Κείμενο, συνταγή, φωτογραφίες, food styling: Σοφία Πιτσικάλη ( Sofia Sofeto ).
Μπαίνει ο Οκτώβρης και τον υποδεχόμαστε με το πιο αντιπροσωπευτικό γλυκό της εποχής αυτής…
Κυδώνια με χυμό ροδιού!!
Τα κυδώνια είναι λατρεία και με τα ρόδια συνδυάζονται τέλεια δίνοντας μας ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Σας έχω παρουσιάσει στο παρελθόν την συνταγή μου για γλυκό του κουταλιού κυδώνι με χυμό ροδιού.
Αυτή την φορά έκανα μια διαφορετική παρασκευή.
Χρησιμοποίησα σαν κεντρική ιδέα – συνταγή,
το γλυκό του κουταλιού κυδώνι που ανέφερα παραπάνω, κάνοντας μικρές αλλαγές, κυρίως στον τρόπο παρασκευής της.
Υλικά:
Διατροφική ανάλυση ανά 100 γρ:
Από τα υλικά του γλυκού του κουταλιού, όπως θα δείτε, αφαίρεσα το αγάρ αγάρ, καθώς στο ψήσιμο στον φούρνο δεν χρειάζεται.
Έβαλα το κυδώνι μέσα σε ένα πυρίμαχο σκεύος αφού προηγουμένως το έκοψα σε φέτες.
Ανακάτεψα τον χυμό ροδιού με την στέβια, το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού.
Ανάμεσα στα κυδώνια έβαλα τα αμύγδαλα, τα φυλλαράκια της αρμπαρόριζας και τέλος έριξα από πάνω τους το μείγμα με τον χυμό ροδιού.
Σκέπασα το πυρίμαχο σκεύος με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο, ώστε να μην χάσουμε την υγρασία τους.
Έψησα στον προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσει, στους 180°C για 40 λεπτά.
Αφαίρεσα την λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο.
Έψησα ακόμα για 10 λεπτά στον αέρα.
Έβγαλα απ’τον φούρνο και άφησα να κρυώσουν.
Δείτε το αποτέλεσμα στις φωτογραφίες.
Λιώνουν κυριολεκτικά στο στόμα!
Προσθέστε τα πάνω στο γιαουρτάκι σας.
Απολαύστε τα μαζί με το απογευματινό καφέ ή το τσάι σας.
Μπορείτε να τους προσθέσετε καρύδια και λίγη κανέλα Κεϋλάνης.
Δώστε τις δικές σας γευστικές πινελιές και χαρείτε τα με τον δικό σας μοναδικό τρόπο!
Μέχρι την επόμενη φορά που θα τα ξαναπούμε,
σας φιλώ γλυκά!
Σοφία.