Home Αγαπημένες συνταγές μου ! Μπάρες σοκολάτας με ξηρούς καρπούς και στέβια.

Μπάρες σοκολάτας με ξηρούς καρπούς και στέβια.

by sofia sofeto
9 σχόλια

034

Τα μικρά μας ρουφούν σαν σφουγγάρι τις πληροφορίες που δέχονται.
Συνήθως μέσω της τηλεόρασης , παρακολουθώντας παιδικές εκπομπές ,
βρίσκονται αντιμέτωπα με βροχή διαφημίσεων
που τα εντυπωσιάζουν
και πολύ συχνά κατευθύνουν τις διατροφικές τους επιλογές…

Η αγωνία μιας μαμάς και ιδιαίτερα μιας οπαδού της υγιεινής διατροφής,
είναι πως θα καταφέρει να αποσπάσει το παιδί της
από όλη αυτή την ” σαβούρα ” που το δελεάζει
και το κάνει να ζητάει όλο και πιο συχνά ότι βλέπει με το όμορφο περιτύλιγμα …

Δύσκολο ε;
Σίγουρα είναι πολύ δύσκολο…
Θέλει πολύ δουλειά για να βγεις νικητής στον πόλεμο της ” εικόνας ” !
Προσωπικά δεν το βάζω εύκολα κάτω…
Νομίζω πως κάτι έχω καταφέρει να κάνω.
Η κόρη μου ξέρει πως η μαμά θα της φτιάξει
( ή τουλάχιστον θα προσπαθήσει …),
ότι με ανυπομονησία θέλει να δοκιμάσει.

Να ‘ μαι λοιπόν σε νέες περιπέτειες,
αυτή την φορά  αναμετρήθηκα με μπάρες σοκολάτας!
Και για να πούμε όλη την αλήθεια ,
ήθελα πάρα πολύ να το τολμήσω…
Είμαι της σοκολάτας φανατική βλέπετε,
όπως και όλη στην οικογένεια!

Έφτιαξα λοιπόν τις πιο νόστιμες , υγιεινές και γρήγορες μπάρες σοκολάτας
που μπορούσα να φανταστώ.
Της  μικρής μου της άρεσαν πολύ ,
ευχαριστημένη κι εγώ απόλαυσα το μερίδιο που μου αναλογεί!

010

Υλικά :
100 γρ. φουντούκια χοντροκομμένα
1οο γρ. καρύδια χοντροκομμένα
30 γρ. ινδοκάρυδο τριμμένο
100 γρ. λάδι καρύδας
30 γρ. βούτυρο κακάο
3 κουταλάκια του γλυκού υγρή στέβια
( αναλογία 4 σταγόνες στέβια = 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη)
40 γρ. κακάο
65 γρ. γάλα εβαπορέ
λίγη εσάνς βανίλιας.

Διατροφική ανάλυση ανά 100 γρ :

Η διαδικασία όπως σας είπα είναι πολύ απλή.
Λιώνουμε μέσα σε μπεν μαρί το βούτυρο κακάο και το λάδι καρύδας,
προσθέτουμε  το κακάο και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.

Ρίχνουμε την στέβια , την βανίλια και ανακατεύαμε καλά .
Βγάζουμε το σκεύος απ ‘ το μπεν μαρί και αφήνουμε για λίγο να κρυώσει .
Στην συνέχεια προσθέτουμε το γάλα εβαπορέ
το οποίο θα ρίξει λίγο ακόμα την θερμοκρασία του μείγματος .

Με το μπλέντερ χειρός ομογενοποιούμε το μείγμα μας.
Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και το ινδοκάρυδο , ανακατεύουμε καλά .

Είναι έτοιμο τώρα να το βάλουμε μέσα σε τσέρκι
που έχουμε ακουμπήσει πάνω σε επιφάνεια με στρωμένη λαδόκολλα.

Το βάζουμε στο ψυγείο , αφήνουμε να παγώσει και να σφίξει.
Έπειτα από 2 ώρες περίπου είναι έτοιμο!

Το κόβουμε σε κομμάτια και το σερβίρουμε με λίγη σκόνη κακάο από πάνω του.
Μιαμ μιαμ… σοκολάτο – απολαύατε !!!

004

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

9 σχόλια

Άρης 26/11/2014 - 22:18

Σοφία πολύ ωραίο!! Το γεγονός πως κάποια υλικά παραμένουν ωμά δίνει και άλλη αξία στο γλυκό. Θέλω και εγώ να φτιάξω κάτι τέτοιο..Συγκεντρώνω ιδέες, έχω πάρει και ένα μεγαλύτερο τετράγωνο τσέρκι…κάτι δηλαδή μεταξύ σοκολάτας και brownier σε ωμοφαγική έκδοση…

Reply
demi 26/01/2015 - 18:53

Σοφία εχεις βάλει στο γλυκο σου ολα τα αγαπημενα μου υλικά!!!θα το δοκιμάσω!!!!

Reply
Αρτεμις 16/09/2015 - 06:35

Σοφία πολυ ωραία συνταγή! Ήθελα να σε ρωτήσω που πουλάνε βούτυρο κακαο ; Ειναι το ιδιο με αυτο που εχουν στα φαρμακεία;

Reply
sofia sofeto 16/09/2015 - 15:30

Το βούτυρο κακάο θα το βρεις σε καταστήματα με βιολογικά προιόντα.
Σε φαρμακείο δεν έχω δει.

Reply
Αγγελικη 04/12/2017 - 20:48

τα εχει κανεις κανείς μόνο με λάδι καρύδας?? Μου χει τελειωσει το βούτυρο κακάο!

ευχαριστώ!

Reply
ΔΕΣΠΟΙΝΑ 07/08/2019 - 11:01

Πολύ ωραία συνταγή, ανυπομονώ να τις δοκιμάσω ! Πόσα ισοδύναμα έχει?

Reply
sofia sofeto 14/08/2019 - 02:01

Ευχαριστώ πολύ ❤️ παρακαλώ ανατρέξτε στον διατροφικό πίνακα της συνταγής.

Reply
MARIA PASPALA 25/05/2021 - 16:14

Αν θέλαμε να αντικαταστήσουμε το γάλα εβαπορέ με κάτι νηστήσιμο ; τι θα προτείνατε;

Reply
sofia sofeto 15/06/2021 - 09:39

Το γάλα καρύδας σε κονσέρβα θα ήταν ιδανικό.

Reply

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Προστατευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!