Home Αγαπημένες συνταγές μου ! Παγωτό μπανάνα και κανέλα,χωρίς ζάχαρη.

Παγωτό μπανάνα και κανέλα,χωρίς ζάχαρη.

by sofia sofeto
4 Σχόλια
παγωτό μπανάνα και κανέλα
Το συγκεκριμένο παγωτό ,είναι το αγαπημένο της κόρης μου
και το φτιάχνω πολύ συχνά στο σπίτι.
Θέλει να τρώει 2 φορές την ημέρα ,
(τόσο δηλαδή της επιτρέπω ,γιατί εκείνη θα ήθελε να το φάει όλο….)
αλλά δεν ανησυχώ ,
γιατί ουσιαστικά είναι σαν να τρώει φρούτο ,
 και έτσι είναι στην πραγματικότητα!
Ένα υπέροχο , γευστικό και θρεπτικό παγωτό με λίγες θερμίδες!
Υλικά :
1 κιλό καθαρισμένες μπανάνες
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
6 κουταλιές της σούπας στέβια κρυσταλλική με ερυθριτόλη
σε αναλογία 1:2 με την ζάχαρη ,
ή 4 κουταλιές της σούπας μέλι ,
ή 4 κουταλιές της σούπας σιρόπι αγάυης.
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα Κευλάνης σε σκόνη.
Κάνουμε τις μπανάνες μας πουρέ στο μπλέντερ,
προσθέτουμε το γιαούρτι ,την στέβια , ή την αγάυή ,
( σήμερα το έφτιαξα με θυμαρήσιο μέλι και έγινε τέλειο !).
Ρίχνουμε τον χυμό και την κανέλα και κτυπάμε πάλι στο μπλέντερ.
Έτοιμο! Τόσο απλό!
Το μεταφέρουμε σε παγωτομηχανή.

  Αν έχουμε παγωτομηχανή ( το συνιστώ ),

ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή,
αν όχι , τότε το αδειάζουμε σε μεταλλικό μπολ με καπάκι
και το βάζουμε στην κατάψυξη.

Μόλις αρχίσει να παγώνει ,
το βγάζουμε και το χτυπάμε με τον αυγοδάρτη για να διαλυθούν οι πάγοι,
αυτό το κάνουμε 3-4 φορές ανά μισή ώρα.

Μμμμ!!!! Αν δεν το δοκιμάσετε θα χάσετε!!!

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

4 Σχόλια

ΣΩΤΗΡΙΑ ΚΑΡΓΑ 19/02/2013 - 21:31

ΣΟΦΙΑ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ! ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΠΑΓΩΤΟ ΜΠΑΝΑΝΑ ΠΟΥ ΕΔΕΙΞΕ Ο ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗΣ. ΤΙΣ ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΤΙΣ ΚΟΒΕΙΣ ΡΟΔΕΛΕΣ ΤΙΣ ΒΑΖΕΙΣ ΚΑΤΑΨΥΞΗ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΠΑΓΩΣΟΥΝ ΧΤΥΠΑΣ ΣΤΟ ΜΟΥΛΤΙ ΜΕ ΜΕΡΕΝΤΑ. ΕΓΩ ΕΒΑΛΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΣ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΟΝΕΙΡΟ! ΟΥΤΕ ΛΙΠΑΡΑ,ΟΥΤΕ ΒΑΛΕ ΒΓΑΛΕ ΣΤΗ ΚΑΤΑΨΥΞΗ ΟΥΤΕ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ. ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΤΟ!!! ΕΜΕΝΑ Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΕΚΑΝΑ ΜΟΝΟ 3 ΜΠΑΝΑΝΕΣ Κ ΟΥΠΣ… ΤΙΣ ΕΦΑΓΑ ΜΟΝΗ ΜΟΥ! ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΟΜΩΣ ΘΑ ΚΑΝΩ ΓΕΝΑΙΑ ΔΟΣΗ.

Reply
Sofia Sofeto 19/02/2013 - 21:40

Σωτηρία την ξέρω κι αυτή την μέθοδο με τις κατεψυγμένες μπανάνες , την έκανα πριν πάρω παγωτομηχανή.
Ότι βολεύει τον καθένα, η μπανάνα είναι ιδανική για ένα πετυχημένο παγωτό!
Καλοφάγωτο το παγωτάκι σου, άσε και λίγο για εμάς…
Φιλάκια!!!

Reply
Νίκος 18/06/2019 - 17:59

Καλησπέρα!! Αντί γιά μέλι κλπ μπορούμε νά βάλουμε Ταχίνι ή καπελοση τήν γεύση??

Reply
sofia sofeto 20/06/2019 - 01:55

Μπορείτε να δοκιμάσετε, ίσως να σας αρέσει.

Reply

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More