10,4K
Το συγκεκριμένο παγωτό ,
είναι το αγαπημένο της κόρης μου
και το φτιάχνω πολύ συχνά στο σπίτι.
Θέλει να τρώει 2 φορές την ημέρα ,
(τόσο δηλαδή της επιτρέπω ,
γιατί εκείνη θα ήθελε να το φάει όλο….)
Αλλά δεν ανησυχώ ,
γιατί ουσιαστικά είναι σαν να τρώει φρούτο ,
και έτσι είναι στην πραγματικότητα!
Ένα υπέροχο , γευστικό και θρεπτικό παγωτό
με λίγες θερμίδες!
Υλικά :
• 1 κιλό καθαρισμένες μπανάνες
• 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
• 60 γρ στέβια κρυσταλλική με ερυθριτόλη
σε αναλογία 1:2 με την ζάχαρη
• 1 κ.γ χυμό λεμονιού
• 2 κ.γ κανέλα Κεϋλάνης σε σκόνη.
Κάνουμε τις μπανάνες μας πουρέ στο μπλέντερ.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και την στέβια.
Ρίχνουμε τον χυμό, την κανέλα
και κτυπάμε πάλι στο μπλέντερ.
Έτοιμο! Τόσο απλό!
Το μεταφέρουμε σε παγωτομηχανή.
Αν έχουμε παγωτομηχανή ( το συνιστώ ),
ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή.
Διαφορετικά το αδειάζουμε
σε μεταλλικό μπολ με καπάκι
και το βάζουμε στην κατάψυξη.
και το βάζουμε στην κατάψυξη.
Μόλις αρχίσει να παγώνει ,
το βγάζουμε και το χτυπάμε
με τον αυγοδάρτη για να διαλυθούν οι πάγοι,
αυτό το κάνουμε 3-4 φορές ανά μισή ώρα.
Μμμμ!!!! Αν δεν το δοκιμάσετε θα χάσετε!!
4 σχόλια
ΣΟΦΙΑ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ! ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΠΑΓΩΤΟ ΜΠΑΝΑΝΑ ΠΟΥ ΕΔΕΙΞΕ Ο ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗΣ. ΤΙΣ ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΤΙΣ ΚΟΒΕΙΣ ΡΟΔΕΛΕΣ ΤΙΣ ΒΑΖΕΙΣ ΚΑΤΑΨΥΞΗ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΠΑΓΩΣΟΥΝ ΧΤΥΠΑΣ ΣΤΟ ΜΟΥΛΤΙ ΜΕ ΜΕΡΕΝΤΑ. ΕΓΩ ΕΒΑΛΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΣ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΟΝΕΙΡΟ! ΟΥΤΕ ΛΙΠΑΡΑ,ΟΥΤΕ ΒΑΛΕ ΒΓΑΛΕ ΣΤΗ ΚΑΤΑΨΥΞΗ ΟΥΤΕ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ. ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΤΟ!!! ΕΜΕΝΑ Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΕΚΑΝΑ ΜΟΝΟ 3 ΜΠΑΝΑΝΕΣ Κ ΟΥΠΣ… ΤΙΣ ΕΦΑΓΑ ΜΟΝΗ ΜΟΥ! ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΟΜΩΣ ΘΑ ΚΑΝΩ ΓΕΝΑΙΑ ΔΟΣΗ.
Σωτηρία την ξέρω κι αυτή την μέθοδο με τις κατεψυγμένες μπανάνες , την έκανα πριν πάρω παγωτομηχανή.
Ότι βολεύει τον καθένα, η μπανάνα είναι ιδανική για ένα πετυχημένο παγωτό!
Καλοφάγωτο το παγωτάκι σου, άσε και λίγο για εμάς…
Φιλάκια!!!
Καλησπέρα!! Αντί γιά μέλι κλπ μπορούμε νά βάλουμε Ταχίνι ή καπελοση τήν γεύση??
Μπορείτε να δοκιμάσετε, ίσως να σας αρέσει.