Home Αγαπημένες συνταγές μου ! Λακέρδα στον φούρνο με σπανάκι και γλυκοπατάτες.

Λακέρδα στον φούρνο με σπανάκι και γλυκοπατάτες.

by sofia sofeto
6 Σχόλια
 
Υπέροχο ψαράκι σας έχω για σήμερα αγαπητοί μου!
Η λατρεμένη λακέρδα ,
το ψάρι με τα καλά λιπαρά που φροντίζουν την καρδιά μας!
Την ιδέα για τον συνδυασμό με τις γλυκοπατάτες και σπανάκι ,
μου την έδωσε ένας φίλος απ’ το Face book,
ο κύριος Δημήτρης από την Σύρο.
Εκείνος φτιάχνει μπακαλιάρο με σπανάκι και γλυκοπατάτες.
Σκέφτηκα πως θα ήταν υπέροχο με λακέρδα και το τόλμησα…
Το αποτέλεσμα εξαιρετικό!!!
 
Υλικά:
 
Μια λακέρδα καθαρισμένη
2 – 3 μεσαίου μεγέθους γλυκοπατάτες
300 γρ. περίπου σπανάκι καλά πλυμένο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδου
αλάτι και πιπέρι
1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε κύβους
λίγα φύλα δάφνης 
ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι.
 
Βάζουμε το ψάρι μέσα στο ταψί,
κόβουμε τις πατάτες σε κύβους και τις μοιράζουμε γύρω απ’ το ψάρι.
Βάζουμε και το σπανάκι ανάμεσα τους.
Επίσης προσθέτουμε το κρεμμύδι , το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
Την ντομάτα την μοιράζουμε πάνω στο ψάρι και στο υπόλοιπο φαγητό.
Τα φύλα δάφνης , 
τα βάζουμε μέσα στις χαρακιές που έχουμε κάνει στο ψάρι.
Σκεπάζουμε με το καπάκι του το ταψί 
και βάζουμε το φαγητό στον προθερμασμένο φούρνο μας,
στους 200 βαθμούς Κελσίου στον αέρα.
Το αφήνουμε να ψηθεί για 30 – 40 λεπτά της ώρας.
Στην συνέχεια ανοίγουμε το καπάκι 
και προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού και το ελαιόλαδο.
Το βάζουμε πάλι στον φούρνο χωρίς το καπάκι αυτή την φορά, 
ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν οι πατάτες και να εξατμιστούν τα πιο πολλά υγρά του.
Πιείτε και ένα ποτήρι κρασάκι με την ευκαιρία!
Θα προτιμούσα ένα λευκό ξηρό,
στην υγειά μας!

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

6 Σχόλια

sundayspoon 16/11/2012 - 10:43

Την λακέρδα μόνο παστή την έχω φάει, αλλά πολύ θα ήθελα να τη δοκιμάσω και έτσι! Εντυπωσιακή η εμφάνιση του πιάτου σου! Μπράβο!

Reply
Sofia Sofeto 16/11/2012 - 17:52

Καλησπέρα!
Η λακέρδα είναι ψάρι υπέροχο!
Τώρα που είναι η εποχή της θα βρεις σίγουρα φρέσκια στα ιχθυοπωλεία,
είναι υπέροχη και ψητή κομμένη σε φέτες!
Καλό σου βράδυ!

Reply
Selcouth 16/11/2012 - 12:00

Ωραίο το ψάρι και το πιάτο γενικότερα, αλλά το σπανάκι πειράζει να το αφαιρέσω; Δεν μου αρέσει 🙁 Φαντάζομαι ότι Θα αλλιωθεί λιγάκι το γευστικό αποτέλεσμα, αλλά δεν πιστεύω ότι θα είναι καταστροφικό. Ελπίζω δηλαδή!
Καλό μεσημέρι Σοφία μου και γεια στα χεράκια σου!

Reply
Sofia Sofeto 16/11/2012 - 17:55

Καλησπέρα !
Μπορείς ν’ αντικαταστήσεις το σπανάκι αν θέλεις με σέσκουλα ίσως , ή μπορείς να μην βάλεις κάποιο χορταρικό δεν πειράζει.
Αν το φτιάξεις καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Reply
ΕΛΕΝΗ 16/11/2012 - 17:10

Σοφία μου πάρα πολύ ωραία συνταγή!Στο σπίτι ευτυχώς τρώμε όλοι ψάρι, θα τη δοκιμάσω!
Φιλιά πολλά!

Reply
Sofia Sofeto 16/11/2012 - 17:58

Μπράβο Ελένη μου για τα ψάρια,
είναι ότι καλύτερο για τα παιδιά αλλά και για τους μεγάλους φυσικά.
Είμαι σίγουρη πως κάνεις πολύ καλές διατροφικές επιλογές,
σου εύχομαι καλό βράδυ και καλές μαγειρικές!

Reply

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More