Home Gourmet υγιεινές απολαύσεις! Μπολ κριθαροκουλούρας ( καύκαλο Κρήτης ) ,με μους φέτας και καυτερή μαρμελάδα καρπούζι!

Μπολ κριθαροκουλούρας ( καύκαλο Κρήτης ) ,με μους φέτας και καυτερή μαρμελάδα καρπούζι!

by sofia sofeto
6 Σχόλια

107

Τις καυτές μέρες του καλοκαιριού το μυαλό μας βρίσκεται στις δροσερές παραλίες .
Ανυπομονούμε να ζήσουμε έστω λίγες ώρες ξεγνοιασιάς
και απέραντου ελληνικού γαλάζιου στα μάτια μας.
Πώς να κλειστούμε μέσα σε μια κουζίνα για να μαγειρέψουμε
όταν ο ήλιος μας καλεί και μας χαρίζει απλόχερα την ενέργεια του;

Θέλουμε εύκολες , γρήγορες και νόστιμες συνταγές ,
να μας χορτάσουν και συνάμα να μας χαρίσουν πολύτιμα θρεπτικά συστατικά
που έχουμε ιδιαίτερη ανάγκη.

Προσωπικά θέλω να έχουν κάτι ιδιαίτερο αυτές οι συνταγές μου!
Θέλω να τις πάω ένα βήμα παραπάνω….
Σήμερα διάλεξα ένα πιάτο ανάλαφρο, δροσερό και πεντανόστιμο !!!

Αγόρασα εκπληκτικά μπολάκια Κρητικής κριθαροκουλούρας!
Ενθουσιάστηκα με την νοστιμιά τους!
Η πρώτη μου κίνηση ήταν να απολαύσω μια δροσερή σαλάτα Κουκουβάγια ,

παραδοσιακή της Κρήτης και λατρεμένη μου.

Την επόμενη μέρα κιόλας σκέφτηκα πως αυτό το μπολάκι θα ήταν τέλεια βάση
για να αναδείξω την αγαπημένη μου μους φέτας
που καιρό τώρα θέλω να σας παρουσιάσω!
Πριν λίγες μέρες σας είχα παρουσιάσει μια ιδιαίτερη μαρμελάδα μου,
την καυτερή μαρμελάδα καρπούζι με λουίζα και κρόκο Κοζάνης
Ήταν η τέλεια πινελιά πάνω στην μους μου!!!

 

087

Υλικά για 2 άτομα :

1 μπολ Κρητικής κριθαροκουλούρας ( 90 γρ. περίπου ) .

Για την μους φέτας:

200 γρ. μαλακή φέτα
150 γρ. ανθότυρο
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2 % λιπαρά
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ( 13 γρ. )
1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι
5-6 φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου
1 πρέζα αλάτι.

30 γρ. φρέσκο γάλα για να μαλακώσουμε την κριθαροκουλούρα.

Μερικές κουταλιές καυτερής μαρμελάδας καρπούζι .

099

Η διαδικασία όπως σας είπα πολύ εύκολη και γρήγορη!

Ετοιμάζουμε την μους φέτας ρίχνοντας μέσα στο μπλέντερ όλα τα υλικά της.
Χτυπάμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να έχουμε μια αφράτη και λεία μους.
Έτοιμη!

Με ένα πινέλο περνάμε με το γάλα μέσα έξω το μπολ κριθαροκουλούρας
και το τοποθετούμε μέσα σ’ ένα πιάτο .
Με ένα μεγάλο κουτάλι βάζουμε κουταλιές της μους μέσα στο μπολ
και το γεμίζουμε.
Η τελευταία μας πινελιά είναι η μαρμελάδα !
Θα δώσει την απαραίτητη τσαχπινιά στο πιάτο
και με την σπιρτάδα της θα «γαργαλίσει» ευχάριστα τον ουρανίσκο μας 😉
Τίποτα τώρα πια δεν μας εμποδίζει να απολαύσουμε το πιάτο μας!
Με καλή παρέα και ευχάριστη διάθεση η ζωή μας είναι πιο φωτεινή!
Τι λέτε;
Μην ξεχνάτε να πίνετε αρκετό νερό!
Εγώ σας αφήνω για να συνεχίσω τις βουτιές μου!
Καλή σας απόλαυση!!!

 

202

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

6 Σχόλια

ouraniotoxo 30/07/2015 - 15:16

Καλα…….. έχω μεινει άφωνη!!! Τι πρωτότυπη συνταγή είναι αυτή;;; Η μους πρέπει να είναι πεντανοστιμη συγχαρητήρια!!!!!

Reply
sofia sofeto 09/08/2015 - 16:21

Ευχαριστώ πολύ , να είσαι καλά!!!

Reply
demi 09/08/2015 - 16:19

ΣΟΦΙΑ ΜΟΥ ΤΙ ΥΠΕΡΟΧΗ ΓΕΥΣΗ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΟΥ!!!ΥΠΕΡΟΧΑ ΥΛΙΚΑ !!!ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ ΚΙ ΑΥΤΟ!!!ΜΠΡΑΒΟ!!!!

Reply
sofia sofeto 09/08/2015 - 16:22

Ευχαριστώ πολύ!!! Περιμένω να μου πεις τις εντυπώσεις σου!!!

Reply
selini kakar 27/08/2015 - 22:52

Πρεπει να ειναι πλυ ιδιαιτερη η γευση……το μπωλ κριθαροκουλουρας ομως πως το φτιαχνουμε!!!!δεν εχω δει στο εμποριο κατι τετοιο!!!!!

Reply
Δεσποινα 02/11/2015 - 11:59

Γιαμι!!! Νοστιμότατο!!!

Reply

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More