Τις καυτές μέρες του καλοκαιριού το μυαλό μας βρίσκεται στις δροσερές παραλίες.
Ανυπομονούμε να ζήσουμε έστω λίγες ώρες ξεγνοιασιάς και απέραντου ελληνικού γαλάζιου στα μάτια μας.
Πώς να κλειστούμε μέσα σε μια κουζίνα για να μαγειρέψουμεόταν ο ήλιος μας καλεί και μας χαρίζει απλόχερα την ενέργεια του;
Θέλουμε εύκολες , γρήγορες και νόστιμες συνταγές,
να μας χορτάσουν και συνάμα να μας χαρίσουν πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που έχουμε ιδιαίτερη ανάγκη.
Προσωπικά θέλω να έχουν κάτι ιδιαίτερο αυτές οι συνταγές μου!
Θέλω να τις πάω ένα βήμα παραπάνω….
Σήμερα διάλεξα ένα πιάτο ανάλαφρο, δροσερό και πεντανόστιμο !!!
Αγόρασα εκπληκτικά μπολάκια Κρητικής κριθαροκουλούρας!
Ενθουσιάστηκα με την νοστιμιά τους!
Η πρώτη μου κίνηση ήταν να απολαύσω μια δροσερή σαλάτα Κουκουβάγια, παραδοσιακή της Κρήτης και λατρεμένη μου.
Την επόμενη μέρα κιόλας σκέφτηκα πως αυτό το μπολάκι θα ήταν τέλεια βάση για να αναδείξω την αγαπημένη μου μους φέτας που καιρό τώρα θέλω να σας παρουσιάσω!
Πριν λίγες μέρες σας είχα παρουσιάσει μια ιδιαίτερη μαρμελάδα μου, την καυτερή μαρμελάδα καρπούζι με λουίζα και κρόκο Κοζάνης…
Ήταν η τέλεια πινελιά πάνω στην μους μου!!!
Υλικά για 2 άτομα :
1 μπολ Κρητικής κριθαροκουλούρας (90 γρ. περίπου).
Για την μους φέτας:
200 γρ. μαλακή φέτα
150 γρ. ανθότυρο
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2 % λιπαρά
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ( 13 γρ. )
1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι
5-6 φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου
1 πρέζα αλάτι.
Διατροφική ανάλυση της μους φέτας ανά 100 γρ:
Επίσης θα χρειαστούμε:
30 γρ. φρέσκο γάλα για να μαλακώσουμε την κριθαροκουλούρα.
Μερικές κουταλιές καυτερής μαρμελάδας καρπούζι .
Η διαδικασία όπως σας είπα πολύ εύκολη και γρήγορη!
Ετοιμάζουμε την μους φέτας ρίχνοντας μέσα στο μπλέντερ όλα τα υλικά της.
Χτυπάμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να έχουμε μια αφράτη και λεία μους.
Έτοιμη!
Με ένα πινέλο περνάμε με το γάλα μέσα έξω το μπολ κριθαροκουλούρας και το τοποθετούμε μέσα σ’ ένα πιάτο. Με ένα μεγάλο κουτάλι βάζουμε κουταλιές της μους μέσα στο μπολ και το γεμίζουμε.
Η τελευταία μας πινελιά είναι η μαρμελάδα !
Θα δώσει την απαραίτητη τσαχπινιά στο πιάτο
και με την σπιρτάδα της θα «γαργαλίσει» ευχάριστα τον ουρανίσκο μας. Τίποτα τώρα πια δεν μας εμποδίζει να απολαύσουμε το πιάτο μας!
Με καλή παρέα και ευχάριστη διάθεση η ζωή μας είναι πιο φωτεινή! Τι λέτε;
Μην ξεχνάτε να πίνετε αρκετό νερό!
Εγώ σας αφήνω για να συνεχίσω τις βουτιές μου!
Καλή σας απόλαυση!!!
6 σχόλια
Καλα…….. έχω μεινει άφωνη!!! Τι πρωτότυπη συνταγή είναι αυτή;;; Η μους πρέπει να είναι πεντανοστιμη συγχαρητήρια!!!!!
Ευχαριστώ πολύ , να είσαι καλά!!!
ΣΟΦΙΑ ΜΟΥ ΤΙ ΥΠΕΡΟΧΗ ΓΕΥΣΗ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΟΥ!!!ΥΠΕΡΟΧΑ ΥΛΙΚΑ !!!ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ ΚΙ ΑΥΤΟ!!!ΜΠΡΑΒΟ!!!!
Ευχαριστώ πολύ!!! Περιμένω να μου πεις τις εντυπώσεις σου!!!
Πρεπει να ειναι πλυ ιδιαιτερη η γευση……το μπωλ κριθαροκουλουρας ομως πως το φτιαχνουμε!!!!δεν εχω δει στο εμποριο κατι τετοιο!!!!!
Γιαμι!!! Νοστιμότατο!!!