16,9K
Υπάρχει κάποιος που μπορεί ν’ αντισταθεί στην σοκολάτα; Αν ναι , λέει ψέματα ή δεν την έχει δοκιμάσει ποτέ…
Προσωπικά , την λατρεύω και με την πρώτη ευκαιρία την απολαμβάνω!
Αυτή η απόλαυση βέβαια, είναι “φορτωμένη”
με ενοχές και τύψεις,
γιατί συνήθως περιέχει αρκετά σάκχαρα,
λιπαρά και μοιραία θερμίδες…
Η σοκολάτα που σας προτείνω σήμερα, είναι ιδιαίτερη, πολύ διαφορετική από αυτές του εμπορίου και φυσικά χωρίς ζάχαρη,
για να μπορείτε να την απολαύσετε
με λιγότερες τύψεις…
Υλικά :
• 100 γρ. βούτυρο κακάο (σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα)
• 60 γρ. κακάο σε σκόνη, χωρίς ζάχαρη
• 50 σταγόνες υγρή στέβια
( αναλογία: 4 σταγόνες στέβια = 1 κ.γ ζάχαρη )
• 1/2 λοβός φυσικής βανίλιας
• ξηροί καρποί κομμένοι (προαιρετικά).
Διατροφική ανάλυση ανά 100 γρ χωρίς τους ξηρούς καρπούς:
Σ’ ένα μπεν μαρί λιώνουμε το βούτυρο κακάο.
προσθέτουμε την υγρή στέβια,
την βανίλια και ανακατεύουμε καλά.
Στην συνέχεια το κακάο κοσκινισμένο
και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Έχουμε στρώσει σε μια επίπεδη επιφάνεια, λαδόκολλα και είτε αφήνουμε πάνω κουταλιές απ’ το μείγμα της σοκολάτας μας,
είτε τοποθετούμε κάποιο μεταλλικό τσέρκι,
το οποίο μονώνουμε γύρω γύρω
με αλουμινόχαρτο, ώστε να μην διαρρεύσει
η λιωμένη σοκολάτα.
Προσθέτουμε ξηρούς καρπούς.
Τα βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε να παγώσουν και να σφίξει το μείγμα της σοκολάτας.
Όταν είναι έτοιμα μπορούμε να τα απολαύσουμε,
ή να τα συσκευάσουμε
και να τα κάνουμε δώρο
στα αγαπημένα μας πρόσωπα!
** Δείτε επίσης πως μπορείτε να φτιάξετε λευκή σοκολάτα χωρίς ζάχαρη ΕΔΩ !
2 σχόλια
[…] γρ. χειροποίητη σοκολάτα χωρίς ζάχαρη ή έτοιμη σοκολάτα χωρίς ζάχαρη του […]
[…] την σοκολάτα μας όπως θα δούμε στην συνταγή χειροποίητη σοκολάτα χωρίς ζάχαρη ή λιώνουμε σε μπεν μαρί μια σοκολάτα του εμπορίου […]