Home VeganVegan Κυδώνια στο φούρνο με χυμό ροδιού, χωρίς ζάχαρη, χωρίς γλουτένη.

Κυδώνια στο φούρνο με χυμό ροδιού, χωρίς ζάχαρη, χωρίς γλουτένη.

by sofia sofeto
0 σχόλιο

Κείμενο, συνταγή, φωτογραφίες, food styling: Σοφία Πιτσικάλη ( Sofia Sofeto ).

Μπαίνει ο Οκτώβρης και τον υποδεχόμαστε με το πιο αντιπροσωπευτικό γλυκό της εποχής αυτής…  

Κυδώνια με χυμό ροδιού!!
Τα κυδώνια είναι λατρεία και με τα ρόδια συνδυάζονται τέλεια δίνοντας μας ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Σας έχω παρουσιάσει στο παρελθόν την συνταγή μου για γλυκό του κουταλιού κυδώνι με χυμό ροδιού.
Αυτή την φορά έκανα μια διαφορετική παρασκευή.
 Χρησιμοποίησα σαν κεντρική ιδέα – συνταγή,
το γλυκό του κουταλιού κυδώνι που ανέφερα παραπάνω, κάνοντας μικρές αλλαγές, κυρίως στον τρόπο παρασκευής της.

Υλικά:

• 1 μεγάλο κυδώνι καθαρισμένο γύρω στα 350 γρ.
• 4 φλιτζάνια του τσαγιού φυσικό χυμό από ρόδια
• 3-4 φύλλα αρμπαρόριζας
 • 5 κουταλιές της σούπας κοφτές στέβια κρυσταλλική
(με αναλογία με την ζάχαρη 1:2)
• 20 γρ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
• 1,5 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
• 15 αμύγδαλα ξεφλουδισμένα.

Διατροφική ανάλυση ανά 100 γρ: 

Από τα υλικά του γλυκού του κουταλιού, όπως θα δείτε, αφαίρεσα το αγάρ αγάρ, καθώς στο ψήσιμο στον φούρνο δεν χρειάζεται.

Έβαλα το κυδώνι μέσα σε ένα πυρίμαχο σκεύος αφού προηγουμένως το έκοψα σε φέτες.

Ανακάτεψα τον χυμό ροδιού με την στέβια, το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού.

Ανάμεσα στα κυδώνια έβαλα τα αμύγδαλα, τα φυλλαράκια της αρμπαρόριζας και τέλος έριξα από πάνω τους το μείγμα με τον χυμό ροδιού.

Σκέπασα το πυρίμαχο σκεύος με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο, ώστε να μην χάσουμε την υγρασία τους.
Έψησα στον προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσει, στους 180°C για 40 λεπτά.
Αφαίρεσα την λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο.
Έψησα ακόμα για 10 λεπτά στον αέρα.

Έβγαλα απ’τον φούρνο και άφησα να κρυώσουν.
Δείτε το αποτέλεσμα στις φωτογραφίες.
Λιώνουν κυριολεκτικά στο στόμα!

Προσθέστε τα πάνω στο γιαουρτάκι σας.

Απολαύστε τα μαζί με το απογευματινό καφέ ή το τσάι σας.

Μπορείτε να τους προσθέσετε καρύδια και λίγη κανέλα Κεϋλάνης.

Δώστε τις δικές σας γευστικές πινελιές και χαρείτε τα με τον δικό σας μοναδικό τρόπο!

Μέχρι την επόμενη φορά που θα τα ξαναπούμε,

σας φιλώ γλυκά!

Σοφία.

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

error: Προσταυτευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!