Home Gourmet υγιεινές απολαύσεις! Τραγανά κρακεράκια με κριθάρι , ζέα και βρώμη.

Τραγανά κρακεράκια με κριθάρι , ζέα και βρώμη.

by sofia sofeto
2 Σχόλια
κρακεράκια με ζέα και βρώμη
 Τα κρακεράκια που θα σας παρουσιάσω ,
είναι τόσο νόστιμα που τρώγονται και σκέτα!
Φυσικά μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε
σαν βάση για τα καναπεδάκια σας
ή σαν συνοδευτικό με σάλτσες ή σαλάτες ,
όπως ταραμοσαλάτα , τζατζίκι , σκορδαλιά κ.λ.π

Υλικά :

50 γρ. αλεύρι βρώμης
50 γρ νιφάδες βρώμης
50 γρ. αλεύρι ζέας
50 γρ. αλεύρι από κριθάρι
2 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί
90 γρ. νερό
20 γρ ελαιόλαδο
20 γρ ταχίνι
λίγο αλάτι
2 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες
1 κουταλιά της σούπας

Διατροφική ανάλυση:

Διαδικασία:
Σένα μπολ βάζουμε όλα τα άλευρα
και τα ανακατεύουμε καλά ,
προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά
και ζυμώνουμε καλά.
Αν δούμε ότι η ζύμη κολλάει στα χέρια μας ,
 δεν ανησυχούμε γιατί η βρώμη
θα απορροφήσει τα υγρά όσο περνάει ή ώρα ,
  δεν θέλουμε να γίνει η ζύμη μας πολύ σφικτή
αν προσθέσουμε επιπλέον αλεύρι.
Αφήνουμε για 10 λεπτά να ξεκουραστεί η ζύμη
 και στην συνέχεια κόβουμε την μισή .
Λαδώνουμε ελαφρά μια επιφάνεια
καιτα χέρια μας , μ’ ένα μικρό πλάστη ,
ανοίγουμε σε φύλο ύψους περίπου 3 – 4  χιλιοστών.
κρακεράκια με ζέα και βρώμη 2
Όταν ανοίξουμε το φύλο ,
με την βοήθεια κάποιου κουπ ατ ,
κόβουμε τα κρακεράκια μας σε διάφορα σχήματα
και τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
κρακεράκια με ζέα και βρώμη 3
Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο μας,
 ψήνουμε στον αέρα στους 165 βαθμούς C° ,
για περίπου 20 λεπτά .
Στην συνέχεια τα βγάζουμε
και τα αφήνουμε να κρυώσουν .
κρακεράκια με ζέα και βρώμη 4
Είναι τραγανά και μυρωδάτα!!
 Πιστέψτε με δεν θα μείνουν για πολύ ώρα,
γιατί κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα…
Δείτε το βίντεο με την συνταγή της πάστας πιπεριάς Φλωρίνης!!!
Κάνετε την δωρεάν εγγραφή σας
στο κανάλι μου στο YouTube,
ώστε να βλέπετε πρώτοι τα νέα μου βίντεο!!!

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

2 Σχόλια

peps 02/03/2013 - 11:16

εξαιρετικά!!!!!

Reply
Sofia Sofeto 02/03/2013 - 19:46

Ευχαριστώ πολύ!!!

Reply

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More