Home Gourmet υγιεινές απολαύσεις! Λαχταριστό παγωτό μπανάνα με κουρκουμά , χωρίς ζάχαρη!!!

Λαχταριστό παγωτό μπανάνα με κουρκουμά , χωρίς ζάχαρη!!!

by sofia sofeto
1 σχόλιο

 

Συνταγή , κείμενο  :

Σοφία Πιτσικάλη ( Sofia Sofeto).

 

Λένε  «Από Αύγουστο …χειμώνα…»

Εμείς όμως αυτό το αρνούμαστε πεισματικά!

Το καλοκαίρι ακόμα είναι εδώ και μας κλείνει πονηρά το μάτι…

Μας προκαλεί να το απολαύσουμε, να το χαρούμε με κάθε τρόπο!

Καλοκαίρι σημαίνει  θάλασσα , ήλιος , βόλτες στις πλατείες με τα ποδήλατα ,

στάση για ένα δροσερό παγωτό!

Σήμερα αυτό ακριβώς σας προσφέρω!

Ένα δροσερό και φρουτένιο παγωτό ,

γεμάτο θρεπτικά συστατικά και απολαυστική γεύση!

 

Η συνταγή αυτή δημιουργήθηκε στα πλαίσια της συνεργασίας

του Sofeto.gr με την  MENARINI diabetes .

Η  φαρμακευτική εταιρία MENARINI diabetes λοιπόν ,

γνωστή για τις ουσιαστικές και χρήσιμες δράσεις της στα θέματα του διαβήτη ,

μου ζήτησε να δημιουργήσω μια σειρά από συνταγές

που θα βοηθήσουν όλους εμάς τους διαβητικούς 

να απολαμβάνουμε θρεπτικά και πεντανόστιμα πιάτα.

Με χαρά αποδέχτηκα την πρόσκληση κι έτσι δημιουργήθηκε το GlucoChef!!!

Στο τέλος της ανάρτησης αυτής θα δείτε το βίντεο της συνταγής μας!!

 

 

 

Υλικά :

 

400 γρ. ώριμες καθαρισμένες μπανάνες

1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού

300 γρ. γάλα καρύδας

200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι με 2 % λιπαρά

½ κουταλάκι του γλυκού κουρκουμάς σε σκόνη

½ λοβός φυσικής βανίλιας ( τα σποράκια )

1,5 κουταλάκι του γλυκού υγρό γλυκαντικό με στέβια

(με αναλογία με την ζάχαρη 4 σταγόνες στέβια = 1 κ.γ ζάχαρη.)

 

Προαιρετικά :

 

Μπορούμε να γαρνίρουμε το παγωτό μας με :

  • τριμμένη σοκολάτα χωρίς ζάχαρη 
  • ή φιλέ αμυγδάλου.

 

Θερμίδες : 158 kcal / 100 γρ.

Υδατάνθρακες : 15 γρ. /100 γρ.

Λιπαρά : 11 γρ. / 100 γρ.

 

Περισσότερα στοιχεία για την διατροφική αξία της συνταγής ,

δείτε στο βίντεο που ακολουθεί !

 

Το παγωτό μας ετοιμάζεται πάρα πολύ εύκολα!!!

Θα χρειαστούμε ένα μεταλλικό μπολ που κλείνει με καπάκι.

Θα προσθέσουμε μέσα τις μπανάνες κομμένες σε φέτες.

Με την βοήθεια ενός πιρουνιού θα αρχίσουμε να τις πολτοποιούμε

μέχρι να γίνουν πουρές.

Αν διαθέτουμε ένα ραβδομπλέντερ ( μπλέντερ χειρός) ,

η διαδικασία αυτή μπορεί να γίνει εξαιρετικά πιο εύκολη και γρήγορη!

 

Στην συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά του παγωτού ,

ανακατεύουμε καλά με το σύρμα ,

κλείνουμε το καπάκι και τοποθετούμε στην κατάψυξη!

Αφήνουμε να παγώσει το παγωτό για μισή ώρα ,

το βγάζουμε και με τον αυγοδάρτη μας ανακατεύουμε καλά το μείγμα,

το βάζουμε πάλι για άλλη μισή ώρα στην κατάψυξη και ανακατεύουμε πάλι .

Αυτή την διαδικασία την κάνουμε άλλες 3 φορές

μέχρι να παγώσει εντελώς το παγωτό .

Μας βοηθάει ώστε να παγώσει ομοιόμορφα

και να αποφύγουμε την δημιουργία κρυστάλλων.

Αν έχουμε όμως παγωτομηχανή ,

η διαδικασία που σας περιέγραψα δεν χρειάζεται να γίνει ,

καθώς η παγωτομηχανή θα την κάνει για εμάς!

 

Το παγωτό αυτό έχει μια μαγική γεύση κι έναν ξεχωριστό διατροφικό χαρακτήρα.

Στην οικογένεια μου το αγαπούμε πολύ και το φτιάχνουμε συχνότατα!

Σας εύχομαι καλή επιτυχία όταν το φτιάξετε

και να το χαρείτε μαζί με τα αγαπημένα σας πρόσωπα !!

 

Σας φιλώ !!!

Σοφία.

 

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

1 σχόλιο

ελλη 06/10/2017 - 01:26

παρακαλω θα ηθελα συνταγες με στεβια για να κανω κεικ.

Reply

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More