6,5K
Τα κρακεράκια που θα σας παρουσιάσω ,
είναι τόσο νόστιμα που τρώγονται και σκέτα!
Φυσικά μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε
σαν βάση για τα καναπεδάκια σας
ή σαν συνοδευτικό με σάλτσες ή σαλάτες ,
όπως ταραμοσαλάτα , τζατζίκι , σκορδαλιά κ.λ.π
Υλικά :
50 γρ. αλεύρι βρώμης
50 γρ νιφάδες βρώμης
50 γρ. αλεύρι ζέας
50 γρ. αλεύρι από κριθάρι
2 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί
90 γρ. νερό
20 γρ ελαιόλαδο
20 γρ ταχίνι
λίγο αλάτι
2 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες
1 κουταλιά της σούπας
Διατροφική ανάλυση:
Διαδικασία:
Σένα μπολ βάζουμε όλα τα άλευρα
και τα ανακατεύουμε καλά ,
προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά
και ζυμώνουμε καλά.
Αν δούμε ότι η ζύμη κολλάει στα χέρια μας ,
δεν ανησυχούμε γιατί η βρώμη
θα απορροφήσει τα υγρά όσο περνάει ή ώρα ,
δεν θέλουμε να γίνει η ζύμη μας πολύ σφικτή
αν προσθέσουμε επιπλέον αλεύρι.
Αφήνουμε για 10 λεπτά να ξεκουραστεί η ζύμη
και στην συνέχεια κόβουμε την μισή .
Λαδώνουμε ελαφρά μια επιφάνεια
καιτα χέρια μας , μ’ ένα μικρό πλάστη ,
ανοίγουμε σε φύλο ύψους περίπου 3 – 4 χιλιοστών.
Όταν ανοίξουμε το φύλο ,
με την βοήθεια κάποιου κουπ ατ ,
κόβουμε τα κρακεράκια μας σε διάφορα σχήματα
και τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο μας,
ψήνουμε στον αέρα στους 165 βαθμούς C° ,
για περίπου 20 λεπτά .
Στην συνέχεια τα βγάζουμε
και τα αφήνουμε να κρυώσουν .
Είναι τραγανά και μυρωδάτα!!
Πιστέψτε με δεν θα μείνουν για πολύ ώρα,
γιατί κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα…
Δείτε το βίντεο με την συνταγή της πάστας πιπεριάς Φλωρίνης!!!
Κάνετε την δωρεάν εγγραφή σας
στο κανάλι μου στο YouTube,
ώστε να βλέπετε πρώτοι τα νέα μου βίντεο!!!
2 σχόλια
εξαιρετικά!!!!!
Ευχαριστώ πολύ!!!