Home Αγαπημένες συνταγές μου ! Κρέμα πορτοκαλιού και κανέλας με πετιμέζι ροδιού. Χωρίς ζάχαρη, χωρίς γλουτένη.

Κρέμα πορτοκαλιού και κανέλας με πετιμέζι ροδιού. Χωρίς ζάχαρη, χωρίς γλουτένη.

by sofia sofeto
8 σχόλια

006

Σήμερα αποφάσισα να σας κεράσω ένα γλυκάκι πολύ γευστικό
αλλά παράλληλα εξαιρετικά ελαφρύ!
Αξιοποίησα το λατρεμένο μου και super υγιεινό πετιμέζι ροδιού ,
βάζοντας το σε μια διαφορετική κρέμα…

Θυμίζει έντονα κρέμα καραμελέ.
Έχει όμως πολύ σημαντικές διαφορές.
Κατ’ αρχήν δεν έχει ζάχαρη , δεν έχει σιρόπι καραμέλας και κρέμα γάλακτος.
Έχει όμως μοναδικά συνδυασμένες
τις γεύσεις του πορτοκαλιού και της κανέλας
που το σιρόπι ροδιού τις δένει αρμονικά μεταξύ τους.

Ελάτε να δούμε μαζί την συνταγή!

008

Υλικά για 5 μερίδες :

Κρέμα :

• 500 γρ. φρέσκο γάλα 2 % λιπαρά
• 2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
• 1 μικρό ξυλάκι κανέλας
• 3 μέτρια φρέσκα αυγά
• 120 γρ. στέβια κρυσταλλική με εριθρυτόλη  με αναλογία 1: 1 με την ζάχαρη 

ή 60 γρ. στέβια κρυσταλλική με εριθρυτόλη με αναλογία με 1:2 με την ζάχαρη.

Σιρόπι :

• 5 κουταλάκια του γλυκού ( 25 γρ. )  πετιμέζι ροδιού
• 10 σταγόνες υγρή στέβια
( αναλογία με την ζάχαρη : 4 σταγόνες στέβια = 1 κ.γ ζάχαρη.)

Διατροφική ανάλυση ανά 100 γρ:

010

Σε ένα κατσαρόλι ρίχνουμε το γάλα μαζί με το ξύσμα πορτοκαλιού και το ξυλάκι κανέλας.
Προσθέτουμε επίσης την στέβια
και ανάβουμε την φωτιά σε μεσαία θερμοκρασία ,
ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει η στέβια .

Όταν πάρει βράση το σβήνουμε,
απομακρύνουμε από την φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει.

Στην συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα , ανακατεύουμε καλά .

Ετοιμάζουμε το σιρόπι , ανακατεύουμε το πετιμέζι ροδιού με την υγρή στέβια.
Μέσα σε 5 μεταλλικά φορμάκια για κρέμα καραμελέ,
θα ρίξουμε 1 κουταλάκι του γλυκού σιρόπι.

Θα μοιράσουμε το μείγμα της κρέμας μέσα στα φορμάκια και θα τοποθετήσουμε μέσα σε βαθύ ταψί στο οποίο θα προσθέσουμε 1 ποτήρι νερό για να μην καεί το σιρόπι και η κρέμα στο ψήσιμο.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου και ψήνουμε στις αντιστάσεις για 40 λεπτά.

Αφήνουμε να πάρουν την θερμοκρασία δωματίου και τα βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσουν.
Καλό είναι να τα αφήσουμε μια νύχτα στο ψυγείο.

Την επόμενη μέρα θα ξεφορμάρουμε
και θα απολαύσουμε μια διαφορετική κρέμα !

Γευστική , μυρωδάτη και φυσικά πολύ ελαφριά…

Δείτε περισσότερες ιδέες υγιεινής διατροφής στο βιβλίο μου που κυκλοφορεί!!!

Περισσότερα σχετικά με το βιβλίο μου ➡️ εδώ!

027

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

8 σχόλια

ouraniotoxo 30/12/2014 - 12:45

Μμμμμμμμμμμμ! μα φαίνεται καταπληκτικό και τρέχω να ετοιμάσω τα υλικά!!! Με το σιρόπι έχω ενα θέμα γιατί μου τελείωσε αλλά ………θα βρω τη λύση . Ευχαριστούμε! καλές γιορτές και ευτυχισμένο το νέο έτος!!!!!!

Reply
sofia sofeto 04/01/2015 - 22:15

Καλή χρονιά και καλή επιτυχία!!

Reply
αρης 30/12/2014 - 13:42

Εξαιρετικά ενδιαφέρον ! Πρέπει να το δοκιμάσω ! Μου έδωσες (για άλλη μια φορά) ιδέα !!

Καλή Χρονιά !!!!

Reply
sofia sofeto 04/01/2015 - 22:17

Χαίρομαι όταν εμπνέω ,αν κι εσύ δεν το χρειάζεσαι…είσαι καταπληκτικός σ’ ότι κι άν κάνεις!
Καλή χρονιά!!!

Reply
Ξανθή 30/12/2014 - 16:49

Πάντα πρωτότυπη!!!
Καλή Πρωτοχρονιά με Υγεία και Αγάπη στην οικογένεια σου.

Reply
sofia sofeto 04/01/2015 - 22:17

Να είσαι καλά Ξανθή μου, καλή χρονιά σο εύχομαι με υγεία !!!

Reply
Ioanna Thomatou 02/11/2021 - 10:40

Ωραία συνταγή φαίνεται, αλλά θα μπορούσα να αντικαταστήσω το γάλα με γιαούρτι κατσικίσιο.? ή με γάλα αμυγδάλου? Το έχετε δοκιμσει?
Ευχαριατώ, Ιωάννα

Reply
sofia sofeto 02/11/2021 - 19:39

Καλησπέρα σας. Θα μπορούσε να γίνει με γάλα αμυγδάλου ή καρύδας σε κονσέρβα για πιο λιπαρή υφή.

Reply

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Προστατευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!