4,1K
Σας παρουσιάζω ένα πολύ γευστικό και εύκολο πιάτο,
η σάλτσα του είναι πολύ αρωματική και ελαφριά ,
με καστανό ρύζι συμπληρώνεται άψογα !
Υλικά :
1 κιλό μοσχαρίσιο συκώτι σε μεγάλες και φαρδιές φέτες
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
2 κολοκυθάκια τριμμένα στον τρίφτη
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
1/2 κουταλάκι του γλυκού ξερό θυμάρι
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
1/2 κουταλάκι του γλυκού ξερό θυμάρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού ξερός δυόσμος
1 κουταλάκι του γλυκού ξερή ρίγανη
100 γρ. λευκό τυρί σε κομματάκια
(όπως κατίκι Δομοκού ,ή φέτα ,ή κατσικίσιο)
(όπως κατίκι Δομοκού ,ή φέτα ,ή κατσικίσιο)
αλάτι και πιπέρι
1 ποτηράκι του κρασιού ροζέ ή λευκό κρασί
1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας
ελαιόλαδοΓια την σάλτσα:
1/2 ποτηράκι του κρασιού ροζέ ή λευκό κρασί
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού κάρυ σε σκόνη
ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού ταχίνι
χυμό από 1 λεμόνι
λίγη ξερή ρίγανηΠλένουμε καλά τα κομμάτια του συκωτιού και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.
Σ ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά μας
και με προσοχή απλώνουμε πάνω στα κομμάτια του συκωτιού ,
τα τυλίγουμε και τα στερεώνουμε με μια οδοντογλυφίδα.
Τα βάζουμε μέσα σ’ ένα τηγάνι και τα ροδίζουμε γύρω γύρω ,
αφού προηγουμένως έχουμε προσθέσει μέσα τα υγρά της γέμισης.
Στην συνέχεια σκεπάζουμε με το καπάκι και χαμηλώνουμε την φωτιά,
αφήνουμε να σιγοψηθούν.
1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας
ελαιόλαδοΓια την σάλτσα:
1/2 ποτηράκι του κρασιού ροζέ ή λευκό κρασί
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού κάρυ σε σκόνη
ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού ταχίνι
χυμό από 1 λεμόνι
λίγη ξερή ρίγανηΠλένουμε καλά τα κομμάτια του συκωτιού και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.
Σ ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά μας
και με προσοχή απλώνουμε πάνω στα κομμάτια του συκωτιού ,
τα τυλίγουμε και τα στερεώνουμε με μια οδοντογλυφίδα.
Τα βάζουμε μέσα σ’ ένα τηγάνι και τα ροδίζουμε γύρω γύρω ,
αφού προηγουμένως έχουμε προσθέσει μέσα τα υγρά της γέμισης.
Στην συνέχεια σκεπάζουμε με το καπάκι και χαμηλώνουμε την φωτιά,
αφήνουμε να σιγοψηθούν.
Τα υγρά που θα βγάλουν δεν μας ανησυχούν γιατί τα χρειαζόμαστε για την σάλτσα.
Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε σε μια πιατέλα και μέσα στο τηγάνι ετοιμάζουμε την σάλτσα.
Προσθέτουμε τα υλικά της σάλτσας και την βράζουμε μέχρι να δέσει.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο ,
αν θέλετε μπορείτε να το συνοδεύσετε με ένα ωραίο καστανό ρύζι,
ή μπασμάτι ,ή με ψητές πατάτες μέσα στην φλούδα τους.
Καλή μας όρεξη!!