Home Super food Παγωτό super food με goji berries και ροδόσταμο, χωρίς ζάχαρη!

Παγωτό super food με goji berries και ροδόσταμο, χωρίς ζάχαρη!

by sofia sofeto
0 σχόλιο
Κείμενο, συνταγή, φωτογραφίες, food styling: Σοφία Πιτσικάλη (Sofia Sofeto)

023

Η άνοιξη είναι έμπνευση!
Τα τριαντάφυλλα ανθίζουν στους κήπους
και μοιάζουν να με προσκαλούν να μυρίσω το μεθυστικό τους άρωμα!
Ο Μάιος είναι ο μήνας των γενεθλίων μου
και δεν γίνεται να μην σας κεράσω…
Ετοίμασα λοιπόν το αγαπημένο μου ανοιξιάτικο παγωτό με το άρωμα του ροδόσταμου!
Με μαστιχωτή υφή , εξαιτίας του σαλεπιού που περιέχει και super αντιοξειδωτικό, λόγο των goji berries.
Το συνοδεύω με μια αρωματική πάστα αμυγδάλου (αμυγδαλόπαστα).

013

Υλικά :

*για το παγωτό:

•20 γρ. goji berries
•3 κ.σ ροδόσταμο ( στα καλά μπαχαράδικα )
•200 γρ. φρέσκο γάλα με 2 % λιπαρά
•3 κ.γλ. σαλέπι σε σκόνη ( στα καλά μπαχαράδικα )
•120 γρ. στέβια κρυσταλλική με εριθρυτόλη (αναλογία 1:1 με την ζάχαρη )
•180 γρ. κεφίρ ή αριάνι
•500 γρ. κρέμα γάλακτος με 17% λιπαρά.

Διατροφική ανάλυση για το παγωτό, ανά 100 γρ:

*για την Αμυγδαλόπαστα:

•100 γρ. αμύγδαλα ωμά
•2-3 πυρήνες βερίκοκου (προαιρετικά)
•1 κ.γλ. εσάνς πικραμύγδαλου
•50 σταγόνες υγρής στέβια (αναλογία 4 σταγόνες = 1κ.γ ζάχαρη)
•1,5 κ.σ. ροδόσταμο.

Διατροφική ανάλυση αμυγδαλόπαστας, ανά 100 γρ:

029

Αρχικά βάζουμε τα goji berries να μουλιάσουν
για μία ώρα, μέσα σ’ ένα μικρό μπολ, μαζί με το ροδόσταμο.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το φρέσκο γάλα μαζί με το σαλέπι και την στέβια.
Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα
και ανάβουμε την φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει το μείγμα.
Στην συνέχεια αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το κεφίρ. Ανακατεύουμε πολύ καλά, να ενωθούν όλα τα υλικά.
Όταν τα goji berries είναι έτοιμα, έχουν μαλακώσει δηλαδή, τα ρίχνουμε μέσα στο μούλτι μαζί με το ροδόσταμο κι ένα φλιτζάνι του τσαγιού από το μείγμα του παγωτού.
Τα χτυπάμε καλά μέχρι να διαλυθούν τελείως.
Τα προσθέτουμε μέσα στο υπόλοιπο παγωτό
και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα ώστε να ενωθούν.
Το παγωτό είναι έτοιμο για να μπει στην παγωτομηχανή και να παγώσει .
Σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή
θα χρησιμοποιήσουμε την παγωτομηχανή μας .
Αν δεν υπάρχει παγωτομηχανή θα βάλουμε το μείγμα μέσα σε ένα μεταλλικό μπολ
με καπάκι και θα το τοποθετήσουμε στην κατάψυξη.
Μετά από μια ώρα θα δούμε πως έχει αρχίσει να παγώνει στις άκρες.
Με το σύρμα θα το αναμείξουμε καλά. Το ίδιο κάνουμε και μετά από μισή ώρα.
Επαναλαμβάνουμε 3 φορές ακόμα , έτσι ώστε να περιορίσουμε τους κρυστάλλους που δημιουργούνται στο παγωτό .
Όταν παγώσει είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.

Κατά την διάρκεια που παγώνουμε το παγωτό,
ετοιμάζουμε την αμυγδαλόπαστα.
Μέσα στο μούλτι ρίχνουμε τα αμύγδαλα
μαζί και τους πυρήνες του βερίκοκου.
Χτυπάμε καλά μέχρι να βγάλουν το έλαιο τους.
Προσθέτουμε την εσάνς πικραμύγδαλου και την υγρή στέβια, χτυπάμε πάλι μέχρι να ενωθούν όλα μαζί.
Τέλος προσθέτουμε και το ροδόσταμο, χτυπάμε πάλι
και τότε είναι που το μείγμα θα σφίξει και θα γίνει εύπλαστο.
Το βάζουμε μέσα σ” ένα μικρό μπολάκι και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει και να σφίξει .
Του δίνουμε όποιο σχήμα θέλουμε.
Σερβίρουμε το παγωτό μας μαζί με μια  “πινελιά” από αμυγδαλόπαστα.
Ο τέλειος συνδυασμός!

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Προστατευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!