Home VeganVegan Γεμιστά σοκολατάκια με φιστικοβούτυρο και μπανάνα, χωρίς ζάχαρη!

Γεμιστά σοκολατάκια με φιστικοβούτυρο και μπανάνα, χωρίς ζάχαρη!

by sofia sofeto
6 σχόλια

 

Συνταγή , κείμενο , φωτογραφία , food styling :

Σοφία Πιτσικάλη ( Sofia Sofeto).

 

Τώρα που «γλύκανε» πια ο καιρός , που άνθισαν οι κήποι και οι αγροί ,

η διάθεση μας αλλάζει μέρα με την μέρα…

Βγαίνουμε μια βόλτα στον ήλιο και αμέσως φωτίζεται το πρόσωπο μας ,

«αναταράσσεται» η ψυχή μας!

Ναι !!! Όπως το καταλάβατε …

«Μ’ έπιασε η άνοιξη» που λέει ο λαός…

Μια ψυχική ανάταση την νιώθω , δεν θα σας το κρύψω…

Μπορώ πια με άνεση να κάνω βόλτα τον μπέμπη μου

με το καρότσι του στην παραλία.

Να πάω με την κόρη μου βόλτα για να μαζέψουμε αγριολούλουδα στα χωράφια .

Τι άλλο να θέλω έπειτα από έναν τόσο δύσκολο , για όλους μας , χειμώνα;

Ίσως ένα δροσερό γλυκάκι;

Η κόρη μου πρώτη θα συμφωνήσει μαζί μου!

 

Ένα γλυκό που δεν σε παγώνει όπως ένα παγωτό ,

αλλά σου προσφέρει την απόλαυση στην σωστή θερμοκρασία της εποχής ,

ένα γλυκό ψυγείου!!!

Αυτό το κέρασμα , γιατί για τέτοιο πρόκειται , είναι περίτεχνα δομημένο.

Αποτελείται από τρεις στρώσεις γέμισης ,

εγκλωβισμένες μέσα στην απόλυτη και αγαπημένη μου

σοκολάτα υγείας .

 

Η πρώτη στρώση είναι φιστικοβούτυρο .

Το δικό μου είναι πάντα σπιτικό !

Φτιαγμένο πανεύκολα από μένα για να μπορώ να ελέγχω την ποιότητα του.

Η δεύτερη στρώση είναι το απόλυτο ταίρι της σοκολάτας και του φιστικοβούτυρου.

Το αγαπημένο φρούτο μικρών και μεγάλων,

η αρωματική και πολύ θρεπτική μπανάνα!

Στο τέλος άφησα μια μους σοκολάτας ,

που έρχεται ν’ αφήσει την δική της ξεχωριστή πινελιά στο σύνολο.

Μια μους που δεν θα σας πάρει πάνω από πέντε λεπτά για να την ετοιμάσετε!!!!

Ναι !!!

Δεν θα σας καθυστερήσω άλλο…

Ελάτε να δούμε τα υλικά!!!

 

 

Υλικά για 14 – 16 σοκολατάκια :

 

Φιστικοβούτυρο :

  • 200 γρ. φιστίκια αραχίδες ( αράπικα ) ξεφλουδισμένα (χωρίς ίχνη γλουτένης)
  • 10 σταγόνες υγρή στέβια με αναλογία 4 σταγόνες στέβια = 1 κ.γ ζάχαρη
  • Μια πρέζα αλάτι.

Υδατάνθρακες : 21,5 γρ. / 100 γρ.

Λιπαρά : 50 γρ./ 100 γρ.

 

Μους σοκολάτας :

  • 130 γρ. γάλα καρύδας
  • 45 γρ. κακάο σε σκόνη
  • 45 σταγόνες υγρή στέβια με αναλογία 4 σταγόνες στέβια = 1 κ.γ ζάχαρη
  • Τα σποράκια από το 1/3 του λοβού μιας φυσικής βανίλιας
  • 15 γρ. λάδι καρύδας λιωμένο.

Υδατάνθρακες : 6 γρ. / 100 γρ.

Λιπαρά : 21 γρ./ 100 γρ.

 

Επίσης θα χρειαστούμε :

  • 150 γρ. μπανάνα ώριμη καθαρισμένη

Υδατάνθρακες : 22 γρ. / 100 γρ.

Λιπαρά : 0 γρ./ 100 γρ.

 

  • 200 γρ. σοκολάτα υγείας με στέβια.

Υδατάνθρακες : 27 γρ. / 100 γρ.

Λιπαρά : 36 γρ./ 100 γρ.

 

 

Ξεκινάμε με την σοκολάτα υγείας

που θα γίνει το καλούπι για τα σοκολατάκια μας.

Λιώνουμε σε μπεν μαρί την σοκολάτα.

Θα χρειαστούμε φόρμες για μικρά muffins από σιλικόνη

ή όποια άλλη φόρμα για σοκολατάκια έχετε

που να είναι όμως λίγο μεγαλούτσικα ,

ώστε να χωρέσουν μέσα τα υλικά μας εύκολα.

 

Με ένα κουταλάκι του γλυκού ρίχνουμε μέσα στην κάθε φόρμα ,

λιωμένη σοκολάτα και την απλώνουμε με την βοήθεια του κουταλιού

περιμετρικά στα πλαϊνά τοιχώματα αλλά και στον πάτο .

Φροντίζουμε ώστε να απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλα τις φόρμες.

Όταν είμαστε έτοιμοι , βάζουμε τις φόρμες στο ψυγείο για να παγώσουν

και να σφίξει η σοκολάτα.

 

Τώρα φτιάχνουμε το σπιτικό φιστικοβούτυρο .

Ρίχνουμε τα φιστίκια μέσα σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι .

Ανάβουμε την εστία της κουζίνας μας σε μεσαία προς χαμηλή θερμοκρασία.

Ανακατεύουμε συχνά τα φιστίκια ώστε να θερμανθούν ομοιόμορφα.

Όταν δούμε πως έχουν αρχίσει να εμφανίζονται τα έλαια τους

στην επιφάνεια τους και μυρίζουν ελαφρώς , τότε είναι έτοιμα .

Αποσύρουμε από την φωτιά και τα ρίχνουμε μέσα το μούλτι

για να τα χτυπήσουμε όπως είναι ζεστά.

Ξεκινάμε να τα χτυπάμε , σταματάμε για να τα σπρώξουμε με ένα κουταλάκι

όταν κολλήσουν στα τοιχώματα του μούλτι .

Χτυπάμε μέχρι να γίνουν μια παχύρευστη και λιπαρή πάστα.

Τώρα προσθέτουμε την υγρή στέβια και το αλάτι.

Χτυπάμε για να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί.

Αυτό ήταν !!!

Έτοιμο το φιστικοβούτυρο μας!!!

 

Η σειρά της μους σοκολάτας τώρα.

Ρίχνουμε μέσα στο μούλτι όλα τα υλικά

και τα χτυπάμε μέχρι να ενωθούν.

Τόσο απλό και εύκολο!

Τελειώσαμε και μ’ αυτό.

 

Την μπανάνα μας την ψιλοκόβουμε σε μικρά κομμάτια .

Έτοιμη !!!

 

Έχει παγώσει και η σοκολάτα μέσα στα φορμάκια

που βάλαμε πριν στο ψυγείο.

Θα τα γεμίσουμε τώρα .

Ρίχνουμε μ’ ένα κουταλάκι του γλυκού λίγο φιστικοβούτυρο.

Στην συνέχεια προσθέτουμε λίγα κομματάκια μπανάνας.

Η σειρά της μους σοκολάτας έφτασε.

Προσθέτουμε την μους.

Αφήνουμε πάνω ένα μικρό κενό ,

για να χωρέσει λίγη λιωμένη σοκολάτα ακόμα

η οποία θα κλείσει τα σοκολατάκια.

Εφόσον ρίξουμε λοιπόν και την λιωμένη σοκολάτα ,

είμαστε έτοιμοι για να τα παγώσουμε στο ψυγείο.

Αφήνουμε για 3 – 4 ώρες στο ψυγείο.

Ιδανικά θα ήταν να τα αφήσουμε όλη την νύχτα

ώστε να δώσουμε αρκετό χρόνο για να σφίξουν όλα τα υλικά επαρκώς.

 

 

Οι φόρμες σιλικόνης μας δίνουν την δυνατότητα

να ξεφορμάρουμε τα σοκολατάκια μας πανεύκολα ,

δίνοντας τους ένα υπέροχο και σταθερό σχήμα.

Σας προτείνω όταν τα ξεφορμάρεται να τα κλείσετε μέσα σε ένα μπολ με καπάκι .

Έτσι θα τα διατηρήσετε μέσα στο ψυγείο προστατευμένα

από δυσάρεστες μυρωδιές και υγρασία.

 

Όταν θα δαγκώσετε το πρώτο κομμάτι αυτού του γλυκού ,

θα καταλάβετε γιατί έχω ενθουσιαστεί τόσο πολύ μαζί του…

Γεύση γεμάτη πλημμυρίζει το στόμα …

Σοκολατένια απόλαυση που ενώνεται διακριτικά

με το αρωματικό φιστικοβούτυρο και την δροσερή μπανάνα…

Όσον αφορά την μους σοκολάτας …. Κόλαση!!!

Δεν λέω άλλα , πρέπει να τα φτιάξετε!!!

Ξεκινήστε να συγκεντρώνετε όλα τα υλικά!!!

 

Μέχρι την επόμενη συνάντηση μας …

Σας φιλώ!

Σοφία.

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

6 σχόλια

Vegan in Athens 03/05/2017 - 23:29

Σοφάκι μου έτρεξαν τα σάλια μου!!! Υπέροχη συνταγούλα που περιέχει τα αγαπημένα μου υλικά 🙂 Η μους σοκολάτα θα δοκιμαστεί άμεσα ακόμα και αν δεν προλάβω να φτιάξω ολόκληρη τη συνταγή!

Reply
Angela 10/05/2017 - 18:04

μπeλαλιδικα ligo!… και μπερδευτικα λιγο με τις θηκες…. χρησιμοποιησα χαρτινες θηκες για μαφιν και μου βγηκανε σαν καλαθακια… και δεν με εφτασε μεχρι το τελος η σοκολατα¨ :P.
ωραια γευση ειχανε παντως! την επομενη φορα σε πολυ μικρα σοκολατακια….

Reply
Ανώνυμος 03/06/2017 - 16:26

Αγαπητή Σοφία μήπως μπορείς να μου δώσεις τα φώτα σου,σε σχέση με τη νόσο κροουν??? Οσο αφορα τη διατροφή?? Υπάρχει μέγα πρόβλημα με το σύζυγο,(ανηπακουω ασθενή) ??? Ευχαριστώ!!!

Reply
sofia sofeto 03/06/2017 - 16:53

Λυπάμαι πολύ για αυτό που συμβαίνει στον σύζυγό σου. Νομίζω πως για κάτι τέτοιο αρμόδιοι να σου απαντήσουν είναι ο γιατρός και ένας διατροφολόγος . Εύχομαι να πάνε όλα καλά!

Reply
Δημήτρης Σαββίδης / Επιχειορηματίας 04/06/2017 - 16:23

Σοφία σε ευχαριστούμε! Αν ανέβω Αθήνα πως μπορώ να σας δω να μιλήσουμε επαγγελματικά?

Reply
sofia sofeto 07/06/2017 - 17:33

Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο Sofiasofeto@gmail.com
Ευχαριστούμε!

Reply

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Προστατευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!