Home Αγαπημένες συνταγές μου ! Μηλόπιτα χωρίς ζάχαρη.

Μηλόπιτα χωρίς ζάχαρη.

by sofia sofeto
11 Σχόλια
“Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα!”
Δείτε τον πίνακα που ακολουθεί και θα καταλάβετε το γιατί!
Μην ξεχνάτε λοιπόν κάθε μέρα το μηλαράκι σας!
Υπάρχουν τόσες πολλές ποικιλίες μήλων ,
που μια να δοκιμάζετε κάθε μέρα ,
δεν θα τα βαρεθείτε ποτέ!
Προσωπικά προτιμώ τα Golden και τα Smith,
δεν μου αρέσουν τα πολύ γλυκά.
Θα σας δώσω τώρα μια συνταγή για μια πολύ ωραία μηλόπιτα ,
που έφτιαξα για δωράκι σε μια πολύ καλή μου φίλη.
Μοσχομύρισε το σπίτι !
Η ιδανική παρέα για το απογευματινό σας τσάι ,
αλλά και για πρωινό είναι εξαιρετική επιλογή!

                               Υλικά :

• 500 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
• 1,5 κουταλάκι του γλυκού μπέκιν πάουντερ
• 125 γρ. φυσικό χυμό πορτοκαλιού
• 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
• 170 γρ. ελαιόλαδο 
• 100 γρ. ταχίνι
• 125 γρ φρέσκο γάλα 
• 6 κουταλιές της σούπας στέβια κρυσταλλική 1:2 αναλογία με την ζάχαρη
• 2 αυγά
•  λίγηφυσική βανίλια σε σκόνη
• 40 γρ. καρύδια
• 40 γρ. σταφίδες
• 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
• 2 μήλα κομμένα σε φέτες
( 360 γρ περίπου και τα δύο ακαθάριστα)
• 30 γρ. Μέλι για τα μήλα
•  κανέλαγια πασπάλισμα
• λίγο σουσάμι.
Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο ,
το ταχίνι και την στέβια ,
ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη.
Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού στο οποίο έχουμε διαλύσει την σόδα ,
ρίχνουμε και τα αυγά συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Προσθέτουμε το γάλα , την βανίλια και την κανέλα,
συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι  ανακατεμένο
με το μπέικιν πάουντερ.
Ομογενοποιούμε το μείγμα μας ,
δεν ξεχνάμε τα καρύδια και τις σταφίδες.
Ρίχνουμε το μείγμα μας σε ένα
στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος.
Τώρα ήρθε η ώρα των μήλων,
τα τοποθετούμε πάνω στο μείγμα.
Τους ρίχνουμε λίγο μέλι και λίγη κανέλα
μαζί με σουσάμι.
Έχουμε ανάψει τον φούρνο
στους 180 βαθμούς Κελσίου 
και ψήνουμε στις αντιστάσεις για 45 λεπτά .
Όταν ροδίσουν τα μήλα
 και δοκιμάσουμε να βυθίσουμε
Ή  ένα μαχαιράκι μέσα στο γλυκό μας 
και βγει καθαρό ,τότε είναι έτοιμο!
Μμμμ  μοναδικό!
Δείτε το νέο βίντεο του Sofeto !!!!

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

11 Σχόλια

Kamikaze 04/10/2012 - 07:01

Η αγαπημένη μου πίτα (είτε με ζάχαρη είτε όχι την τσακίζω ανηλέητα)…..

Reply
Sofia Sofeto 04/10/2012 - 09:13

Καλημέρα! Χαίρομαι που σου αρέσει, δοκίμασε την χωρίς ζάχαρη για ακόμα πιο υγιεινή επιλογή!

Reply
popi konsta 04/02/2013 - 19:05

Λοιπόν η πίτα ψήνεται, φούσκωσε πολύ ωραία , αλλά απο την όλη διαδικασία , εγώ την επόμενη φορά θα βάλω ως και 100γρ λιγότερο αλεύρι, μου φάνηκε αρκρτά σχιχτή η ζύμη και θέλω τα μήλα όταν ψήνεται να βυθίζονται στη ζύμη.Σοφία να σε ρωτήσω και για το σιρόπι Αγαύης, έχει υδατάνθρακες; Έγω δεν είχα και έκανα σιρόπι με μέλι.Σ ευχαριστούμε μια ακόμα φορά για τις ξεχωριστές ιδέες σου στις συνταγές!!!!

Reply
Sofia Sofeto 04/02/2013 - 21:29

Χαίρομαι που σου άρεσε Πηνελόπη η μηλόπιτα, το αλεύρι φυσικά και μπορείς να το μειώσεις, όλα είναι θέμα γούστου, θα το δοκιμάσω κι εγώ με λιγότερο .
Το σιρόπι αγαύης έχει 76 γρ. υδατανθράκων /100γρ.
Είναι λιγότεροι απ’το μέλι , θεωρείται χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη και το χρησιμοποιώ και για πολλούς άλλους λόγους που μπορείς αν θέλεις να δεις στην ανάρτηση μου για το τι είναι το σιρόπι αγαύης.
Ευχαριστώ πολύ που με εμπιστεύτηκες και σου στέλνω την καληνύχτα μου!

Reply
CharCoqiz 21/04/2013 - 11:39

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

Reply
Ζωή 01/11/2016 - 18:14

Αγαπητή Σοφία. Και πάλι σε ευχαριστούμε για τις συνταγές σου. Εκανα τα αμυγδαλωτά και έγιναν πολύ ωραία. Προχώρησα παραπέρα και έκανα cheese cake και τούρτα με βάση ένα μεγάλο αμυγδαλωτό διαστάσεων του γλυκού, το ράντισα άλλοτε με γάλα και άλλοτε με διάλυμα κακάου στέβιας και νερού και έγιναν πολύ ωραία. Με την ποικιλία των γλυκών σου μπορώ να φτιάξω και ωραίους συνδυασμούς.
Τώρα θέλω να κάνω τη μηλόπιτα. Η στέβια 95% είναι αντίστοιχη της 1:1 ή όχι;
Και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ.
Ζωή

Reply
sofia sofeto 02/11/2016 - 22:54

Καλησπέρα , η στέβια αυτή που γράφω είναι 1:5 με την ζάχαρη, θα το γράψω και στην συνταγή , ήταν η πρώτη στέβια που χρησιμοποίησα, την αγόραζα από το εξωτερικό διότι εδώ δεν υπήρχε αυτό το προιόν. Καλή επιτυχία!!

Reply
Ζωή 05/11/2016 - 18:25

κα Σοφία έκανα τη μηλόπιτα πριν την απάντησή σου αλλά επειδή θεώρησα τη στέβια 95% ίση με την 1:1 έβαλα με αυτό το σκεπτικό περισσότερη και μου βγήκε λίγο να πικρίζει. Κατά τα άλλα έγινε πολύ ωραία.
Σε ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις σου.
Ζωή

Reply
angela 11/09/2017 - 23:31

Στην λιστα!! Μονο που θα την κανω αναποδη μηλοπιτα!!θα βαλω τα μηλα πρωτα στο ταψι κ απο πανω την ζυμη!!

Reply
Μαριαλενα 27/01/2018 - 18:40

Σοφία εγω χρησιμοποιώ στέβια σε υγρή μορφή. Για να υπολογίσω ποσό θα βάλω ουσιαστικά ειναι σαν 12 κουταλιές κανονική ζάχαρη;

Reply
sofia sofeto 29/01/2018 - 20:18

Γράψε μου ακριβώς την αναλογία που λέει με την ζάχαρη πάνω στην συσκευασία.

Reply

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More