Home Αγαπημένες συνταγές μου ! Choux (σου) με κρέμα πορτοκαλιού και σοκολάτα! Χωρίς γλουτένη, βούτυρο και ζάχαρη!!!

Choux (σου) με κρέμα πορτοκαλιού και σοκολάτα! Χωρίς γλουτένη, βούτυρο και ζάχαρη!!!

by sofia sofeto
2 Σχόλια

037

Τα Choux είναι λατρεμένα μου!
Τα φτιάχνω συχνά σε γλυκές και αλμυρές εκδοχές!
Από μικρό παιδί αγαπώ πολύ τον συνδυασμό του πορτοκαλιού με την σοκολάτα.
Καιρό τώρα είχα στο μυαλό μου να φτιάξω ένα γλυκό
που να περιέχει αυτές τις δύο υπέροχες γεύσεις.

Σήμερα σας ετοίμασα αυτό ακριβώς που ποθούσα τόσο πολύ!
Μικρά και αγαπημένα Choux-δάκια γεμιστά με κρέμα πορτοκαλιού
και περιχυμένα με σοκολάτα!!!

Αυτή η συνταγή μου έχει κάποια «ιδιαίτερα» χαρακτηριστικά
που την κάνουν να ξεχωρίζει.
Δεν περιέχει γλουτένη , κάτι πολύ χρήσιμο
για όσους έχουν δυσανεξία στην συγκεκριμένη πρωτεΐνη .
Δεν περιέχει ζάχαρη , πολύ σημαντικό
για τους διαβητικούς και όσους θέλουν
να κάνουν διατροφή με μειωμένες θερμίδες.
Δεν περιέχει βούτυρο , αλλά ελαιόλαδο!
Μια σημαντική πληροφορία για όσους θέλουν να τρέφονται υγιεινά
και αποφεύγουν τις μαργαρίνες και τα ζωικά λύπη.
Ακολουθείστε με!!!

086

 

Υλικά για τα Choux :

180 γρ. νερό
70 γρ. ελαιόλαδο
100 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
4 αυγά μεσαίου μεγέθους
1 πρέζα αλάτι
6 σταγόνες υγρή στέβια
( με αναλογία με την ζάχαρη 4 σταγόνες στέβια = 1 κ.γ ζάχαρη.)

Υδατάνθρακες : 25,6 γρ. / 100 γρ.
Λιπαρά : 2,15 γρ./ 100 γρ.

025

 

Υλικά για την κρέμα πορτοκαλιού :

720 γρ. χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα από βιολογικό και ακέρωτο πορτοκάλι
50 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
1 πρέζα κρόκο Κοζάνης
20 γρ. ταχίνι
3 κουταλιές της σούπας κοφτές κρυσταλλική στέβια με εριθρυτόλη
με αναλογία με την ζάχαρη 1:5.

Υδατάνθρακες : 23,9 γρ. / 100 γρ.
Λιπαρά : 2,45 γρ./ 100 γρ.

121

Τα Choux δεν θέλω να σας τρομάζουν καθόλου
γιατί είναι πανεύκολα αν ακολουθήσετε τις συμβουλές μου.
Θα τα ετοιμάσουμε λοιπόν μαζί και θα δείτε πως θα τους πάρετε τον αέρα!

Το αλεύρι χωρίς γλουτένη είναι ένα ιδιαίτερο υλικό για αυτή την συνταγή.
Έχει όμως ένα μυστικό που το ανακάλυψα κάνοντας φυσικά τα πειράματα μου!
Θα το δείτε στην συνέχεια…
Θα ξεκινήσουμε την διαδικασία βάζοντας μέσα σε ένα κατσαρόλι το νερό
και το ελαιόλαδο να πάρουν μια βράση.
Έχουμε φυσικά προσθέσει μέσα την στέβια και το αλάτι.

Όταν πάρει λοιπόν μια βράση , αποσύρουμε από την φωτιά
και προσθέτουμε όλο το αλεύρι μονομιάς !
Ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη.
Θα δείτε πως τα υλικά θα κολλήσουν πάνω στον αυγοδάρτη
και θα σχηματιστεί ένα κολλώδες μείγμα.
Αυτό να μην σας ανησυχεί καθόλου όμως!
Με ένα κουτάλι θα αφαιρέσουμε το μείγμα από τον αυγοδάρτη
και θα το αφήσουμε για λίγα λεπτά μέχρι να κρυώσει λίγο.
Θα ρίξουμε τώρα τα αυγά χτυπημένα σαν της ομελέτας.
Η σειρά του μυστικού έφτασε!
Θα πάρουμε το μπλέντερ χειρός ( ραβδομπλέντερ )
και θα αρχίσουμε σιγά σιγά να χτυπάμε το μείγμα.
Θα το κάνουμε αυτό μέχρι να ενωθούν τα αυγά με το μείγμα μας
και έτσι θα έχουμε σαν αποτέλεσμα ένα σφικτό χυλό .

Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί πάνω σε μια λαμαρίνα
και με δύο κουταλάκια ακουμπάμε πάνω του μικρές κουταλιές
από το μείγμα που μόλις φτιάξαμε.
Μην ανησυχείτε αν τα Choux έχουν ακανόνιστο σχήμα,
μόλις ψηθούν θα φουσκώσουν και θα στρογγυλέψουν.

Ανάβουμε τον φούρνο στις αντιστάσεις στους 190 βαθμούς
και ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου
μέχρι να δούμε τα Choux να έχουν ροδίσει ελαφρώς.
Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Παράλληλα με το ψήσιμο ετοιμάζουμε την κρέμα πορτοκάλι.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τον χυμό
και όλα τα υπόλοιπα υλικά μας εκτός απ το ταχίνι.
Ανακατεύουμε καλά με τον αυγοδάρτη για να διαλυθεί καλά το αλεύρι.

Ανάβουμε την φωτιά σε μεσαία θερμοκρασία και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
Σε λίγα λεπτά θα αρχίσει το μείγμα να πήζει
και να δημιουργείτε η υφή της κρέμας που θέλουμε.
Τότε ρίχνουμε μέσα το ταχίνι και ανακατεύουμε καλά καλά
μέχρι να ομογενοποιηθεί με την κρέμα.

Η υφή που θέλουμε να έχει η κρέμα είναι
σφικτή και στεκάτη όταν κρυώσει .
Όπως φαίνεται στην τρίτη φωτογραφία μου.

Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και να σφίξει !
Όταν είμαστε έτοιμοι , ετοιμάζουμε την σοκολάτα μας
όπως θα δούμε στην συνταγή χειροποίητη σοκολάτα χωρίς ζάχαρη
ή λιώνουμε σε μπεν μαρί μια σοκολάτα του εμπορίου χωρίς ζάχαρη.

Κόβουμε οριζόντια το κάθε Choux με ένα μαχαιράκι μέχρι την μέση
και με την βοήθεια ενός μικρού κουταλιού
ή ακόμα καλύτερα με σύριγγα ζαχαροπλαστικής
γεμίζουμε το εσωτερικό του με την κρέμα πορτοκαλιού.
Συνεχίζουμε με όλα τα Choux.

Όταν είμαστε έτοιμοι, περιχύνουμε με την σοκολάτα μας!
Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει η σοκολάτα καλά .

Απολαμβάνουμε…
Προειδοποίηση!
Κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα ….
Μην ανησυχήσετε αν το πάθετε , δεν είσαστε οι μόνοι…
Καλή σας απόλαυση λοιπόν!!!

142

 

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

2 Σχόλια

EYH 12/12/2015 - 14:24

τα δοκιμασα με απλο αλευρι και δεν φουσκωσαν….αναγκαστηκα να βαλω και αλλο αλευρι ωστε να γινει πιο σφιχτος ο χυλος…παλι δ φουσκωσαν οπως στην φωτο…

Reply
sofia sofeto 13/12/2015 - 01:43

Εύη τι αλεύρι χρησιμοποίησες ακριβώς; τα αυγά ήταν μεσαίου μεγέθους; αν είναι μεγάλα τότε βγήκε πιο ρευστό το μείγμα από αυτό…κρίμα που δεν σου πέτυχαν…

Reply

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More