Είναι φορές που με πιάνει κάτι… πως να το πω;
Κάτι , που θέλω να τα κάνω όλα από την αρχή…
Να είναι εντελώς δικό μου βρε αδερφέ …
Έρχεται η ιδέα !
Ενθουσιασμός!
Πιάνω το στυλό μου και αρχίζω να καταστρώνω τα σχέδια μου…
Έτσι έγινε τις προάλλες , που λέτε…
Ένα ωραίο απόγευμα που κοιτούσα τα τεφτέρια μου ,
σκέφτηκα πως θα ήταν υπέροχο να φτιάξω τα δικά μου ζυμαρικά ζέας
και μάλιστα γεμιστά παρακαλώ!
Σήκωσα που λέτε τα μανίκια και ξεκίνησα…
Για κοπιάστε…
Υλικά για την ζύμη :
1/2 ποτηράκι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
15 γρ. goji berries
285 γρ. αλεύρι ζέας
30 γρ. παστά πιπεριάς Φλωρίνης
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι Ιμαλάϊων
1 πρέζα καρδάμωμο σε σκόνη
2 αυγά χτυπημένα.
Γέμιση :
100 γρ. φέτα
160 γρ. μυζήθρα ανάλατη φρέσκια
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
1 πρέζα αλάτι Ιμαλάϊων
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα ντομάτας ελαφρά συμπυκνωμένη
λίγο πιπέρι καγιέν.
Ας ξεκινήσουμε πρώτα την διαδικασία για τα ραβιόλια ,
που είναι περισσότερο χρονοβόρα.
Αρχικά έχουμε βάλει τα goji berries να μουλιάσουν μέσα στο κρασί ,
τα αφήνουμε εκεί μία με μιάμιση ώρα,
να τα δούμε να μαλακώσουν αρκετά.
Όταν είναι έτοιμα τα βάζουμε μαζί με το κρασί μέσα το μούλτι
και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν πολτός.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι , το αλάτι ,
το καρδάμωμο και τα ανακατεύουμε .
Ανοίγουμε μια λακκούβα στο κέντρο
και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας.
Αρχίζουμε τώρα να ζυμώνουμε .
Δουλεύουμε για 6-7 λεπτά το ζυμάρι μας.
Θα έχουμε μια ζύμη εύπλαστη ,
χωρίς να κολλάει ιδιαίτερα στα χέρια μας.
Την αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένη με μια μεμβράνη για να μην ξεραθεί.
Ξεκινάμε τώρα να φτιάξουμε την γέμιση.
Βάζουμε όλα τα υλικά μας στο μπλέντερ και τα ενώνουμε.
Θα δημιουργηθεί ένα κρεμώδες μείγμα.
Τώρα είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε το άνοιγμα του φύλλου για να σχηματίσουμε τα ραβιόλια.
Προσωπικά χρησιμοποίησα τη χειροκίνητη μηχανή
που ανοίγει φύλλο σε όποιο πάχος θέλουμε.
Ξεκινάμε να ανοίγουμε τα φύλλα μας με την βοήθεια λίγου επιπλέον αλευριού .
Πάνω στο ένα φύλλο ακουμπάμε μισό κουταλάκι του γλυκού από την γέμιση
με μια απόσταση μεταξύ τους γύρω στου δύο πόντους.
Αφού καλύψουμε όλη την επιφάνεια του πρώτου φύλλου,
ακουμπάμε με προσοχή από πάνω ένα δεύτερο που έχουμε ανοίξει με τον ίδιο τρόπο .
Πιέζουμε με προσοχή με το δάχτυλο μας γύρω από το κάθε σημείο
που έχει γέμιση.
Στην συνέχεια με την ροδέλα που κόβουμε φύλλα ,
αρχίζουμε να κόβουμε το κάθε ραβιόλι με παραλληλόγραμμο ή τετράγωνο σχήμα.
Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ακουμπάμε τα ραβιόλια που ετοιμάσαμε.
Συνεχίζουμε με το υπόλοιπο ζυμάρι και την γέμιση μας.
Όταν έχουμε τελειώσει με όλα,
μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη του ψυγείου μας
ή να τα βράσουμε για λίγα λεπτά ,
είναι φρέσκα και 2 λεπτά είναι υπέρ αρκετά.
Σουρώνουμε και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.
Τώρα μπορούμε να τα φάμε και σκέτα.
Θα σας δώσω όμως μια ιδέα για να σερβίρετε και να εντυπωσιάσετε!
Κάλλιστα μπορούμε να παρουσιάσουμε σαν πρώτο πιάτο αυτό το φαγητό μας
σε ένα εορταστικό τραπέζι !
Τα υλικά για την κρύα σάλτσα μας είναι :
400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2 % λιπαρά
2 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες
40 γρ. blue cheese
2 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι
αλάτι
φρεσκοτριμμένους κόκκους ροζ πιπεριού
Φέτες καπνιστού σολομού για το γαρνίρισμα
μερικά φυλλαράκια μαϊντανού .
Η διαδικασία πολύ απλή.
Όλα τα υλικά μας τα χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να ενωθούν.
Αυτό ήταν!
Σερβίρουμε μαζί με τα ραβιόλια μας .
Ο καπνιστός σολομός έρχεται να συμπληρώσει τις γεύσεις και να τις ισορροπήσει ,
το ροζ πιπέρι θα δώσει το άρωμα του.
Αξίζει να το δοκιμάσετε!
Καλή μας απόλαυση!
1 σχόλιο
I truly love your website.. Pleasant colors & theme.
Did you create this website yourself? Please reply back as I’m trying to create my own personal website and would like to learn where you got this
from or just what the theme is named. Many thanks!