Η διατροφική σημασία του γάλακτος της καρύδας

Αυτό το γάλα καρύδας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή κέικ, γλυκων, μπισκότων, παγωτων, μαρμελάδων καρύδας, κάρυ και άλλων παρασκευασματων όπου το γάλα καρύδας είναι απαραίτητο.
Το γάλα καρύδας περιέχει λίπος – αλλά αυτό είναι καλό, δεν είναι κακό λίπος.
Το γάλα καρύδας:
1. Μειώνει την κακή χοληστερόλη (LDL), αυξανοντας παράλληλα την καλή χοληστερόλη.
2. Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος.
3.Ρυθμίζει τις μεταβολικές λειτουργίες, Ρυθμίζει τον θυρεοειδη.
4. Παρέχει πολύτιμα λιπαρά οξέα τα οποία, στους περισσότερους άνθρωπους στη Δύση, λείπουν.
5. Καταπολεμά τη γήρανση
Θρεπτικές Πληροφορίες ανά μερίδα: Μερίδα=1/3 φλιτζάνι (80g)
Ενεργεια 150 Θερμίδες
Λιπος Σύνολο 14g
Κορεσμένα λιπαρά 10g
Χοληστερόλη 0g
Νάτριο 15mg
Υδατάνθρακες Σύνολο 2g
Ζάχαρη 1g
Πρωτεΐνη 2g
Πηγή: www.newsdiet.gr
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος