30,6K
Ο κανόνας μου είναι : “μην πετάξεις τίποτα !”
Τα κουκούτσια λοιπόν ,απ’ τα κεράσια που φτιάχνουμε γλυκό ,
δεν τα πετάμε… Όχι ! Τα κάνουμε λικέρ ! Ιδού…
Υλικά :
600 ml τσίπουρο , ή σούμα , ή ρακί
750 ml νερό
3 κουταλάκια του γλυκού υγρή στέβια,
με αναλογία με την ζάχαρη
4 σταγόνες = 1 κ.γ ζάχαρη.
κουκούτσια από 500 γρ κεράσια
20 ολόκληρα κεράσια που τους έχουμε αφαιρέσει τα κουκούτσια
1 ξυλάκι κανέλας Κεϋλάνης.
Ρίχνουμε μέσα σ’ ένα μπουκάλι τα κουκούτσια ,τα κεράσια,
την κανέλα και το τσίπουρο,
κλείνουμε καλά και αφήνουμε σε σημείο
που το βλέπει ο ήλιος ,
περίπου40 ημέρες.
Στην συνέχεια το φιλτράρουμε
σε φίλτρο του καφέ,
προσθέτουμε το νερό , την στέβια
και ανακατεύουμε .
Είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!!!
Με παγάκια το καλοκαίρι είναι υπέροχο ,
στην υγεία μας!
21 σχόλια
Ναιαιαιαιαιαια!!! Καταφερα και εφτιαξα- και πετυχε – το πρωτο μου λικερακι με τα κερασια του καλοκαιριου!! Το αφησα παραπανω στον ηλιο λογω φορτου εργασιας , αλλα βγηκε τελειο!! σε ευχαριστω πολυ για την συνταγη και θα πειραματιστω και με αλλα λικερ!! φιλακια
Μπράβο πολύ χαίρομαι!!!
Σου εύχομαι να το απολαύσεις , τώρα το καλοκαίρι είναι ότι πρέπει με παγάκια, δροσιστικό και νόστιμο!!!
Πολλά φιλάκια!!!
μια ερώτηση να κάνω κ εγω Σοφάκι?
Το νερο? δεν θα αραιώσει το λικέρ μας? θα μπορούμε να το εχουμε στα ποτά μας? η μετά την αραίωση θα θέλει ψυγείο? κ πόσο κρατάει?
Αν το αφήσεις χωρίς νερό θα είναι πολύ δυνατό, διατηρείται εκτός ψυγείου, κρατάει μέχρι να το πιεις… όχι πολύ δηλαδή…γιατί θα το πιεις γρήγορα!
Aύριο θα το δει ο πρωινός ήλιος…. μονο που έβαλα βύσσινο αντί για κεράσι!!!!! Περιμένω να δω την αλλαγή στο χρώμα να χαρώ!!!!! 🙂
Καλή επιτυχία!!!
Θα ήθελα να σας ρωτήσω, το βάζο θα μείνει ακίνητο για 40 ημέρες, ή το ανακινουμε?
Εφόσον δεν περιέχει ζάχαρη για να λιώσει, που συνήθως πρέπει να κουνάμε το μπουκάλι για να γίνει αυτό, μπορούμε να το ανακινούμε που και που ίσα για να ανακατεύουμε λίγο το μείγμα.
Wowww.Den perimena na dw liker apo koukoutsia.tha to dokimasw suntomaaaa….
Καη επιτυχία!!! Τίποτα δεν πάει χαμένο!!!
Και αν θέλουμε να βάλουμε ζάχαρη πόσο βάζουμε?
Λυπάμαι αλλά δεν νομίζω πως είμαι η κατάλληλη να σου απαντήσω…
Καλησπέρα. Τι εννοείται όταν λέτε ότι ” το φ ιλτράρουμε σε φίλτρο του καφέ” δεν το καταλαβα. Ευχαριστώ.
Σουρώνουμε μέσα από φίλτρο του γαλλικού καφέ ή κάποιο άλλο αντίστοιχο φίλτρο.
Καλησπέρα!το λικέρ σου φαίνεται τέλειο θέλω και γω να το κανω.(μονο τα κουκουτσια θα βαλουμε οχι και το κερασι?και θα βγάλουν τόσο ωραίο χρώμα?)
Νανά , τα κουκούτσια όταν τα αφαιρείς από τα κεράσια με το ειδικό εργαλείο , συνήθως έχουν στο κάτω μέρος τους μια μικρή ποσότητα από την ψύχα του κερασιού . Τα ρίχνεις μαζί με αυτό λοιπόν μέσα στο τσίπουρο.
Το χρώμα έχει να κάνει με την ποικιλία του κερασιού που θα χρησιμοποιήσεις, αν θα είναι πολύ βαθύ κόκκινο ή ανοικτόχρωμο.
Καλή επιτυχία!!!
Σ’ευχαριστώ για την απάντηση μια τελευταια ερωτηση.οταν γινει το λικερ και πρεπει να βαλω το νερο με τη στεβια θα το βράσω ή έτσι κρύο το νερο από τη βρύση?
Δεν χρειάζεται να βράσεις το νερό γιατί δεν το φτιάχνεις σιρόπι, προτιμότερο είναι να βάλεις νερό φιλτραρισμένο ή εμφιαλωμένο.
Τέλειο !!! Λες να μου γίνει καλό και με βύσσινα? Θα κάνω λίγο από το καθένα μάλλον να το δοκιμάσω! Ευχαριστούμε για την όμορφη συνταγή 🙂
Το έχω κάνει και με βύσσινα, είναι εξαιρετικό!! Καλή επιτυχία!!!
θα το φτιαξω και θα σου γραψω τις εντυπωσεις μου