Home VeganVegan Μανιτάρια αλά Sofeto!

Μανιτάρια αλά Sofeto!

by sofia sofeto
0 σχόλιο
Τα μανιτάρια όλων των ειδών είναι αγαπημένα μου.
Με την πρώτη ευκαιρία όλο και κάτι θα φτιάξω ,
σήμερα βρήκα πλευρώτους φρεσκότατα και είπα να τα τιμήσω!
Με κρασάκι στο μπαλκόνι ,
θα είναι ότι πρέπει για να κλείσει ευχάριστα και γευστικά η βραδιά μας!
Υλικά :
1/2 κιλό μανιτάρια πλευρώτους
1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
1/2 ποτηράκι ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
λίγη ξερή ρίγανη
χυμό από μισό λεμόνι
αλάτι και πιπέρι
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Κόβουμε τα μανιτάρια από τα κοτσάνια τους και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι ,
ρίχνουμε από πάνω το ελαιόλαδο και το κρασί,
τα βάζουμε στον φούρνο ,
ψήνουμε στους 170 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
Ετοιμάζουμε παράλληλα την σάλτσα μας ,
ανακατεύουμε το σκόρδο , την μουστάρδα ,
την ρίγανη και το λεμόνι .
Πάνω στα μανιτάρια ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι,
περιχύνουμε και την σάλτσα ,
ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε πάλι το ταψάκι μέσα στον φούρνο και τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν καλά,
τα βγάζουμε και τα σερβίρουμε με λίγο μαϊντανό από πάνω ,
που θα τους δώσει εμφάνιση και επιπλέον γεύση!
Σας εύχομαι να τα απολαύσετε με τους αγαπημένους σας ανθρώπους!

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More