2,6K
Τα μανιτάρια όλων των ειδών είναι αγαπημένα μου.
Με την πρώτη ευκαιρία όλο και κάτι θα φτιάξω ,
σήμερα βρήκα πλευρώτους φρεσκότατα και είπα να τα τιμήσω!
Με κρασάκι στο μπαλκόνι ,
θα είναι ότι πρέπει για να κλείσει ευχάριστα και γευστικά η βραδιά μας!
Υλικά :
1/2 κιλό μανιτάρια πλευρώτους
1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
1/2 ποτηράκι ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
λίγη ξερή ρίγανη
χυμό από μισό λεμόνι
αλάτι και πιπέρι
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Κόβουμε τα μανιτάρια από τα κοτσάνια τους και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι ,
ρίχνουμε από πάνω το ελαιόλαδο και το κρασί,
τα βάζουμε στον φούρνο ,
ψήνουμε στους 170 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
Ετοιμάζουμε παράλληλα την σάλτσα μας ,
ανακατεύουμε το σκόρδο , την μουστάρδα ,
την ρίγανη και το λεμόνι .
Πάνω στα μανιτάρια ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι,
περιχύνουμε και την σάλτσα ,
ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε πάλι το ταψάκι μέσα στον φούρνο και τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν καλά,
τα βγάζουμε και τα σερβίρουμε με λίγο μαϊντανό από πάνω ,
που θα τους δώσει εμφάνιση και επιπλέον γεύση!
Σας εύχομαι να τα απολαύσετε με τους αγαπημένους σας ανθρώπους!