15,9K
Καιρό είχα να σας φτιάξω ένα παγωτάκι ε;
Σκεφτόμουν να κάνω κάτι ιδιαίτερο,
μια γεύση που να θυμίζει τον τόπο μου…
Εδώ στις Κυκλάδες ,
ένα από τα παραδοσιακά γλυκίσματα
που αγαπώ , είναι το αμυγδαλωτό!
Γεύση φίνα ,
μεθυστική μυρωδιά πικραμύγδαλου,
είναι τόσο ιδιαίτερο ,
τόσο αρμονικό με την φύση του νησιού…
Είπα στον εαυτό μου ,
πως πρέπει να προσπαθήσω
να φτιάξω κάτι αντίστοιχο σε παγωτό…
Και το έκανα!
Χωρίς ζάχαρη φυσικά ,
με τα λίγα λιπαρά του γιαούρτιού
και των αμυγδάλων ,
για να μην ξεχνιόμαστε…
Σας το παραδίδω!
Υλικά :
• 300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
• 200 γρ. Κρέμα γάλακτος με 17% λιπαρά
• 150 γρ. αμύγδαλα ωμά
• 1,5 κουταλάκι του γλυκού εσάνς πικραμύγδαλου
( σε όλα τα σούπερ μάρκετ )
• 40 γρ. στέβια κρυσταλλική με ερυθριτόλη
με αναλογία με την ζάχαρη 1:2
• 2,5 κουταλιές της σούπας ροδόνερο.
Διατροφική ανάλυση ανά 100 γρ:
Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε τ’ αμύγδαλα
και τα κτυπάμε να γίνουν σκόνη.
Συνεχίζουμε να κτυπάμε μέχρι
να βγάλουν το βουτυρό τους,
να δούμε να σχηματίζεται μια λιπαρή πάστα που έχει υφή σαν του φιστικοβούτυρου.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι
και την κρέμα γάλακτος μαζί,
την πάστα του αμυγδάλου και ανακατεύουμε
καλά να ενωθούν.
Στην συνέχεια προσθέτουμε την εσάνς πικραμύγδαλου , την στέβια και το ροδόνερο.
Ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να ενωθούν
όλα τα υλικά και είμαστε έτοιμοι!
Το μεταφέρουμε στην παγωτομηχανή.
Αν έχουμε παγωτομηχανή ( το συνιστώ ), ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή.
Αν όχι , τότε το αδειάζουμε σε μεταλλικό μπολ με καπάκι και το βάζουμε στην κατάψυξη.
Μόλις αρχίσει να παγώνει ,
το βγάζουμε και το χτυπάμε με τον αυγοδάρτη για να διαλυθούν οι πάγοι, αυτό το κάνουμε
3-4 φορές ανά μισή ώρα.
Καλή σας επιτυχία!!!
Δείτε περισσότερες συνταγές υγιεινής διατροφής στο βιβλίο μου που κυκλοφορεί!!!
Περισσότερα σχετικα με το βιβλίο μου ➡️ εδώ !
6 σχόλια
Καλημέρα, έχεις Βραβείο!
http://geysimentas.blogspot.gr/
κι εγω που νόμιζα ότι το sofeto πήρε κι άλλο βραβείο …. κι έπεσα στην καταπολέμηση των ρυτίδων …
Σοφία πολύ απολαμβάνω την ιδέα, το γιαούρτι έχει γίνει για μένα ένα είδος απαραίτητου εδέσματος (γερνάω !!! – σε λίγο θα μου αρέσει κι ο λαππάς) αλλά και με τα νοικοκυρέματα αγάπης που του κάνεις εδώ, το μεταμορφώνεις σε πραγματικό γευστικό αριστούργημα. Τα λιπαρά από την κρέμα το βοηθάνε να μην κάνει κρυστάλλους από την παγωνιά, η εσσανς του πικραμύγδαλου αφήνει στη γλώσσα μια σφραγίδα που λέει “θέλω κι άλλο..” και τα αμύγδαλα αυξάνουν τη γευστική πληρότητα της κάθε μπουκιάς. Το ροδόνερο δεν ξέρω γιατί χρειάζεται, ίσως γιατί προσθέτει κάτι από τις γευστικές αναμνήσεις της παιδικής μας ηλικίας …
μπράβο και γι αυτό, πολυ΄σε ευχαριστώ
Έφτιαξα τα δαμάσκηνα για το γιαουρτάκι ………. υπέροχα!!!!!!!!!!!!!!! Θέλω να φτιάξω γλυκό σταφύλι, αλλά δεν μπορώ να βρω στέβια 95%. Μπορείς να μου πεις την αναλογία σε στέβια 1 προς 2. Ευχαριστώ.
Μαρία χαίρομαι πολύ που σου άρεσε το δαμάσκηνο!!!
Στο σταφύλι θα βάλεις 2,5 κ.σ με αναλογία 1:2, καλή επιτυχία!!!
Τα αμύγδαλα είναι με τη φλούδα ή χωρίς?
Με την φλούδα έβαλα, αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και χωρίς.