15,1K
Εδώ και πολύ καιρό ,
μου είχε κολλήσει στο μυαλό να φτιάξω ένα από τα αγαπημένα μου αλλαντικά!
Τον παστουρμά !
Λατρεύω την πικάντικη γεύση του,
την μυρωδιά απ’ το μοσχοσίταρο ή τσιμένι…
Το χρώμα του…
Έρωτας σας λέω!
Έτσι άρχισα να ψάχνω στο διαδίκτυο,
μήπως και βρω την άκρη και τον τρόπο να το φτιάξω…
Έψαξα από δω , έψαξα από κει…
Τελικά βρήκα μια συνταγή που μου έκανε κλικ!
Την ακολούθησα κατά γράμμα
και τώρα είμαι σε θέση να σας παρουσιάσω το ΔΙΚΟ μου Παστουρμά !!!
Είναι πεντανόστιμος,
αρκετά πικάντικος….αλλά μ’ αρέσει πάρα πολύ!!!
Είμαι πολύ ενθουσιασμένη…
φαίνεται ε;;;
Για όσους ενδιαφέρονται η συνταγή βρίσκεται εδώ
Πολύ σύντομα θα σας έχω δικές μου συνταγές με τον παστουρμά μου.
Προς το παρόν τον τρώω σκέτο!
32 σχόλια
Ζηλεύωωωωωωωω!!! θέλω να φτιάξω κ εγώωωω!! Ειναι τέλειος!
Έρη μου είναι είναι πολύ εύκολο να τον φτιάξεις, είμαι σίγουρη πως θα τον φτιάξεις υπέροχο, έχεις χέρι εσύ που κάνει θαύματα!!!
Πω, πω δεν παίζεσαι! μπράβο για την επιμονή σου!
Ο παστουρμάς είναι ιδιαίτερο έδεσμα που το τιμάμε κι εμείς κατα καιρούς…συνήθως φτιάχνω παστουρμαδοπιτάκια με ντομάτες το καλοκαίρι με ουζάκι!
Ευχαριστώ Λουλού!!!
Όντως φημίζομαι για την υπομονή μου και την επιμονή μου!!!
Όχι σε όλα όμως….
τα πιτάκια που λες τα φτιάχνω κι εγώ και είναι υπέροχα!!!
Καλό σου βράδυ και χάρηκα που τα είπαμε!
υπέροχο! Μου αρέσει πικάντικα! Συγχαρητήρια .. ένα μεγάλο φιλί και μια αγκαλιά! <3
Ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ!!!!
Σοφια κι εγω εβαλα μπρος για παστουρμα! Θα σας πω τα αποτελεσματα!
Μπράβο Μαρίνα !!!
Περιμένω τις εντυπώσεις σου και φυσικά την συνταγή σου,
ανυπομωνω!!!!
Ε, τι να σου σχολιάσω τώρα…
ΚΑΛΟΦΑΓΩΤΟΣ Σοφία μας :-)))
Δεν ξέρω πάντως αν θα έμπαινα στην λογική να φτιάξω μόνη μου, αλλά σίγουρα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η όλη διαδικασία.
Καλημέρες πολλές-πολλές.
Ευχαριστώ πολύ!!!
Καλά βρε θηρίο, εφτιαξες παστουρμά???
Ναιιιιιιιιιιιιιιιι!!!!!!!!!!!!!!!
Είναι κάτι που δεν θα έφτιαχνα ποτέ μιας και η μυρωδιά του για μένα είναι αποτρεπτική, δεν ξέρω βέβαια πως θα είναι ο σπιτικός.
Μπράβο σου Σοφία έχεις τώρα κάτι που ξέρεις τι τρως.
Ευχαριστώ πολύ!!!
Ο πατουρμάς είναι ένα αλλαντικό που ή το λατρεύεις ή το μισείς!
Εσύ ανοίκεις στην δεύτερη κατηγορία κι εγώ στην πρώτη, γούστα είναι αυτά και σεβαστά!
Καλό απόγεύμα Ξανθή!
Καλά τι να πω; Χειροποίητος παστουρμάς βρε θηρίο; Μπράβο και πάλι μπράβο! Εμφανισιακά σκίζει! Φαντάζομαι και η γεύση θα είναι αντίστοιχη…
…και η γεύση σκίζει φιλενάδα, δοκιμασέ το!
Σοφία μου κι εγώ τρελαίνομαι για παστουρμά!!!
Λες να τα καταφέρω???
Ο δικός σου δείχνει τέλειος πάντως, μπράβο σου.
Φιλάκια
Ρούλα μην το πολυσκέφτεσαι, ξεκίνα το!
Φιλιά πολλά!!!
Αν και δεν τρελαίνομαι για παστουρμά, υποκλίνομαι στη δημιουργικότητά σου! Σοφία μου είσαι αξιοθαύμαστη! Το μόνο που μπορώ να πω είναι… Μπράβο!
Πολλά πολλά φιλιά! Καλό μεσημέρι!
Ευχαριστώ πολύ καλή μου φίλη!
Όταν αγαπάς πολύ αυτό που κάνεις τίποτα δεν είναι δύσκολο!
Καλό απόγευμα!
Εύγε Σοφία μου! Αντιλαμβάνομαι τον δίκαιο ενθουσιασμό σου!
Καλοφάγωτος.
Θα περιμένω τις νέες εμπνεύσεις με τον παστουρμά σου!
Z.
Ζαμπία μου ευχαρίστω πολύ για το σχόλιο σου!
Τα επόμενα έρχονται…
Σοφία μου τέλειος, μπράβο σου!Καλοφάγωτος!!!
Φιλιά!
**περιμένω συνταγές**
Γεια σου Ελενίτσα μου!
Σ’ευχαριστώ πάρα πολύ και σύντομα θα έχω νέα!!
Συγχαρητήρια, από την εικόνα μπορείτε να δείτε ένα όμορφο χρώμα! Μια αγκαλιά
Σ’ ευχαριστώ πάρα πολύ καλή μου φίλη!
μπραβο σας για το blog Καλως σας βρηκα!!!
Ευχαριστώ πολύ και καλώς όρισες!
Πριν καιρό είχα πέσει κι εγώ σε αυτή την συνταγή. Θυμήθηκα που όταν ήμουν μικρή η μάνα μου αγόραζε που και που λίγο παστουρμά να το τρώμε σε κάνα πρόχειρο γεύμα και πήγα κι αγόρασα κι εγώ πριν καιρό. Η γεύση του τότε δεν έχει σχέση με την σημερινή κι έτσι δεν ξαναγόρασα.
Αν είχα την πρέσα που περιγράφει στην σελίδα, θα προσπαθούσα να φτιάξω κι εγώ. Πάντως μπράβο για την υπομονή σου Σοφάκι. Μεζεδάκι τέλειο και του πάει το ουζάκι! Όταν κάποτε δεν ξέραν τον ξηρό καρπό με ούισκι… έβγαζαν παστουρμαδάκι και ουζάκι! Απλές αυθεντικές συνήθειες που σαν λαός έχουμε σχεδόν ξεχάσει!
Μάρσι καλημέρα!
Μην νομίζεις πως κι εγώ έχω την πρέσα του μαραγκού…
έκανα άλλη πατέντα, έβαλα το κρέας ανάμεσα σε δύο δίσκους και από πάνω έβαλα σταδιακά βάρη!
Αρχικά 2 πακέτα φασόλια των 2 κιλών , μετά πρόσθεσα ρεβίθια, στο πακέτο τους εννοείται…
Τέλος έβαλα τα βάρη γυμναστικής του άντρα μου, γύρω στα 7 κιλά!
Μια χαρά έγινε ο παστουρμάς και με αυτά!
Καλή σου μέρα !
Καλα….
εφτιαξες και παστουρμα; Δεν παιζεσαι.
Εξαφανίστηκε όμως πλέον…κλαψ!