Home VeganVegan Σαλάτα της Άνοιξης με βρώσιμα άνθη Καπουτσίνων.

Σαλάτα της Άνοιξης με βρώσιμα άνθη Καπουτσίνων.

by sofia sofeto
0 σχόλιο
Κείμενο, συνταγή, φωτογραφίες, food styling: Σοφία Πιτσικάλη ( Sofia Sofeto ).

Όσο περνούν οι μέρες και ο καιρός
αρχίζει να ” γλυκαίνει “,
τόσο μεγαλώνει και η εσωτερική μας ανάγκη για να φτάσουμε τελικά
την Άνοιξη που ονειρευόμαστε!

Η δύσκολη καθημερινότητα
της υποχρεωτικής καραντίνας μας
στο σπίτι, μας κάνει να αδημονούμε περισσότερο να αντικρίσουμε
την ομορφιά της φύσης,
που τώρα πια βρίσκεται στα καλύτερα της!

Σήμερα για να σας βάλω στο κλίμα αυτό, αποφάσισα να ετοιμάσω
μια πολύ αγαπημένη μου συνταγή.
Μια σαλάτα γεμάτη χρώματα,
γεύσεις και υψηλή αισθητική!
Μια πράσινη σαλάτα από βιολογικό
φρέσκο μαρούλι, που κρύβει όμως
μια συναρπαστικά ιδιαίτερη
και πιπεράτη επίγευση.

Για τα βρώσιμα άνθη των καπουτσίνων
σας έχω μιλήσει στο παρελθόν,
αναλυτικά εδώ.
Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή λοιπόν,
που ανθίζουν στους κήπους μας
και στις γλάστρες, είναι η ιδανική ευκαιρία
να τα απολαύσουμε και να επωφεληθούμε από την υψηλή διατροφική αξία τους!
Ελάτε να δούμε τα υλικά αυτής της σαλάτας που είναι μια πραγματική ” βόμβα ” βιταμίνης C !!!

Υλικά για 2 άτομα :

• 1 μεσαίου μεγέθους βιολογικό μαρούλι
• φρέσκα βρώσιμα άνθη Καπουτσίνου
• 20 γρ ωμά αμύγδαλα, μουλιασμένα σε νερό και ξεδλουδισμένα, δείτε το γιατί εδώ.
• 5-6 μικρές φράουλες
αλάτι
• 30 γρ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
τον χυμό από ένα μικρό λεμόνι.

** Προσοχή!
Καλό θα ήταν αν κάποιος
έχει αλλεργία σε άνθη ή γύρη,
να συμβουλευτεί τον γιατρό του
πριν καταναλώσει αυτά τα λουλούδια.

Διατροφική ανάλυση ανά 100 γρ:

 

Αρχικά πρέπει να φροντίσουμε να πλύνουμε πολύ καλά τα υλικά μας.
Καλό θα είναι, να βάλουμε το μαρούλι
μέσα σε νερό με ξύδι και δύο κουταλάκια του γλυκού
μαγειρική σόδα.
Το αφήνουμε τουλάχιστον 15 λεπτά κι έπειτα ξεπλένουμε πολύ καλά.
Το ίδιο κάνουμε με τις φράουλες.
Τα άνθη καπουτσίνου, τα μουλιάζουμε
μέσα σε νερό με λίγο ξύδι, για 10 λεπτά.
Θέλει προσοχή γιατί είναι αρκετά ευαίσθητα.

Στεγνώνουμε καλά όλα τα υλικά στο ειδικό σκεύος για το στέγνωμα της σαλάτας.
Χρησιμοποιούμε κεραμικό μαχαίρι
για να ψιλοκόψουμε το μαρούλι,
καθώς η επαφή με μέταλλο, το οξειδώνει και αλλοιώνεται πολύ γρήγορα.
Αν δεν διαθέτουμε κεραμικό μαχαίρι, προτιμούμε να το κόψουμε με τα χέρια σε μεγαλύτερα κομμάτια.
Στόχος μας δεν είναι μόνο η εμφάνιση του φαγητού, πρωτίστως αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η θρεπτική αξία του.

Όταν λοιπόν έχουμε ετοιμάσει το μαρούλι μέσα στην σαλατιέρα, προσθέτουμε λίγο αλάτι, το ελαιόλαδο και τον φρέσκο χυμό λεμονιού.
Ανακατεύουμε καλά.

Τώρα προσθέτουμε τις φράουλες,
τα αμυγδάλα και φυσικά τα άνθη.
Η σαλάτα μας είναι έτοιμη για να την απολαύσουμε!

Μέχρι την επόμενη φορά
που θα τα ξαναπούμε,
σας φιλώ γλυκά!
Σοφία.

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Προστατευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!