3,6K
Σήμερα που πήγα για ψώνια
είδα υπέροχες ώριμες ντομάτες και σε καλή τιμή.
Σκέφτηκα να πάρω μερικές
και να ετοιμάσω βαζάκια ,
με την αγαπημένη μου σάλτσα για μακαρόνια.
Την διατηρώ στο ψυγείο μου και όταν θέλω
μια μακαρονάδα “αστραπή” ,
την ζεσταίνω (όση χρειάζομαι) και απολαμβάνω!
Υλικά :
10 μεγάλες ώριμες ντομάτες
3 σκελίδες σκόρδου
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
αλάτι και πιπέρι
ελαιόλαδο
Πλένουμε καλά τις ντομάτες και τις καθαρίζουμε.
Προσωπικά δεν αφαιρώ ποτέ την φλούδα τους ,
θεωρώ πως χάνονται πολύτιμες φυτικές ίνες
που όλοι τις χρειαζόμαστε.
Τις βάζουμε στο μίξερ ,ρίχνουμε μαζί
το σκόρδο και πολτοποιούμε,
σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μείγμα μας και προσθέτουμε το πιπέρι και την ρίγανη.
Ανάβουμε σε μεσαία φωτιά
και βράζουμε χωρίς καπάκι,
μέχρι να εξατμιστούν όσα πιο πολλά υγρά γίνεται.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι
μέχρι να εξατμιστούν όσα πιο πολλά υγρά γίνεται.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι
και συνεχίζουμε το βράσιμο.
Όταν έχουν φύγει τα περισσότερα υγρά και η σάλτσα είναι “δεμένη” τότε αποστειρώνουμε τα βαζάκια μας και τα γεμίζουμε με την σάλτσα.
Τα κλείνουμε καλά με τα καπάκια τους
και τα γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν
Τα κλείνουμε καλά με τα καπάκια τους
και τα γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν
και έτσι τα κλείνουμε αεροστεγώς.