Σήμερα αποφάσισα να σας κεράσω ένα γλυκάκι πολύ γευστικό
αλλά παράλληλα εξαιρετικά ελαφρύ!
Αξιοποίησα το λατρεμένο μου και super υγιεινό πετιμέζι ροδιού ,
βάζοντας το σε μια διαφορετική κρέμα…
Θυμίζει έντονα κρέμα καραμελέ.
Έχει όμως πολύ σημαντικές διαφορές.
Κατ’ αρχήν δεν έχει ζάχαρη , δεν έχει σιρόπι καραμέλας και κρέμα γάλακτος.
Έχει όμως μοναδικά συνδυασμένες
τις γεύσεις του πορτοκαλιού και της κανέλας
που το σιρόπι ροδιού τις δένει αρμονικά μεταξύ τους.
Ελάτε να δούμε μαζί την συνταγή!
Υλικά για 5 μερίδες :
Κρέμα :
• 500 γρ. φρέσκο γάλα 2 % λιπαρά
• 2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
• 1 μικρό ξυλάκι κανέλας
• 3 μέτρια φρέσκα αυγά
• 120 γρ. στέβια κρυσταλλική με εριθρυτόλη με αναλογία 1: 1 με την ζάχαρη
ή 60 γρ. στέβια κρυσταλλική με εριθρυτόλη με αναλογία με 1:2 με την ζάχαρη.
Σιρόπι :
• 5 κουταλάκια του γλυκού ( 25 γρ. ) πετιμέζι ροδιού
• 10 σταγόνες υγρή στέβια
( αναλογία με την ζάχαρη : 4 σταγόνες στέβια = 1 κ.γ ζάχαρη.)
Διατροφική ανάλυση ανά 100 γρ:
Σε ένα κατσαρόλι ρίχνουμε το γάλα μαζί με το ξύσμα πορτοκαλιού και το ξυλάκι κανέλας.
Προσθέτουμε επίσης την στέβια
και ανάβουμε την φωτιά σε μεσαία θερμοκρασία ,
ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει η στέβια .
Όταν πάρει βράση το σβήνουμε,
απομακρύνουμε από την φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει.
Στην συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα , ανακατεύουμε καλά .
Ετοιμάζουμε το σιρόπι , ανακατεύουμε το πετιμέζι ροδιού με την υγρή στέβια.
Μέσα σε 5 μεταλλικά φορμάκια για κρέμα καραμελέ,
θα ρίξουμε 1 κουταλάκι του γλυκού σιρόπι.
Θα μοιράσουμε το μείγμα της κρέμας μέσα στα φορμάκια και θα τοποθετήσουμε μέσα σε βαθύ ταψί στο οποίο θα προσθέσουμε 1 ποτήρι νερό για να μην καεί το σιρόπι και η κρέμα στο ψήσιμο.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου και ψήνουμε στις αντιστάσεις για 40 λεπτά.
Αφήνουμε να πάρουν την θερμοκρασία δωματίου και τα βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσουν.
Καλό είναι να τα αφήσουμε μια νύχτα στο ψυγείο.
Την επόμενη μέρα θα ξεφορμάρουμε
και θα απολαύσουμε μια διαφορετική κρέμα !
Γευστική , μυρωδάτη και φυσικά πολύ ελαφριά…
Δείτε περισσότερες ιδέες υγιεινής διατροφής στο βιβλίο μου που κυκλοφορεί!!!
Περισσότερα σχετικά με το βιβλίο μου ➡️ εδώ!
8 σχόλια
Μμμμμμμμμμμμ! μα φαίνεται καταπληκτικό και τρέχω να ετοιμάσω τα υλικά!!! Με το σιρόπι έχω ενα θέμα γιατί μου τελείωσε αλλά ………θα βρω τη λύση . Ευχαριστούμε! καλές γιορτές και ευτυχισμένο το νέο έτος!!!!!!
Καλή χρονιά και καλή επιτυχία!!
Εξαιρετικά ενδιαφέρον ! Πρέπει να το δοκιμάσω ! Μου έδωσες (για άλλη μια φορά) ιδέα !!
Καλή Χρονιά !!!!
Χαίρομαι όταν εμπνέω ,αν κι εσύ δεν το χρειάζεσαι…είσαι καταπληκτικός σ’ ότι κι άν κάνεις!
Καλή χρονιά!!!
Πάντα πρωτότυπη!!!
Καλή Πρωτοχρονιά με Υγεία και Αγάπη στην οικογένεια σου.
Να είσαι καλά Ξανθή μου, καλή χρονιά σο εύχομαι με υγεία !!!
Ωραία συνταγή φαίνεται, αλλά θα μπορούσα να αντικαταστήσω το γάλα με γιαούρτι κατσικίσιο.? ή με γάλα αμυγδάλου? Το έχετε δοκιμσει?
Ευχαριατώ, Ιωάννα
Καλησπέρα σας. Θα μπορούσε να γίνει με γάλα αμυγδάλου ή καρύδας σε κονσέρβα για πιο λιπαρή υφή.