Πριν λίγο καιρό είχα την χαρά να συμμετέχω
στον πρώτο διαγωνισμό για την ανάδειξη των καλύτερων Food blogs
στην Ελλάδα για το 2015 ,
που διοργάνωσε το περιοδικό Βήμαgourmet.
Όσοι με παρακολουθείτε θα είσαστε ήδη ενημερωμένοι
πως το Sofeto μου κατάφερε να βρίσκεται ανάμεσα στους νικητές ,
κερδίζοντας το βραβείο κοινού στην κατηγορία Best special diet.
Η χαρά μου φυσικά ήταν μεγάλη
γιατί η δική σας αγάπη ήταν ουσιαστικά η δύναμη μου
και αυτή έφερε το ευχάριστο αποτέλεσμα.
Η αλήθεια είναι πως τα blogs που συμμετείχαν στον διαγωνισμό
ήταν όλα πολύ αξιόλογα .
Μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω ανθρώπους
που πραγματικά θαύμασα την εξαιρετική τους δουλειά
και την δημιουργικότητα τους!
Ανταλλάξαμε ιδέες και πολλά ζεστά χαμόγελα
όλο αυτόν τον καιρό που «συναντηθήκαμε».
Τα blogs που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό ,
ανάμεσα τους φυσικά και το δικό μου ,
αποφασίσαμε να κάνουμε ένα πάρτι!
Ναι !!! Ένα πάρτι για να γιορτάσουμε με τον τρόπο μας την επιτυχία μας!
Μια γιορτή που θα μας φέρει λίγο πιο κοντά ,
θα μας βοηθήσει να συνεργαστούμε
και να δείξουμε πως η δημιουργικότητα μας
είναι τελικά αυτό που μας ενώνει και μας δένει σαν μια ομάδα!
To υλικό που συμφωνήσαμε να είναι η πηγή έμπνευσης του πάρτι μας
και των δημιουργιών μας είναι το γιαούρτι!
Ένα υλικό που μας εμπνέει τόσο για αλμυρές αλλά και για γλυκές συνταγές!
Έτσι λοιπόν το κάθε blog θα σας παρουσιάσει από μια συνταγή
που θα συμμετέχει το αγαπημένο μας γιαούρτι!
Τα υπόλοιπα αγαπημένα blogs που συμμετέχουν σ’ αυτή την γιορτή της γεύσης ,
θα τα δείτε παρακάτω.
Είναι πάρα πολύ αξιόλογα και αξίζουν την προσοχή μας!
Η συνταγή που σας παρουσιάζω εγώ
είναι ουσιαστικά η συνέχεια που σας υποσχέθηκα
από την προηγούμενη ανάρτηση μου.
Μια μους με το άρωμα του περγαμόντο.
Τόσο ελαφριά και νόστιμη που δεν υπάρχει λόγος να διστάζετε να την απολαύσετε!
Με αγαπημένα υλικά , όπως το γιαούρτι και το ανθότυρο, δίχως φυσικά ζάχαρη !
Ένα πανεύκολο γλυκό που θα γίνει το τέλειο επιδόρπιο μετά το φαγητό σας !
Υλικά :
200 γρ. γλυκιά μυζήθρα ή ανθότυρο Κρήτης
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
30 γρ. γάλα εβαπορέ ελαφρύ
90 γρ. μαρμελάδα περγαμόντο ( συνταγή εδώ!)
1 κουταλάκι του γλυκού υγρή στέβια
σε αναλογία με την ζάχαρη 1:4 ,
δηλαδή 4 σταγόνες στέβια = 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη.
Διατροφική ανάλυση ανά 100 γρ:
Θα χρειαστούμε επίσης λίγο γλυκό του κουταλιού περγαμόντο.
Την συνταγή του θα την δείτε πατώντας εδώ !
Λίγα χοντροκομμένα ωμά αμύγδαλα .
Η διαδικασία για την μους μας είναι εξαιρετικά εύκολη!
Μέσα στον κάδο του μπλέντερ,
ρίχνουμε όλα τα υλικά μας με την σειρά που αναφέρονται.
Τα χτυπάμε μέχρι να ενωθούν και να γίνουν μια αφράτη μους.
Αυτό ήταν όλο!!
Μπορούμε τώρα να σερβίρουμε
προσθέτοντας ψιλοκομμένο γλυκό του κουταλιού περγαμόντο
που θα δώσει την απαραίτητη ένταση στην γεύση και στο άρωμα γλυκού μας!
Φυσικά και στην εμφάνιση του θα βάλει μια ξεχωριστή πινελιά!
Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγα χοντροκομμένα αμύγδαλα ωμά ,
τα οποία ταιριάζουν κατά την γνώμη μου πολύ με το σύνολο.
Καλοφάγωτο το γλυκάκι μας!!!
Μους περγαμόντο.
Απολαύστε και τις δημιουργίες των φίλων μου!!!
φτιάχνει Cheesecake με γιαούρτι και ανθότυρο.
Βαγγελιώ Κασσαπάκη: Κρήτη Γαστρονομικός Περίπλους
φτιάχνει ζυμαρικά στο φούρνο με κρέμα γιαουρτιού.
φτιάχνει ζουμερή πορτοκαλόπιτα με γιαούρτι.
φτιάχνει κεμπαπ γιαουρτλού, με τα όλα του.
Εύα Στειακάκη: Real Family Food
φτιάχνει Ταρτάκια με γιαούρτι, μέλι & τζίντζερ, χωρίς ζάχαρη & γλουτένη.
Ευγενία Μακρογιαννέλη : Eat your self Greek
Θεοδώρα Νάνου: Theodora’s Kitchen Diaries
φτιάχνει κολοκυθοπιτα με ζυμη κουρού.
Κατερίνα Θεολόγου: Delightful Area
φτιάχνει κρέμα γιαουρτιού με ανανά.
φτιάχνει πρωινό με γιαούρτι αρωματισμένο με πορτοκάλι
και δυόσμο και τραγανή granola κακάο-πορτοκάλι.
φτιάχνει κεικ με γιαούρτι και γεύση λεμόνι & καφέ.
Νίκη Χρήστου: Το μυαλό στο φαγητό
φτιάχνει σιροπιασμένο κεϊκ λεμονιού.
12 σχόλια
[…] Η Σοφία από το Sofeto, γευσεις υγείας φτιάχνει ελαφριά μους περγαμόντο με γιαούρτι και ανθότυρο, χωρί… […]
[…] Η Σοφία Πιτσικάλη από το Sofeto, γευσεις υγείας φτιάχνει ελαφριά μους περγαμόντο με γιαούρτι και ανθότυρο, χωρί… […]
[…] η Σοφία Πιτσικάλη από το Sofeto φτιάχνει ελαφριά μους περγαμόντο με γιαούρτι και ανθότυρο, χωρί… […]
[…] Και μην ξεχάσετε να δείτε τι μαγειρεύουν και οι υπόλοιποι food bloggers: Η Αγγελική Καλαμπόκα από το Cookika φτιάχνει Cheesecake με γιαούρτι και ανθότυρο. Η Βαγγελιώ Κασσαπάκη από το Κρήτη Γαστρονομικός Περίπλους φτιάχνει ζυμαρικά στο φούρνο με κρέμα γιαουρτιού. Η Δώρα Τσίμπη από το Pandoras Kitchen φτιάχνει ζουμερή πορτοκαλόπιτα με γιαούρτι. Η Ειρήνη Ζεβελάκη από το Paxxi φτιάχνει κεμπαπ γιαουρτλού, με τα όλα του. Η Ευα Στειακάκη από το Real Family Food φτιάχνει Ταρτάκια με γιαούρτι, μέλι & τζίντζερ, χωρίς ζάχαρη & γλουτένη. Η Ευγενία Μακρογιαννέλη από το Eat Yourself Greek φτιάχνει γιαουρτοτυρόπιτα. Η Κατερίνα Θεολόγου από το Delightful Area φτιάχνει κρέμα γιαουρτιού με ανανά. Η Μαρία Πρασσά από το Bread and Tea φτιάχνει πρωινό με γιαούρτι αρωματισμένο με πορτοκάλι και δυόσμο και τραγανή granola κακάο-πορτοκάλι. Η Νανά Λεοντίδου από το Kouzinista φτιάχνει κεικ λεμονιού με γιαούρτι και κραμπλ. Η Νίκη Χρήστου από Το μυαλό στο φαγητό φτιάχνει σιροπιασμένο κεϊκ λεμονιού. Η Σοφία Πιτσαικάλη από το Sofeto, γευσεις υγείας φτιάχνει ελαφριά μους περγαμόντο με γιαούρτι και ανθότυρο, χωρί…. […]
[…] • H Ειρήνη Ζεβελάκη από το Paxxi φτιάχνει κεμπάμπ γιαουρτλού με τα όλα του • Η Κατερίνα Θεολόγου από το Delightful Area φτιάχνει κρέμα γιαουρτιού με ανανά • Η Αγγελική Καλαμπόκα από το Cookika φτιάχνει cheesecake με γιαούρτι και ανθότυρο • H Bαγγελιώ Κασσαπάκη από το Κρήτη Γαστρονομικός Περίπλους φτιάχνει ζυμαρικά στο φούρνο με κρέμα γιαουρτιού • Η Ευγενία Μακρογιαννέλη από το Eat Yourself Greek φτιάχνει γιαουρτοτυρόπιτα • Η Θεοδώρα Νάνου από το Theodora’s Kitchen Diaries φτιάχνει κολοκυθόπιτα με ζύμη κουρού • Η Mαρία Πρασσά από το Bread & Tea φτιάχνει πρωινό με γιαούρτι αρωματισμένο με πορτοκάλι και δυόσμο και τραγανή granola κακάο-πορτοκάλι • Η Εύα Στειακάκη από το Real Family Food φτιάχνει ταρτάκια με γιαούρτι, μέλι και τζίντζερ χωρίς ζάχαρη και γλουτένη • Η Δώρα Τσίμπη από το Pandora’s Kitchen φτιάχνει ζουμερή πορτοκαλόπιτα με γιαούρτι • Η Nίκη Χρήστου από Το Μυαλό στο Φαγητό φτιάχνει σιροπιασμένο κέικ λεμονιού • Η Σοφία Πιτσικάλη από το Sofeto φτιάχνει ελαφριά μους περγαμόντο με γιαούρτι και ανθότυρο, χωρί… […]
[…] Η Σοφία Πιτσικάλη του Sofeto κάνει μια ελαφριά μούς περγαμόντο με γιαούρτι και ανθότυρο, χωρί…. Η Κατερίνα Θεολόγου του Delightful Area μας δίνει την […]
Υπεροχη η συνταγή Σοφία!
Σοφία μου, είναι τέλεια η μους!!!! Πολύ εύκολη και γευστική!! Σε ευχαριστώ για τη συνταγη! 🙂
[…] γιαουρτοτυρόπιτα. Η Σοφία Πιτσικάλη του Sofeto κάνει μια ελαφριά μούς περγαμόντο με γιαούρτι και ανθότυρο, χωρί…. Η Κατερίνα Θεολόγου του Delightful Area μας δίνει την […]
[…] Και μην ξεχάσετε να δείτε τι μαγειρεύουν και οι υπόλοιποι food bloggers: Η Αγγελική Καλαμπόκα από το Cookika φτιάχνει Cheesecake με γιαούρτι και ανθότυρο. Η Βαγγελιώ Κασσαπάκη από το Κρήτη Γαστρονομικός Περίπλους φτιάχνει ζυμαρικά στο φούρνο με κρέμα γιαουρτιού. Η Δώρα Τσίμπη από το Pandoras Kitchen φτιάχνει ζουμερή πορτοκαλόπιτα με γιαούρτι. Η Ειρήνη Ζεβελάκη από το Paxxi φτιάχνει κεμπαπ γιαουρτλού, με τα όλα του. Η Ευα Στειακάκη από το Real Family Food φτιάχνει Ταρτάκια με γιαούρτι, μέλι & τζίντζερ, χωρίς ζάχαρη & γλουτένη. Η Ευγενία Μακρογιαννέλη από το Eat Yourself Greek φτιάχνει γιαουρτοτυρόπιτα. Η Κατερίνα Θεολόγου από το Delightful Area φτιάχνει κρέμα γιαουρτιού με ανανά. Η Μαρία Πρασσά από το Bread and Tea φτιάχνει πρωινό με γιαούρτι αρωματισμένο με πορτοκάλι και δυόσμο και τραγανή granola κακάο-πορτοκάλι. Η Νανά Λεοντίδου από το Kouzinista φτιάχνει κεικ λεμονιού με γιαούρτι και κραμπλ. Η Νίκη Χρήστου από Το μυαλό στο φαγητό φτιάχνει σιροπιασμένο κεϊκ λεμονιού. Η Σοφία Πιτσαικάλη από το Sofeto, γευσεις υγείας φτιάχνει ελαφριά μους περγαμόντο με γιαούρτι και ανθότυρο, χωρί…. […]
[…] Η Σοφία από το Sofeto, γευσεις υγείας φτιάχνει ελαφριά μους περγαμόντο με γιαούρτι και ανθότυρο, χωρί… […]
[…] from Sofeto, made a light bitter orange mousse with yoghurt and cream cheese, sugar free […]