
Υπάρχει κάποιος που μπορεί ν’ αντισταθεί στην σοκολάτα;
Αν ναι , λέει ψέματα ή δεν την έχει δοκιμάσει ποτέ…
Προσωπικά , την λατρεύω και με την πρώτη ευκαιρία την απολαμβάνω!
Η σοκολάτα που σας προτείνω σήμερα , είναι ιδιαίτερη,
πολύ διαφορετική από αυτές του εμπορίου και φυσικά χωρίς ζάχαρη ,
για να μπορείτε να την απολαύσετε με λιγότερες τύψεις…
Υλικά :
150 γρ. Λάδι καρύδας
6 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη ,χωρίς ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας σιρόπι Αγαύης (βλέπε Τι είναι η αγαύη; )
1/2 κουταλάκι του γλυκού φυσική βανίλια σε σκόνη ή υγρό
3 κουταλιές της σούπας γάλα εβαπορέ ελαφρύ
1 σφηνάκι κονιάκ ή ουίσκι (προαιρετικά)
1/2 κουταλάκι του γλυκού εσάνς πικραμύγδαλου (προαιρετικά)
ξηροί καρποί κομμένοι (προαιρετικά)
σταφίδες ή άλλα ξερά φρούτα (προαιρετικά)
Σ’ ένα μπεν μαρί λιώνουμε το λάδι καρύδας ,
προσθέτουμε το κακάο κοσκινισμένο ,
την αγαύη και την βανίλια και ανακατεύουμε καλά.
Στην συνέχεια το γάλα ,που καλύτερα είναι να είναι παγωμένο απ’ το ψυγείο
και ανακατεύουμε πάλι,
ρίχνουμε και το ουίσκι , το πικραμύγδαλο και τους ξηρούς καρπούς .
Το ανακατεύουμε καλά μέχρι να κρυώσει.
Έχουμε στρώσει σε μια επίπεδη επιφάνεια λαδόκολλα
και αφήνουμε πάνω κουταλιές απ’ το μείγμα της σοκολάτας μας.
Τα βάζουμε στο ψυγείο και μετά από μισή ώρα περίπου είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε,
ή να τα συσκευάσουμε και να τα κάνουμε δώρο στα αγαπημένα μας πρόσωπα!

6 Σχόλια
γεια σας !!! συνταγη με σοκολατα στεβια υπαρχει ? ευχαριστω!
Φυσικά ! μπορείς αντί για αγαύη να βάλεις 35 σταγόνες υγρή στέβια ,ή όσες θέλεις εσύ, ανάλογα πόσο θέλεις να είναι γλυκιά!
ευχαριστώ πολυ καλη μου Σοφία θα το δοκιμάσω !!!
[…] γρ. χειροποίητη σοκολάτα χωρίς ζάχαρη ή έτοιμη σοκολάτα χωρίς ζάχαρη του […]
γιατι όταν μεινει εκτός ψυγείου λερώνει τα χέρια;
[…] την σοκολάτα μας όπως θα δούμε στην συνταγή χειροποίητη σοκολάτα χωρίς ζάχαρη ή λιώνουμε σε μπεν μαρί μια σοκολάτα του εμπορίου […]