Home Vegan Αποξηραμένες ντομάτες σαν λιαστές στο βάζο!

Αποξηραμένες ντομάτες σαν λιαστές στο βάζο!

by sofia sofeto
6 σχόλια
Τώρα είναι η εποχή που οι νοικοκυρές
ετοιμάζουν τις προμήθειες του χειμώνα!
Οι ντομάτες και τα λοιπά ζαρζαβατικά
έχουν την τιμητική τους στις κουζίνες μας !
Πήρα λοιπόν , ωραιότατες ντομάτες πομοντόρια ,
και σκέφτηκα να τις κάνω λιαστές!
Ο καιρός όμως μου χάλασε τα σχέδια …
Έβαλε έναν τρομερό αέρα
και εκτός του ότι θα έβρισκα τις ντομάτες μου
στο απέναντι νησί,
θα είχαν επάνω τους κολλημένη
και ένα κάρο σκόνη…
Οπότε τις έκανα στον φούρνο μου
και έγιναν ωραιότατες!
Πήρα λοιπόν τις ντομάτες
και τις έκοψα στην μέση κατά μήκος.
Τις τοποθέτησα πάνω σε απορροφητικό
χαρτί κουζίνας και τις άφησα
με την σάρκα τους προς το χαρτί,
ώστε να απορροφήσει τα υγρά τους.
Πρόσθεσα αλάτι , ρίγανη, πιπέρι ,
λίγο μπαλσάμικο ξύδι
και μια σταγόνα ελαιόλαδο.
Τις έβαλα πάνω σε σχάρα
και από κάτω ένα ταψί
για να μαζεύει τα υγρά τους.
Μπήκαν κατευθείαν στον φούρνο
που είχα αναμμένο στους 100 βαθμούς
και τις έψησα στον αέρα για αρκετές ώρες,
 μέχρι να δω ότι έχουν εξατμιστεί τα υγρά τους.
Μια πολύ καλή λύση είναι και ο αποξηραντής τροφίμων, εάν διαθέτετε.
Γίνονται πολύ νόστιμες εξίσου.

Μετά τις έβαλα σε αποστειρωμένο βάζο
και έριξα ελαιόλαδο για να συντηρηθούν.
Εντάξει! Δοκίμασα και μία !
Να μην ξέρω τι φτιάχνω;
Προσοχή μην παρασυρθείτε
και τις φάτε όλες,
γιατί είναι ΥΠΕΡΟΧΕΣ!!!!

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

6 σχόλια

Σεβάχ ο Θαλασσινός 03/09/2012 - 05:15

Οι λιαστές ντομάτες είναι όντως καταπληκτικές!
(Ακόμα θυμάμαι την πρώτη φορά που τις δοκίμασα…)

Καλημέρα 🙂

Reply
Καρπαθάκι 03/09/2012 - 14:27

Καλησπέρα Σοφία!

Ἐλα να παραλάβεις ένα βραβείο από τους “Μπόμπιρες εν δράσει” !

http://crafts4ever.blogspot.gr/2012/09/summer-beauty-love.html

Reply
Όστρια 03/09/2012 - 18:19

Ωραία ιδέα…Θα φτιάξω όπωσδήποτε…Καλό βράδυ…

Reply
Sofia Sofeto 03/09/2012 - 22:19

Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια σας και σας εύχομαι ένα καλό βράδυ και μια δημιουργική ημέρα ,
προσωπικά έχω πολλά να κάνω , περιμένω μια πολύ καλή μου φίλη να έρθει στο νησί για να με δει, και θέλω να την καλωσορίσω με ένα ιδιαίτερα φροντισμένο γεύμα!Θα δείτε σύντομα…Καληνύχτα!

Reply
Ουράνιο Τόξο 05/09/2013 - 20:34

καλησπέρα! έχω τις ντοματούλες εδω και 6 ώρες στους 120, παρόλα αυτά έχουν λιγα υγρά κάποιες, να κλείσω τον φούρνο και να τις αφήσω μέσα? πρέπει να γίνουν τελείως στεγνές??

Reply
Sofia Sofeto 05/09/2013 - 22:29

Καλησπέρα! Πρέπει να μην έχουν καθόλου υγρασία οι ντομάτες σου,σβήσε τον φούρνο και άφησε τες στον αέρα με μισάνοικτη την πόρτα! καλή επιτυχία!

Reply

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Προστατευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!