7,7K
Καλώς σας βρίσκω αγαπημένοι μου!
Αυτή την φορά σας έχω μια ελαφριά απόλαυση
που εμένα με ενθουσίασε !
Είναι ένα γλυκό που ταιριάζει πολύ για επιδόρπιο στο ρεβεγιόν των Χριστουγέννων!
Αρωματικό , δροσερό , φρουτένιο … υγιεινό !
Δεν θα σας πω άλλα λόγια…
Μια δοκιμή θα σας πείσει…
Ακολουθήστε με!
Υλικά :
• 1.200 γρ. φρέσκο γάλα 2% λιπαρά
• 3 κουταλιές της σούπας ( 15 γρ. ) σαλέπι
• 2/3 κουταλιάς της σούπας κοφτή αγάρ αγάρ σκόνη
• 7 κουταλιές της σούπας
στέβια κρυσταλλική με ερυθριτόλη
με αναλογία με την ζάχαρη 1:2
• ξύσμα από ένα λεμόνι
• 1 πρέζα κρόκο Κοζάνης σε σκόνη
• 3 φύλλα αρμπαρόριζας.
Διατροφική ανάλυση ανά 100 γρ :
Για την σάλτσα:
• 300 γρ. βατόμουρα φρέσκα ή κατεψυγμένα
• 1/3 κουταλάκι του γλυκού αγάρ αγάρ σε σκόνη
( σε μπαχαράδικα και στα καταστήματα
με βιολογικά προϊόντα )
• 40 σταγόνες υγρή στέβια
αναλογία με την ζάχαρη
4 σταγόνες στέβια = 1 κ.γ ζάχαρη.
Διατροφική ανάλυση ανά 100 γρ:
Η διαδικασία απλούστατη και πολύ γρήγορη!
Ρίχνουμε το γάλα μέσα σε μια κατσαρόλα ,
προσθέτουμε το σαλέπι και το αγάρ αγάρ ,
ανάβουμε σε μεσαία θερμοκρασία ,
ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα.
Στην συνέχεια ρίχνουμε την στέβια,
το ξύσμα λεμονιού,
τον κρόκο Κοζάνης και την αρμπαρόριζα.
Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα συνεχώς.
Σε λίγο θα δούμε να πήζει το μείγμα .
Το κατεβάζουμε απ’ την φωτιά και το αφήνουμε
στην άκρη να κρυώσει ,
αφού βέβαια αφαιρέσουμε τα φύλλα της αρμπαρόριζας με μια τρυπητή κουτάλα.
Έχουμε τα φορμάκια μας σε ετοιμότητα
γιατί μόλις κρυώσει το μείγμα,
θα γεμίσουμε και θα τα βάλουμε
να παγώσουν στο ψυγείο.
Μέχρι να παγώσουν θα φτιάξουμε
την σάλτσα του βατόμουρου.
Θα βάλουμε τα βατόμουρα σε ένα
κατσαρολάκι με καπάκι.
Ανάβουμε σε χαμηλή θερμοκρασία
και αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους.
Μόλις δούμε πως έχουν βγάλει αρκετά υγρά
προσθέτουμε το αγάρ αγάρ και την υγρή στέβια, ανακατεύουμε καλά.
Όταν πάρει μια βράση αποσύρουμε από την φωτιά!
Καλό ανακάτεμα και έτοιμο!
Βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε να σφίξει .
Αν θέλουμε μπορούμε να κρατήσουμε λίγα βατόμουρα για ντεκόρ.
Όταν βγάλουμε τα φορμάκια απ΄το ψυγείο
τα ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε
με την σάλτσα μας!
Στις εικόνες παίρνετε μια πρώτη …γεύση!
Δοκιμάστε το και δεν θα χάσετε!
Καλή απόλαυση φίλοι μου!
Φιλάκια!!!!!!!!!!
9 σχόλια
Καλησπέρα Σοφία μου ! Τι ωραία πανακότα είναι αυτή ?? τη λάτρεψα αμέσως! Θα μπορούσε να γίνει και με άλλο φρούτο? και κάτι τελευταίο, το σαλέπι που παίρνεις είναι χωρίς ζάχαρη? γιατί στο σούπερ βρήσκω μόνο με ζάχαρη! φιλάκια!!!!!!!!!!!
Καλησπέρα! Μπορείς να βάλεις ξύσμα πορτοκαλιού ή μανταρινιου αν θέλεις μέσα.
Την σάλτσα μπορείς να την φτιάξεις με φράουλες ή κεράσια ή βύσσινα…
Το σαλέπι το παίρνω από μπαχαράδικο στην Ευριπίδου στην Αθήνα στείλε μου μήνυμα σε στο μέιλ μου να σου πω.
Φιλάκια!!!
Σοφία πολύ μου άρεσε η χρήση του σαλεπιού στην κρέμα αυτή!
Φαντάζομαι πως θα έχει κι’ άλλες παρόμοιες χρήσεις και θα κάνω με την σειρά μου ένα πείραμα.
Εξαιρετική πρόταση έκανες.
Καλό βράδυ εύχομαι.
Μία υπέροχη πρόταση για να κλείσει όμορφα και γευστικά ένα γιορτινό γεύμα.Ελαφριά και ντελικάτη,δροσερή και φρουτώδης,αρωματική και καθόλου αμαρτωλή!!!Ιδανική για να καλύψει το γευστικό κενό που αφήνει ένα λουκούλλειο γεύμα και να ισορροπήσει τις βαριές γεύσεις!!!!Συγχαρητήρια για μια ακόμα φορά!!!!!
Καλό Σαββατοκύριακο!!Φιλιά πολλά,πολλά!!!!
Πάρα πολύ ωραία η πανακότα σου και γιορτινή!!!
Ελαφριά και υπέροχη!
Πραγματικά πολύ ελαφριά και αρωματική πανακότα!
Με ωραίες λεμονάτες και φρουτένιες νότες είναι ιδανική για να κλείσει ένα ωραίο γεύμα!
Φιλιά
Σοφία μου, κι εγώ πανακότα θα τιμήσω τις γιορτινές μέρες! Πολύ μου αρέσει η δική σου! Υπέροχο χρώμα και λεμονάτη αίσθηση που προσωπικά αγαπώ πολύ!
Φιλάκια πολλά πολλά!
Καλησπέρα!
Πολυ ομορφο το γλυκάκι σου 🙂
http://beautyfollower.blogspot.gr/