Στην οικογένεια μας έχουμε συνήθειες , όπως συμβαίνει σε όλες τις οικογένειες…
Η σχέση μας με το φαγητό είναι κατά κάποιον τρόπο , ιδιαίτερα στενή .
Προσπαθούμε να είμαστε επιλεκτικοί ,
στο είδος και τις πρώτες ύλες του φαγητού.
Δίχως να κάνουμε υπερβολές ,
προσπαθούμε απλά να τρώμε σπιτικό φαγητό μαγειρεμένο σωστά ,
αποφεύγουμε κάθε είδους «πλαστικές» και υπέρ-επεξεργασμένες πρώτες ύλες.
Όταν έχεις βέβαια ένα παιδί 7 ετών ,
είναι δύσκολο να βάλεις τους κανόνες πάντα σε εφαρμογή…
Η μικρή μου είναι μια πολύ δυναμική προσωπικότητα ,
ξέρει τι θέλει και πως θα το διεκδικήσει…
Συνήθως το καταφέρνει !
Κάθε μέρα λοιπόν μετά το φαγητό της με ρωτάει : « Μαμά τι επιδόρπιο έχουμε ;»
Και όταν ρωτάει κάτι τέτοιο, 99% εννοεί κάτι σε σοκολάτα!
Προσπαθώ χρόνια τώρα να ετοιμάζω γλυκά
που θα ικανοποιήσουν το απαιτητικό της γούστο.
Συνήθως τα καταφέρνω ,
αν ψάξετε το Sofeto θα δείτε πολλές συνταγές σοκολατένιες
στα δικά μου διατροφικά πρότυπα.
Αυτή την φορά όμως ήθελα να ετοιμάσω μια σοκολατένια έκπληξη
που θα της έδινε την ικανοποίηση ,
θα ήταν εύκολο να μεταφερθεί και να το πάρει μαζί της στο σχολείο
και φυσικά να της δώσει θρεπτικά συστατικά απαραίτητα ,
για να νιώσω κι εγώ πως οι κόποι μου έχουν ένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Έφτιαξα λοιπόν τις σοκολατένιες μου μπάρες ,
που για να σας πω την αλήθεια , έγιναν τόσο νόστιμες ,
που πέσαμε όλοι στην οικογένεια μας «θύματα της γοητείας τους»…
μπαμπάς , μαμά και κόρη!
Υλικά :
20 γρ. σταφίδες Κρήτης
25 γρ. αμύγδαλα ωμά και χοντροκομμένα
20 γρ. φιστίκια Αιγίνης ή αραχίδες χοντροκομμένα
30 γρ. Νιφάδες βρώμης ( χωρίς ίχνη γλουτένης )
20 γρ. ινδοκάρυδο τριμμένο ( χωρίς ίχνη γλουτένης )
20 γρ. goji berries
150 γρ. λάδι καρύδας λιωμένο
Λίγη εσάνς βανίλιας
80 γρ. κακάο άγλυκο
80 σταγόνες υγρή στέβια
σε αναλογία με την ζάχαρη 4 σταγόνες στέβια = 1 κ.γ ζάχαρη
Λίγο σουσάμι για επικάλυψη.
Διατροφική ανάλυση ανά 100 γρ:
Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη και γρήγορη.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέσα σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να ενωθούν
και στην συνέχεια απλώνουμε το μείγμα μέσα σε ένα τετράγωνο τσέρκι
( διαστάσεων 15 επί 15 εκατοστών )
που έχουμε ακουμπήσει πάνω σε λαδόκολλα
ή μέσα σε φορμάκια σιλικόνης ,
αν θέλουμε να δώσουμε ένα άλλο σχήμα στις μπάρες μας.
Η επιλογή είναι δική σας.
Πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι.
Βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε μέχρι να παγώσει και να στερεοποιηθεί .
Όταν θέλουμε να το σερβίρουμε ,
απλά το κόβουμε σε μικρά κομμάτια με ένα μαχαίρι
ή ξεφορμάρουμε αν το έχουμε βάλει σε μικρά φορμάκια.
Αυτό ήταν!
Πως σας φαίνεται;
Δοκιμάστε το και θα μου πείτε!
Καλή σας απόλαυση φίλοι μου!!!
7 σχόλια
Αυτό με το επιδόρπιο μετά το γεύμα, είναι μεγάλος “μπελάς” Σοφία μου.
Και πολύ δύσκολα καταφέρνω να μην είναι σοκολατένιας υφή, αυτό το έρμο το προσφερώμενο είδος…
Ωραιότατη πρόταση έχεις και θα την “παλέψω” μιας και με τις σταφίδες έχουμε ένα θεματάκι εμείς…
Καλό σου βράδυ.
Τα μικρά μας βασανάκια έχουν τις αδυναμίες τους ε; όχι ότι εμείς βέβαια πάμε πίσω… Καλή επιτυχία σου εύχομαι αν τις φτιάξεις και που ξέρεις , μπορεί να φάει και τις σταφίδες και να μην πει κουβέντα….
Σοφία θαύμα, πολύ ευχαριστώ, καιρό τώρα θέλω κάτι πραγματικά πρωτότυπο για μπάρες – και παρά το ότι έχω ένα βαζάκι με λάδι καρύδας, θα προτιμούσα να το αντικαταστήσω με κάτι άλλο – πες καμιά ιδέα
Δημήτρη καλησπέρα!
Το λάδι καρύδας είναι η καλύτερη εναλλακτική για το βούτυρο.
Αν δεν σου αρέσει η γεύση του ίσως θα ήταν καλύτερα να βάλεις λιωμένο βούτυρο κακάο και λάδι καρύδας σε ίσες ποσότητες, θα έχει πιο “σοκολατένια” γεύση το αποτέλεσμα. Αλλιώς βούτυρο φρέσκο αγελάδος , αν και δεν νομίζω να σφίξει τόσο όσο με τις προηγούμενες προτάσεις μου.
Εσύ επιλέγεις!
[…] παράλειψα και σοκολατένιες μπάρες με Super Food.. για τις δύσκολες ώρες! Κάποια υλικά δεν τα είχα… […]
Γεια σου Σοφια,
επειδη δεν μου βρισκεται λαδι καρυδας μπορω να βαλω ενα φυτικο λαδι ή και ελαιολαδο μονο ή μισο μισο με καποιο φυτικο λαδι?
Δυστυχώς όχι, το βούτυρο το φρέσκο είναι πιο κατάλληλο για αντικατάσταση, για να βοηθήσει το μείγμα να σφίξει όταν παγώσει.