Home Αγαπημένες συνταγές μου ! Lemon Curd με γάλα καρύδας και κρόκο Κοζάνης , χωρίς βούτυρο και ζάχαρη !

Lemon Curd με γάλα καρύδας και κρόκο Κοζάνης , χωρίς βούτυρο και ζάχαρη !

by sofia sofeto
6 σχόλια

 lemon curd

Γεια σας αγαπημένοι μου φίλοι!

Το λεμόνι είναι λατρεία!

Είτε στα φαγητά , είτε στα γλυκά μας ,

βάζει την μοναδική του πινελιά ,

δίνοντας την απαραίτητη οξύτητα για να ισορροπήσουν οι γεύσεις ,

αλλά και για να μας χαρίσει 

τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του!

Ναι είμαι πολύ ενθουσιασμένη!

Καιρό τώρα ήθελα να βρω την ευκαιρία

να σας παρουσιάσω αυτή την συνταγή μου.

Την έχω απολαύσει μαζί με τους

αγαπημένους μου ανθρώπους,

αρκετές φορές ως τώρα.

Την lemon curd , κρέμα λεμονιού δηλαδή ,

όλοι λίγο πολύ την γνωρίζετε.

Η αλήθεια είναι πως είναι μια κρέμα

που μπορεί να χρησιμοποιηθεί

σε πολλές εφαρμογές με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Σήμερα θα σας δώσω την δική μου,

υγιεινή εκδοχή της.

Αρκετά παραλλαγμένη απ’ την συνηθισμένη ,

 με περισσότερο άρωμα ,

αφού πρόσθεσα αντί για το ανθυγιεινό βούτυρο  ,

το αγαπημένο μου γάλα καρύδας 

και ενίσχυσα γεύση και εμφάνιση

με το εξαιρετικό και μοναδικό προϊόν

  του τόπου μας τον κρόκο Κοζάνης.

Ελάτε μαζί μου…

lemon curd 2

Υλικά:

•100 γρ. χυμό λεμονιού

•100γρ. νερό

•30 γρ. κορν φλάουερ

•2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα λεμονιού

•1 πρέζα κρόκο Κοζάνης

• 2 φρέσκα μεγάλα αυγά

•180 γρ στέβια κρυσταλλική

 ( με αναλογία 1:1 με την ζάχαρη.)

•250 ml γάλα καρύδας (κονσέρβα).

Lemon curd, διατροφική ανάλυση

ανά 100 γρ:

Για να ετοιμάσουμε αυτήν την γευστική

και ελαφριά κρέμα ,

δεν χρειαζόμαστε τίποτα άλλο

από λίγα λεπτά της ώρας.

Μέσα σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε

τον χυμό λεμονιού, το νερό  και το κορν φλάουερ.

Με το σύρμα , έτσι όπως είναι κρύα ,

ανακατεύουμε καλά ώστε

να διαλυθεί το κορν φλάουερ.

Ανάβουμε την φωτιά σε μεσαία θερμοκρασία .

Προσθέτουμε τον κρόκο, την κρυσταλλική στέβια,

το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε συνεχώς.

Σε λίγα λεπτά θα δούμε το μείγμα

να αρχίζει να πήζει.

Τότε θα κατεβάσουμε απ την φωτιά την κατσαρόλα

και θα αφήσουμε 5-6 λεπτά να κρυώσει η κρέμα.

Χτυπάμε τα αβγά με το σύρμα

και τα προσθέτουμε στην κρέμα.

Χτυπάμε με το σύρμα ώστε να ενωθούν πολύ καλά.

Βάζουμε πάλι την κατσαρόλα στην φωτιά

σε χαμηλή θερμοκρασία,

συνεχίζουμε να ανακατεύουμε καλά.

Αφήνουμε γύρω στα 5-7 λεπτά .

Κατεβάζουμε απ΄την φωτιά

και προσθέτουμε το γάλα καρύδας

ανακατεύοντας μέχρι να ενωθεί με την κρέμα.

Έτοιμη η κρέμα μας!

Την βάζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια .

Την διατηρούμε στο ψυγείο.

Μην ξεχνάτε πως δεν περιέχει ζάχαρη ,

οπότε πρέπει να καταναλωθεί άμεσα .

Μην φτιάχνετε μεγάλες ποσότητες,

το φρέσκο είναι πιο νόστιμο

αλλά και το πιο υγιεινό.

lemon curd 3

Στις φωτογραφίες μου σας δίνω μια πρόταση σερβιρίσματος αλλά και γευστική ιδέα!

Την συνδύασα με το αγαπημένο μου

γλάσο σοκολάτας

(δείτε το βίντεο παρακάτω με την συνταγή του γλάσου σοκολάτας)

και με κομματάκια από το πασχαλινό τσουρέκι

που φτιάχνω συχνά πυκνά στην οικογένεια ,

γιατί τους αρέσει πολύ.

Εγώ φυσικά την τρώω και σκέτη ….

Μμμμ…σας αφήνω τώρα…

Έχω κρύψει ένα βαζάκι στο ψυγείο….

Σσσσ…. μην το πείτε πουθενά ….

 

Δείτε περισσότερες ιδέες υγιεινής διατροφής στο βιβλίο μου που κυκλοφορεί!!!

Περισσότερα σχετικά με το βιβλίο μου ➡️ εδώ!!!

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

6 σχόλια

Zoe 21/09/2014 - 00:00

Μοιάζει πραγματικά υπέροχο!

Reply
sofia sofeto 24/10/2014 - 16:03

Ευχαριστώ πολύ!

Reply
Stefi 05/10/2014 - 13:24

Μιάμ μιάμ!
Θα μας τρελάνεις!!!

Reply
sofia sofeto 24/10/2014 - 16:04

Να είσαι καλά Στέφη ! Δοκίμασε το και θα δεις !

Reply
Αρης 10/11/2014 - 23:04

Πολύ όμορφο το νέο site !!! Το παρακολουθώ και μαθαίνω πολλά μέσα από τα posts σου.

Επίσης φαίνεται ωραία και η εκδοχή σου για την lemon curd. Στο δικό μου blog που μόλις το ξεκίνησα έχω μία άλλη προσέγγιση για τη κρέμα λεμονιού: http://www.neanikon.gr/lemonpie/. Αν θέλετε ρίξτε μια ματιά.

Reply
Pantespani 27/08/2015 - 12:04

Πολύ ωραίο και πρωτότυπο με τον κρόκο Κοζάνης… Θα δοκιμαστεί!

Reply

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Προστατευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!