Home Αγαπημένες συνταγές μου ! Pizza rolls!! Ρολάκια πίτσας, ολικής αλέσεως, ψημένα στον ατμό!!!

Pizza rolls!! Ρολάκια πίτσας, ολικής αλέσεως, ψημένα στον ατμό!!!

by sofia sofeto
0 σχόλιο

Συνταγή, κείμενο, φωτογραφία, food styling : Σοφία Πιτσικάλη ( Sofia Sofeto ).

 

Το νέο έτος είναι πλέον εδώ!
Εύχομαι σε όλους σας πρώτα απ’όλα
υγεία και αγάπη!
Ας γίνει η νέα αυτή χρονιά, η αφορμή
για να ξεκινήσουμε όλα όσα καθυστερούσαμε…
Ας αρχίσουμε λοιπόν να αλλάζουμε
προς το καλύτερο,
πρώτα από τον εαυτό μας…

Σε λίγες μέρες θα ξεκινήσουν πάλι τα σχολεία!

Τα παιδιά μας θα μπουν
στην καθημερινότητα τους
και μαζί τους κι εμείς.
Ένα θέμα που με απασχολεί ιδιαίτερα,
είναι η προετοιμασία του καθημερινού κολατσιού που θα δώσω στην κόρη μου μαζί της.
Σήμερα σκέφτηκα πως θα ήταν ωραίο
να της ετοιμάσω κάτι που της αρέσει πολύ!!

Η γεύση της πίτσας αρέσει στα παιδιά
αλλά και στους μεγάλους.
Στο σπίτι μας, αγαπάμε πολύ τα ρολάκια πίτσας που θα σας δείξω εδώ!
Ίσως κάποιοι από εσάς έχετε δει το βίντεο με την συνταγή που έχω ετοιμάσει στο κανάλι μου στο YouTube.
Μπορείτε να το δείτε παρακάτω!
Ελάτε να δούμε τα υλικά!

 

Υλικά για το ζυμάρι :

• 150 γρ. χλιαρό νερό
• 1 κ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
• 1 σκελίδα σκόρδου περασμένη από την πρέσα σκόρδου
• 150 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
• 70 γρ. αλεύρι κίτρινο παραδοσιακό
τύπου Μ
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
• 1 κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά.
• Λίγος παπαρουνόσπορος ή σουσάμι για το πασπάλισμα.

Υλικά για την γέμιση :

• 10 φέτες του τοστ καπνιστή γαλοπούλα
• 10 φέτες του τοστ τυρί χαμηλών λιπαρών
• 7 κουταλιές της σούπας χυμό ντομάτας ελαφρά συμπυκνωμένος
• 1 κουταλιά της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
• Μια πρέζα αλάτι και πιπέρι
• 1 κουταλιά της σούπας ξύδι μπαλσάμικο.

Διατροφική ανάλυση της ζύμης ανά 100 γρ:

 

Θα ξεκινήσουμε να φτιάξουμε
το ζυμάρι μας πρώτα.
Αν έχουμε αρτοπαρασκευαστή θα βάλουμε στον κάδο του
πρώτα όλα τα υγρά υλικά της συνταγής .
Στην συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο,
τέλος τα αλεύρια , το αλάτι και την μαγιά.
Βάζουμε την λειτουργία της ζύμης ,
δηλαδή να ζυμώσει και να φουσκώσει το ζυμάρι μας.

Αν δεν έχουμε αρτοπαρασκευαστή θα βάλουμε σε ένα μεγάλο μπολ ή λεκάνη
τα υλικά με την ίδια σειρά που περιέγραψα πριν.
Θα ζυμώσουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε
ένα μαλακό και εύπλαστο ζυμάρι .
Θα αφήσουμε το ζυμάρι σκεπασμένο με καθαρή πετσέτα και από πάνω με μια κουβέρτα ,
μέχρι να τριπλασιάσει τον όγκο του.
Όταν είναι έτοιμο, χωρίζουμε το ζυμάρι μας σε 8 ίσα μέρη .
Με την βοήθεια ενός μικρού πλάστη , ανοίγουμε το κάθε ζυμαράκι , δίνοντας του μακρόστενο σχήμα. Με ένα κουταλάκι απλώνουμε πάνω του , 2 κ.γ απ’την σάλτσα.

Τοποθετούμε πάνω στην σάλτσα, 1 φέτα από το αλλαντικό και φέτες τυριού.

Τυλίγουμε ρόλο το ζυμάρι και με την βοήθεια ενός κόπτη πίτσας , το κόβουμε στη μέση , δημιουργώντας έτσι 2 ρολάκια.

Κάνουμε την ίδια διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη.

Συνολικά θα έχουμε 16 ρολάκια.
Τοποθετούμε τα ρολάκια μας μέσα σε μια λαδωμένη με πινέλο , πυρίμαχη φόρμα 22-24 εκατοστών διαμέτρου.

Υπάρχουν δύο τρόποι ψησίματος.

1. Τα ψήνουμε σε φούρνο .

Αφήνουμε τα ρολάκια σε ζεστό μέρος
του σπιτιού για να φουσκώσουν και να τριπλασιαστούν.
Έπειτα τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C , για 25 – 30 λεπτά.

2. Μπορούμε να τα ψήσουμε στον ατμό.

Ο τρόπος αυτός είναι πρωτότυπος , εύκολος , οικονομικός και προ πάντων πιο υγιεινός , καθώς αποφεύγουμε την δημιουργία επιβλαβών ουσιών για την υγεία του οργανισμού μας ,
που δημιουργούνται όταν εκτίθενται
σε υψηλές θερμοκρασίες τρόφιμα
που περιέχουν άμυλο.

Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι
μια κατσαρόλα διαμέτρου
32 εκατοστών με καπάκι.

Τοποθετούμε μέσα την φόρμα με τα ρολάκια.
Προσθέτουμε στον πάτο της κατσαρόλας 300 ml ζεστό νερό
και σκεπάζουμε με το καπάκι.
Αφήνουμε τα ρολάκια να φουσκώσουν
με την θερμοκρασία του νερού.

Όταν είναι έτοιμα , ανάβουμε την εστία μας.

Μόλις πάρει βράση το νερό , χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και αφήνουμε να σιγοψηθούν με τον ατμό.

Μετά από 30 λεπτά είναι έτοιμα.

Βγάζουμε με προσοχή την φόρμα από την κατσαρόλα και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Τοποθετούμε στην συνέχεια τα έτοιμα ρολάκια πάνω σε μια σχάρα για να κρυώσουν τελείως.

Μέχρι την επόμενη φορά

που θα τα ξαναπούμε,

σας φιλώ!

Σοφία.

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

error: Προσταυτευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!