Home Gourmet υγιεινές απολαύσεις! Κουνέλι ψημένο σε μπύρα και πετιμέζι , μαζί με πουρέ γλυκοπατάτας.

Κουνέλι ψημένο σε μπύρα και πετιμέζι , μαζί με πουρέ γλυκοπατάτας.

by sofia sofeto
3 σχόλια
024
 
Η αλήθεια είναι πως είχα χρόνια να πιω μπύρα .
Προτιμούσα το κρασί ή το ούζο ανάλογα με την περίσταση.
Η μπύρα ήταν ένα ποτό που δεν με ενθουσίαζε …
Όταν όμως δοκίμασα την μπύρα στην μαγειρική μου ,
 άρχισα να το σκέφτομαι διαφορετικά…
Ήταν ένας πολύ καλός λόγος για να βάλω την μπύρα στην ζωή μου !
 
 Το κουνελάκι που περίμενε στο ψυγείο μου,
 ήταν η καλύτερη ευκαιρία 
για να δοκιμάσω την μπύρα και πάλι στην μαγειρική μου!
 
Υλικά: 
 
1 κουνέλι
1 μπουκάλι μπύρα ( κατά προτίμηση ελληνικής παραγωγής)
3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
αλάτι και πιπέρι
μερικά κλαράκια φρέσκου δενδρολίβανου
4 – 5 κουταλιές της σούπας Πετιμέζι κορόμηλου 
ή πετιμέζι από σταφύλι
χυμό από ένα λεμόνι
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
 
Για τον πουρέ : 
 
 900 γρ. γκρι ελληνικές γλυκοπατάτες
150 γρ. ζωμός από το κουνέλι
120 γρ. αριάνι
αλάτι και πιπέρι
3-4 κουταλάκια του γλυκού λάδι μαύρης τρούφας.

 017

Πλένουμε καλά το κουνέλι και το αφήνουμε να στραγγίσει.
 
Μέσα σε μια γάστρα θα το τοποθετήσουμε ,
θα βάλουμε από πάνω του το σκόρδο , το αλάτι και το πιπέρι,
το δεντρολίβανο και φυσικά την μπύρα.
 
Το σκεπάζουμε με το καπάκι της γάστρας
και το βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο να ψηθεί
 στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 90 λεπτά.
 
Παράλληλα έχουμε πλύνει τις γλυκοπατάτες
 και τις τοποθετούμε σε  τηγάνι με καπάκι. 
 
Ανάβουμε την φωτιά 
και μόλις ζεσταθεί το τηγάνι χαμηλώνουμε την θερμοκρασία ,
αφήνουμε να σιγοψηθούν στα υγρά τους .
 
Το κουνέλι το βγάζουμε από τον φούρνο και ανοίγουμε το καπάκι.
Αφαιρούμε 200 γρ. απ’ τον ζωμό του ,
τον οποίο θα προσθέσουμε στον πουρέ.
 
Αν δούμε πως έχει πολλά υγρά αφαιρούμε τα πιο πολλά 
και τα βάζουμε σε γυάλινο βαζάκι 
που θα κρατήσουμε στο ψυγείο 
για να τον προσθέσουμε σε άλλο φαγητό μας. 
 
Το κουνέλι είναι πλέον βρασμένο
 και έτοιμο να δεχτεί το πετιμέζι μαζί με το ελαιόλαδο.
Αυτή την φορά το βάζουμε στο φούρνο δίχως καπάκι .
Το αφήνουμε να σιγοψηθεί μέχρι να δούμε να ροδίζει.
Τότε θα του προσθέσουμε και τον χυμό λεμονιού.
Θα το αφήσουμε να πάρει λίγο χρώμα ακόμα.
 
Οι γλυκοπατάτες μας έχουν ψηθεί και μαλακώσει εσωτερικά,
τις καθαρίζουμε από την φλούδα τους 
και την κόβουμε σε κύβους.
Τις περνάμε από τον μύλο των λαχανικών 
και στην συνέχεια τους προσθέτουμε
 τον ζωμό του κουνελιού και της μπύρας .
 
Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε επίσης 
το αριάνι , το αλάτι και το πιπέρι 
και φυσικά το λάδι τρούφας.
Καλό ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μας!
 
021
 
Το φαγητό μας είναι έτοιμο !
Απολαύστε το μαζί με την αγαπημένη σας μπύρα!
Καλή σας απόλαυση!!!

 

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

3 σχόλια

Σοφία Ζ. 25/07/2014 - 05:20

Δελεαστικό ακομη και για μένα που δεν είμαι φίλη του κουνελιού! Καλή σου μέρα Σοφία!

Reply
Ξανθή 25/07/2014 - 10:13

Έχω δοκιμάσει μια από αυτές τις μπύρες και άρεσε πολύ.
Κουνέλι έχω χρόνια να φτιάξω μιας και οι δυο μας δεν θα το καταφέρουμε με ένα γεύμα, αν βρω μικρό θα δοκιμάσω, τώρα πείνασα που το διάβασα.
Μπράβο Σοφία.

Reply
- spoonstories- 25/07/2014 - 10:19

Πραγματικά καλή μας απόλαυση!! Μου αρέσει το κουνέλι και η συνταγή είναι ονειρεμένη! Την έσωσα να τη δοκιμάσω σίγουρα!!

Reply

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Προστατευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!