Home Gourmet υγιεινές απολαύσεις! Πανακότα με γάλα καρύδας και γλυκό του κουταλιού καρότο , με στέβια!!!

Πανακότα με γάλα καρύδας και γλυκό του κουταλιού καρότο , με στέβια!!!

by sofia sofeto
4 Σχόλια

 

Συνταγή , κείμενο , φωτογραφία , food styling :

Σοφία Πιτσικάλη ( Sofia Sofeto).

 

Είναι στιγμές που έχουμε ανάγκη να απολαύσουμε ένα γλύκισμα ,

αλλά το σκεφτόμαστε δύο φορές…

Σε περιόδους της ζωής μας που θέλουμε να αποφύγουμε τα πολλά λιπαρά ,

που νηστεύουμε ή που θέλουμε να μην φάμε κάτι

που θα μας επιβαρύνει με επιπλέον θερμίδες από όσες έχουμε υπολογίσει.

 

Σήμερα σας έχω ένα τέτοιο γλυκάκι!

Ελαφρύ σαν πούπουλο και πανεύκολο ,

μα πάνω απ’ όλα φτιαγμένο με τον πιο υγιεινό τρόπο και τα καλύτερα υλικά.

Έφτιαξα μια πανακότα ( panacotta ) με γάλα καρύδας ,

δεν περιέχει ζάχαρη , δεν περιέχει ζελατίνη.

Οπότε την τρώμε και το μόνο που σκεφτόμαστε είναι η υπέροχη γεύση της!

 

Αυτή η πανακότα λοιπόν , έτσι που στέκεται καμαρωτή ,

θέλει και μια τσαχπινιά για να αναδείξει ακόμα πιο πολύ την αρχοντιά της

και την ντελικάτη γεύση της.

Από καιρό σκεφτόμουν να φτιάξω ένα γλυκό του κουταλιού καρότο.

Τώρα ένιωσα πως ήρθε αυτή η στιγμή , να ενώσω αυτές τις δύο γεύσεις ,

να παντρέψω τα χρώματα , τα αρώματα και την διατροφική τους αξία!

Ελάτε λοιπόν να δούμε τα υλικά!

 

 

Υλικά :

 

Για την πανακότα , 4 – 6 μερίδες :

 

  • 600 γρ. γάλα καρύδας
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αγάρ αγάρ σε σκόνη
  • 50 γρ. στέβια κρυσταλλική με ερυθριτόλη 

με αναλογία με την ζάχαρη 1:2

  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού.

 

Υδατάνθρακες : 3 γρ. / 100 γρ.

Λιπαρά : 14,5 γρ. / 100 γρ.

 

Για το γλυκό του κουταλιού καρότο :

 

  • 200 γρ. καθαρισμένα καρότα και τριμμένα στον χοντρό τρίφτη
  • 300 γρ. χυμό σαγκουίνι ή πορτοκάλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα από πορτοκάλι
  • 30 γρ. στέβια κρυσταλλική με ερυθριτόλη 

με αναλογία με την ζάχαρη 1:2

Υδατάνθρακες : 15,4 γρ. / 100 γρ.

Λιπαρά : 0 

 

 

Αν θέλουμε , θα φτιάξουμε ταυτόχρονα την πανακότα και το γλυκό καρότο.

Θα χρειαστούμε 2 μικρές κατσαρόλες .

Στην μία θα βάλουμε όλα τα υλικά για την πανακότα ,

Θα ανάψουμε την φωτιά σε μεσαία θερμοκρασία και θα ανακατεύουμε συνεχώς .

Όταν θα πάρει βράση αποσύρουμε από την φωτιά , αυτό ήταν!!!

 

Στην άλλη κατσαρόλα θα ρίξουμε όλα τα υλικά για το γλυκό του καρότου ,

θα κλείσουμε το καπάκι .

Ανάβουμε την φωτιά σε μεσαία θερμοκρασία και περιμένουμε να πάρει βράση.

Όταν δούμε πως πήρε βράση , θα ανακατέψουμε καλά

και  θα υπολογίσουμε 7-8 λεπτά , μετά αποσύρουμε από την φωτιά.

Αυτό ήταν!!!

 

 

Το μείγμα για την πανακότα το βάζουμε σε φορμάκια σιλικόνης ή μεταλικά.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξουν.

 

Το γλυκό καρότο το βάζουμε όπως είναι καυτό

μέσα σε αποστειρωμένα μικρά βαζάκια και κλείνουμε το καπάκι τους.

Τα γυρίζουμε ανάποδα και αφήνουμε έτσι να κρυώσουν ,

ώστε να κλείσουν αεροστεγώς

και να τα διατηρήσουμε περισσότερο χρόνο μέσα στο ψυγείο μας.

Εφόσον δεν περιέχει ζάχαρη το γλυκό αυτό , έχει περιορισμένη διάρκεια ζωής .

Εγώ το διατηρώ για 15 μέρες κλειστό

και αν το ανοίξω πρέπει να το καταναλώσω σε 2-3 ημέρες.

 

Η πανακότα ξεφορμάρεται εύκολα ,

μέσα στο ψυγείο σφίγγει όπως και αυτή με την ζελατίνη ,

δεν έχει καμιά διαφορά στην εμφάνιση και στην υφή,

φυσικά ούτε στην γεύση.

 

Σας προτείνω λοιπόν αυτό το πανεύκολο γλυκό ,

θα σας δώσει πιστεύω, αυτό που ζητάτε ,

την απόλαυση δίχως το άγχος!

Την γλύκα , χωρίς τις βλαβερές συνέπειες της ζάχαρης !

Σας εύχομαι καλή επιτυχία όταν το φτιάξετε!!!

Σας φιλώ.

Σοφία .

 

Υ.Γ

Το Sofeto μου συμμετέχει στον  διαγωνισμό “Food blog awards 2016” 

που διοργανώνει  το περιοδικό ΒΗΜΑgourmet !!!

Το blog μου είναι υποψήφιο στην κατηγορία “best special diet”.

Εάν θέλετε μπορείτε να ψηφίσετε το Sofeto  πατώντας εδώ !

Σας ευχαριστώ μέσα απ΄την καρδιά μου για την αγάπη σας!!!

 

 

 

 

 

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

4 Σχόλια

Vegan in Athens 13/02/2017 - 23:30

Πράγματι υπέροχο και εύκολο γλυκάκι! Ο σύντροφός μου τρελαίνεται για πανακότα και επειδή είμαστε vegan φτιάχνω μια παραλλαγή της συνταγής σου. Δεν την έχω φτιάξει με στέβια αλλά θα την δοκιμάσω 🙂 Ευχαριστούμε!!!

Reply
sofia sofeto 19/02/2017 - 21:42

Σ ευχαριστώ πολύ!!! Καλή επιτυχία !!!

Reply
Άντζι 23/06/2017 - 12:35

Γεια σας.Πολυ ενδιαφερουσα συνταγη.Εχω τις εξης 2 αποριες σχετικα με την πανακοτα.Εχω ζωικη ζελατινη και οχι αγαρ-αγαρ.Να βαλω ιδια ποσοτητα?Επισης η υγρη στεβια που εχω εχει αναλογια 3 σταγονες με ενα κουταλακι ζαχαρη οποτε ποσο βαζω?Σας ευχαριστω και συγχαρητηρια για την ομορφη δουλεια σας!

Reply
sofia sofeto 24/06/2017 - 01:52

Καλησπέρα , θα χρησιμοποιήσεις 60 σταγόνες από την υγρή στέβια που έχεις και θα χρειαστείς 6 φύλλα ζελατίνης . Καλή επιτυχία!!!

Reply

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More