Home Αγαπημένες συνταγές μου ! Λικέρ κεράσι! χωρίς ζάχαρη.

Λικέρ κεράσι! χωρίς ζάχαρη.

by sofia sofeto
21 σχόλια
λικέρ κεράσι 1
Ο κανόνας μου είναι : “μην πετάξεις τίποτα !”
Τα κουκούτσια λοιπόν ,απ’ τα κεράσια που φτιάχνουμε γλυκό ,
δεν τα πετάμε… Όχι ! Τα κάνουμε λικέρ ! Ιδού…
Υλικά :
600 ml τσίπουρο , ή σούμα , ή ρακί
750 ml νερό
3 κουταλάκια του γλυκού υγρή στέβια,
με αναλογία με την ζάχαρη
4 σταγόνες = 1 κ.γ ζάχαρη.
κουκούτσια από 500 γρ κεράσια
20 ολόκληρα κεράσια που τους έχουμε αφαιρέσει τα κουκούτσια
1 ξυλάκι κανέλας Κεϋλάνης.
Ρίχνουμε μέσα σ’ ένα μπουκάλι τα κουκούτσια ,τα κεράσια,
την κανέλα και το τσίπουρο,
κλείνουμε καλά και αφήνουμε σε σημείο
που το βλέπει ο ήλιος ,
περίπου40 ημέρες.
Στην συνέχεια το φιλτράρουμε
σε φίλτρο του καφέ,
προσθέτουμε το νερό , την στέβια
και ανακατεύουμε .
Είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!!!
Με παγάκια το καλοκαίρι είναι υπέροχο ,
στην υγεία μας!

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

21 σχόλια

Ουράνιο Τόξο 12/08/2013 - 14:18

Ναιαιαιαιαιαια!!! Καταφερα και εφτιαξα- και πετυχε – το πρωτο μου λικερακι με τα κερασια του καλοκαιριου!! Το αφησα παραπανω στον ηλιο λογω φορτου εργασιας , αλλα βγηκε τελειο!! σε ευχαριστω πολυ για την συνταγη και θα πειραματιστω και με αλλα λικερ!! φιλακια

Reply
Sofia Sofeto 12/08/2013 - 23:48

Μπράβο πολύ χαίρομαι!!!
Σου εύχομαι να το απολαύσεις , τώρα το καλοκαίρι είναι ότι πρέπει με παγάκια, δροσιστικό και νόστιμο!!!
Πολλά φιλάκια!!!

Reply
alma v 14/07/2014 - 16:12

μια ερώτηση να κάνω κ εγω Σοφάκι?
Το νερο? δεν θα αραιώσει το λικέρ μας? θα μπορούμε να το εχουμε στα ποτά μας? η μετά την αραίωση θα θέλει ψυγείο? κ πόσο κρατάει?

Reply
Sofia Sofeto 14/07/2014 - 22:02

Αν το αφήσεις χωρίς νερό θα είναι πολύ δυνατό, διατηρείται εκτός ψυγείου, κρατάει μέχρι να το πιεις… όχι πολύ δηλαδή…γιατί θα το πιεις γρήγορα!

Reply
alma v 14/07/2014 - 22:15

Aύριο θα το δει ο πρωινός ήλιος…. μονο που έβαλα βύσσινο αντί για κεράσι!!!!! Περιμένω να δω την αλλαγή στο χρώμα να χαρώ!!!!! 🙂

Reply
sofia sofeto 18/06/2015 - 17:07

Καλή επιτυχία!!!

Reply
Δέσποινα Διακακη 02/06/2020 - 16:34

Θα ήθελα να σας ρωτήσω, το βάζο θα μείνει ακίνητο για 40 ημέρες, ή το ανακινουμε?

Reply
sofia sofeto 08/06/2020 - 00:35

Εφόσον δεν περιέχει ζάχαρη για να λιώσει, που συνήθως πρέπει να κουνάμε το μπουκάλι για να γίνει αυτό, μπορούμε να το ανακινούμε που και που ίσα για να ανακατεύουμε λίγο το μείγμα.

Reply
Elena Grigoras Bakogiannis 24/04/2015 - 18:40

Wowww.Den perimena na dw liker apo koukoutsia.tha to dokimasw suntomaaaa….

Reply
sofia sofeto 18/06/2015 - 17:08

Καη επιτυχία!!! Τίποτα δεν πάει χαμένο!!!

Reply
Κατερινα Δ 18/06/2015 - 15:39

Και αν θέλουμε να βάλουμε ζάχαρη πόσο βάζουμε?

Reply
sofia sofeto 18/06/2015 - 17:09

Λυπάμαι αλλά δεν νομίζω πως είμαι η κατάλληλη να σου απαντήσω…

Reply
ΜΑΡΙΑ 10/10/2015 - 19:05

Καλησπέρα. Τι εννοείται όταν λέτε ότι ” το φ ιλτράρουμε σε φίλτρο του καφέ” δεν το καταλαβα. Ευχαριστώ.

Reply
sofia sofeto 10/10/2015 - 23:20

Σουρώνουμε μέσα από φίλτρο του γαλλικού καφέ ή κάποιο άλλο αντίστοιχο φίλτρο.

Reply
Νανά 11/06/2016 - 21:05

Καλησπέρα!το λικέρ σου φαίνεται τέλειο θέλω και γω να το κανω.(μονο τα κουκουτσια θα βαλουμε οχι και το κερασι?και θα βγάλουν τόσο ωραίο χρώμα?)

Reply
sofia sofeto 12/06/2016 - 00:09

Νανά , τα κουκούτσια όταν τα αφαιρείς από τα κεράσια με το ειδικό εργαλείο , συνήθως έχουν στο κάτω μέρος τους μια μικρή ποσότητα από την ψύχα του κερασιού . Τα ρίχνεις μαζί με αυτό λοιπόν μέσα στο τσίπουρο.
Το χρώμα έχει να κάνει με την ποικιλία του κερασιού που θα χρησιμοποιήσεις, αν θα είναι πολύ βαθύ κόκκινο ή ανοικτόχρωμο.
Καλή επιτυχία!!!

Reply
Νανά 14/06/2016 - 20:30

Σ’ευχαριστώ για την απάντηση μια τελευταια ερωτηση.οταν γινει το λικερ και πρεπει να βαλω το νερο με τη στεβια θα το βράσω ή έτσι κρύο το νερο από τη βρύση?

Reply
sofia sofeto 14/06/2016 - 21:51

Δεν χρειάζεται να βράσεις το νερό γιατί δεν το φτιάχνεις σιρόπι, προτιμότερο είναι να βάλεις νερό φιλτραρισμένο ή εμφιαλωμένο.

Reply
Vegan in Athens 12/06/2016 - 19:53

Τέλειο !!! Λες να μου γίνει καλό και με βύσσινα? Θα κάνω λίγο από το καθένα μάλλον να το δοκιμάσω! Ευχαριστούμε για την όμορφη συνταγή 🙂

Reply
sofia sofeto 14/06/2016 - 21:52

Το έχω κάνει και με βύσσινα, είναι εξαιρετικό!! Καλή επιτυχία!!!

Reply
Ανώνυμος 14/06/2017 - 17:39

θα το φτιαξω και θα σου γραψω τις εντυπωσεις μου

Reply

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Προστατευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!