Home VeganVegan Οι γεύσεις του καλοκαιριού ,κλεισμένες σ’ ένα βάζο,(τουρσί).

Οι γεύσεις του καλοκαιριού ,κλεισμένες σ’ ένα βάζο,(τουρσί).

by sofia sofeto
7 Σχόλια
γεύσεις του καλοκαιριού
Πολλοί από εσάς που με παρακολουθείτε,
σίγουρα θα έχετε καταλάβει πως έχω μια ιδιαίτερη αγάπη με τα τουρσί.
Μου αρέσει να διατηρώ μέσα στον χρόνο γεύσεις και αρώματα από άλλες εποχές.
Σίγουρα θα μου πείτε,
 πως και τον χειμώνα μπορεί κάποιος να βρει μελιτζάνες και κολοκυθάκια…
Συμφωνώ, αλλά νομίζω πως δεν είναι τα ίδια με τα υπαίθρια ζαρζαβατικά των μερακλήδων παραγωγών, που επιμένουν στον αυθεντικό τρόπο καλλιέργειας
και στις ντόπιες αξεπέραστες ποικιλίες της κάθε περιοχής!
Προχθές το πρωί πέρασε ο μανάβης απ’ το σπίτι και είχε υπέροχα μελιτζανάκια αργίτικα,
πήρα μερικά για να τα κάνω τουρσί,
σκέφτηκα να προσθέσω ότι θα έβαζα σε ένα περιποιημένο μπριάμ,
κολοκυθάκια,πιπεριές κ.τ.λ.
Το αποτέλεσμα είναι μια υπέροχη χρωματική παλέτα κλεισμένη σ’ ένα βάζο.
Τον χειμώνα που σκοπεύω να το δοκιμάσω θα σας πω και για την γεύση,
μέχρι τότε υπομονή!!!
Υλικά:
10 μελιτζανάκια
5 κολοκυθάκια
4-5 πιπεριές Φλωρίνης
3 κρεμμύδια ξερά
4 μεγάλες σκελίδες σκόρδου σε κομματάκια
μαϊντανός ψιλοκομμένος
ξύδι σπιτικό όσο χρειαστεί,
λίγο χοντρό αλάτι
μερικούς κόκκους από πιπέρι
ελαιόλαδο.
Πλένουμε καλά τα ζαρζαβατικά μας
και τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας.
Χαράζουμε με το μαχαίρι τις μελιτζάνες
και κόβουμε κατά μήκος τα κολοκυθάκια στην μέση.
Τα κρεμμύδια τα καθαρίζουμε και τα αφήνουμε ολόκληρα .
Τα τοποθετούμε όλα σε ταψί με λαδόκολλα ,
αφού πρώτα τα έχουμε αλείψει ελαιόλαδο με ένα πινέλο.
Τα ψήνουμε στους 160 βαθμούς στον αέρα
μέχρι να δούμε πως έχουν μαλακώσει και έχουν ροδίσει.
Για τις πιπεριές ακολουθούμε την διαδικασία απ ‘την συνταγή Πιπεριές Φλωρίνης τουρσί.
Όταν είναι όλα έτοιμα , τα τοποθετούμε σε βάζο,
προσθέτοντας ανάμεσα τους το σκόρδο ,
τον μαϊντανό,το αλάτι  και το πιπέρι .
Ρίχνουμε το ξύδι μέχρι να τα σκεπάσει
 και τέλος βάζουμε ελαιόλαδο περίπου ένα δάκτυλο.
Τα κλείνουμε και περιμένουμε….
Ο καιρός περνάει γρήγορα, θα δείτε…
Καλή μας απόλαυση!

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

7 Σχόλια

martha 23/01/2013 - 00:19

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

Reply
martha 23/01/2013 - 00:21

Προσωπικά..τώρα που ανακάλυψα το blog κόλλησα..Σούπερ συνταγές…Και σαν γλυκατζούδες…Οι συνταγές χωρίς ζάχαρη είναι καταπληκτικές..Βέβαια και το τουρσί πρέπει να’ναι νοστιμότατο! Όλα τέλεια 🙂

Reply
Sofia Sofeto 24/01/2013 - 19:31

Γεια σου Μάρθα μου!
Χαίρομαι πολύ που σου αρέσουν οι συνταγές μου, ελπίζω να τις δοκιμάσεις!!!!

Reply
giannis 18/11/2013 - 16:45

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

Reply
giannis 18/11/2013 - 16:47

καλησπερα θα ηθελα να σας ρωτησω,που διατηρουμε τα ετοιμα βαζα?εντος” η εκτος ψυγειου?πρεπει να αποστειρωσουμε τα βαζα πρωτα?

Reply
Sofia Sofeto 18/11/2013 - 20:24

Αν τα αποστειρώσεις και τα κλείσεις αεροστεγώς μπορείς να τα διατηρήσεις εκτός ψυγείου , αν τα ανοίξεις όμως θέλουν ψυγείο.

Reply
giannis 19/11/2013 - 11:27

ευχαριστω πολυ για την απαντηση σας.αφου αποστειρωσω τα βαζα ,τα γεμιζω και τα κλεινω.χρειαζεται να τα βρασω ξανα?για να κλεισουν αεροστεγος?θα τα δοκιμασω σημερα και θελω να τα διατηρησω εκτος ψυγειου γι”αυτο ρωταω λεπτομερειες.Φαινονται τελεια παντως πολυ ωραια ιδεα.

Reply

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More