες.
Μπορείτε να αποθηκεύσετε τα μπισκότα μέσα σε μπολ που κλείνει αεροστεγώς, αν και δεν νομίζω πως θα μείνουν για πολλές μέρες .
Είναι τόσο νόστιμα και ελαφριά που τρώγονται πολύ γρήγορα!!!

Σας εύχομαι να τα απολαύσετε παρέα με τον αγαπημένο ή την αγαπημένη σας .
Ας μην ξεχνάμε πως η ομορφιά της ζωής μας και της σχέσης μας βρίσκεται στις απλές και καθημερινές στιγμές μας …
Μέχρι την επόμενη συνάντηση μας σας φιλώ με αγάπη!!!

Δείτε περισσότερες ιδέες υγιεινής διατροφής στο βιβλίο μου που κυκλοφορεί!

Περισσότερα σχετικά με το βιβλίο μου ➡️ εδώ!

 

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

4 σχόλια

Penelope 12/02/2016 - 21:12

Είναι πανέμορφα Σοφία μου.
Σήμερα έκανα κι’ εγώ για πρώτη φορά γλυκά κριτσίνια με κρυσταλλική στέβια, σε πρώτη απόπειρα να ελέγχω κάπως την ζάχαρη που καταναλώνουμε όλοι μας μέσα στο σπίτι.
Οπότε κάποια στιγμή θα δοκιμάσω και τα δικά σου αμυγδαλωτά ακόμη και χωρίς την πραλίνα 🙂
Καλό Σαββατοκύριακο και να είστε πάντα αγαπημένοι.

Reply
Αθηνα 12/01/2018 - 00:21

Σοφακι καλη χρονια με υγεία… αντί για στέβια κρυσταλλική ..μπορούμε υγρή ή κάτι αλλο;; Κ πόση ποσότητα;; Ευχαριστούμε παρα πολυ για τις συνταγές σου‼️‼️‼️‼️

Reply
sofia sofeto 12/01/2018 - 16:04

Για τα μπισκότα ρωτάς Αθηνά ή για την πραλίνα;

Reply

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Προστατευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!