30,3K
Υλικά :
Λίγο πολύ , όλοι μας τον χειμώνα αναζητάμε ένα τρόπο για να χαλαρώσουμε ,
να βρούμε ζεστασιά και θαλπωρή …
Είναι μια εποχή που οι διατροφικές ανάγκες μας έχουν μια ιδιαιτερότητα,
χρειαζόμαστε ενέργεια για να αντέξουμε το κρύο
και θρεπτικά συστατικά που θα μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε πιο γρήγορα,
ένα πιθανό κρυολόγημα ή την ιωσούλα που μας κουβάλησε το παιδί απ’ το σχολείο…
Σήμερα σας έχω ετοιμάσει ένα φαγητό
που λατρεύω ,
γιατί εκτός από τρομερή γεύση,
έχει και καταπληκτική θρεπτική αξία.
Τα υλικά που χρησιμοποίησα είναι ένα κι ένα !
Αν ξεκινήσω να γράφω για το καθένα ξεχωριστά ,
θα χρειαστώ ώρες πολλές για να σας αναλύσω την θρεπτικότητα τους,
το πιθανότερο είναι να με βαρεθείτε και να με χαιρετίσετε πριν την ώρα μου…
Γι αυτό θα προχωρήσω στα υλικά μου κι εκεί θα καταλάβετε τι εννοώ…
Υλικά :
• 650 γρ. πορτοκαλί κολοκύθα
• 350 γρ. γλυκοπατάτες
• 150 γρ. καρότα
• ένα κομματάκι φρέσκο τζίντζερ
• 1 πιπεριά φλωρίνης
• 1.200 γρ. νερό
• 1/2 ματσάκι μαϊντανό
• 1 ξερό κρεμμύδι
• 2 σκελίδες σκόρδου
• χυμό από ένα λεμόνι
• 1/3 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
• 10 γρ. goji berries μουλιασμένα σε νερό
• 100 γρ. αβοκάντο
• 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
• αλάτι και πιπέρι
• 400 γρ. γαρίδες καθαρισμένες (στις φωτογραφίες είναι ακαθάριστες χάριν του food styling…)
• Προαιρετικά λίγο πιπέρι καγιέν ή μπούκοβο.
Διατροφική ανάλυση ανά 100 γρ:
Καθαρίζουμε και πλένουμε όλα τα λαχανικά μας.
Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα
όλα εκτός από τα goji berries ,
το αβοκάντο , το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού.
Ανάβουμε την φωτιά
και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε ,
σιγοβράζουμε με σκεπασμένο το καπάκι .
Όταν δούμε πως έχουν βράσει τα λαχανικά μας ,
προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
Τώρα είναι η ώρα που θα προσθέσουμε τις γαρίδες,
τις τοποθετούμε στην επιφάνεια της σούπας
και με σκεπασμένο το καπάκι τις αφήνουμε να σιγοβράσουν
για 7-8 λεπτά ανάλογα το μέγεθος τους.
Σβήνουμε την φωτιά και αφαιρούμε τις γαρίδες
όταν είναι έτοιμες.
Αφήνουμε να κρυώσει η σούπα λίγο.
Στην συνέχεια προσθέτουμε μέσα στην σούπα
τα goji berries και το αβοκάντο σε κομματάκια.
Μαζί θα ρίξουμε και τον χυμό λεμονιού.
Με την βοήθεια του καλού μας και σωτήριου,
μπλέντερ χειρός ,
θα κτυπήσουμε την σούπα μας,
θα την δουλέψουμε πολύ καλά ,
να ενωθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
Η σούπα μας πλέον έχει πάρει την μορφή
μιας τέλειας βελουτέ .
Σερβίρουμε προσθέτοντας πάνω της
λίγο καγιέν ή μπούκοβο
και φυσικά τις γαρίδες.
Αχνιστή και λαχταριστή μας περιμένει να την απολαύσουμε ,
να πάρουμε όλη την δύναμη που κρύβει μέσα της !
Καλή σας όρεξη!
Σημείωση : Η σούπα μου πήρε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία ορεκτικών ,
στον διαγωνισμό των T.G.I friday’s food contest 2013 living well .
Η γνώμη της διαιτολόγου- διατροφολόγου
Σοφίας Ελευθερίου, για την σούπα μου:
“Το νικητήριο ορεκτικό, η Shrimp Super Food Soup, ξεχώρισε, καθώς ήταν εκπληκτικά νόστιμο, συνδύαζε εξαιρετικά τις γεύσεις των συστατικών που περιείχε, ήταν ισάξια ευπαρουσίαστο με αυτά που σερβίρονται στα καλύτερα εστιατόρια, ενώ από διατροφική άποψη ήταν μία βόμβα θρεπτικών συστατικών, πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες και βιταμίνες.”
Δείτε εδώ λεπτομέρειες.
Δείτε περισσότερες ιδέες υγιεινής διατροφής στο βιβλίο μου που κυκλοφορεί!!!
Περισσότερα σχετικά με το βιβλίο μου ➡️ εδώ!
16 σχόλια
Υπέροχη και μοσχομυριστή!!
Καλή εβδομάδα.
Οι γαρίδες που μου αρέσει πολύ! Συγχαρητήρια, είστε πάντοτε καλή και συνταγές σας είναι πολύ υγιεινό! Μια αγκαλιά και ένα φιλί!
Δείχνει πολύ γευστική και τα υλικά της είναι πραγματικά ένα κι ένα!
Καλή βδομάδα!
Φανταστική υπερθρεπτική σουπίτσα!
Τέλεια η σούπα σου Σοφία μου, δείχνει φοβερή!!!
Φιλιά!
βρήκες όλα τα καλά του κόσμου και ταβαλες μέσα!μπράβο σου!φιλάκια
Πολύ ενδιαφέρουσες πρώτες ύλες έχει η “πληθωρική”σούπα σου, καλη μου Σοφία.
Φανταστική σούπα,μόνο γλυκοπατάτες δεν έχω δοκιμάσει,μάλλον ήρθε η ωρα,καλό βράδυ.
Πολυ ενδιαφερων συνδυασμος γευσεων και υλικων. Πιστευω οτι θα μου αρεζε πολυ αυτη η σουπιτσα!
Καλη εβδομαδα!
Πρέπει να είναι πολύ νόστιμη η σουπίτσα! Και σίγουρα πολύ θρεπτική! Και τι όμορφο χρώμα που έχει! Ίσως έτσι ξεκινήσω να τρώω και αυτά τα goji berries που προς το παρόν με δυσκολεύουν…
Μπράβο βρε Σοφάκι για άλλη μια φορά!
Πολλά φιλάκια!
Αγαπημένες μου φίλες σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια,
σας ζητώ να με συγχωρέσετε που δεν απαντώ στην καθεμιά σας ξεχωριστά , αλλά οι χρόνοι μου έιναι λίγο πιεσμένοι και καταλαβαίνετε…
Ευχαριστώ για την κατανόηση σας και σας εύχομαι όνειρα γλυκά!
Σοφάκι για πόσα άτομα περίπου είναι αυτές οι δοσολογίες? Για μικρή σχετικά μερίδα γιατί είναι πρώτο πιάτο, μη τους σκάσω κιολας και δεν γευτούν τα υπόλοιπα…!!! Το αβοκάντο το αγαπώ, αλλά στο συγγενικό μου περιβάλλον έχουν αλλεργία σε αυτό, οπότε ίσως το παραλείψω…
Μαριαλένα , εγώ που την φτιάχνω για κυρίως πιάτο , τρώμε γύρω στα 5 άτομα, αλλά η ποσότητα είναι κανονικού φαγητού, εσύ μπορείς να φτιάξεις την σούπα για πρώτο και υπολόγισε ότι θα σου φτάσει για 10 άτομα σε μεσαίου μεγέθους πιάτο , το αβοκάντο μην το βάλεις αν έχουν πρόβλημα, δεν πειράζει, εύχομαι να την απολαύσετε , χρόνια πολλά!!!
Σοφία μου για πόσες μερίδες είναι αυτές οι δοσολογίες? Λέω να μην είναι και πολύ μεγάλες οι μερίδες γιατί ειναι πρώτο πιάτο..Μη τους σκάσω και δεν φάνε το δευτερο..!!
Εκτός από εύγεστες και εύκολες έχουν και απίθανη παρουσίαση οι συνταγές σου!! Μπράβο!!!
Ευχαριστώ πολύ!! Να είσαι καλά!!!