Home Αγαπημένες συνταγές μου ! Τούρτα μπανάνα και σοκολάτα χωρίς ζάχαρη.

Τούρτα μπανάνα και σοκολάτα χωρίς ζάχαρη.

by sofia sofeto
4 Σχόλια

Συνταγή, κείμενο, φωτογραφία, food styling:

Σοφία Πιτσικάλη (Sofia Sofeto).

Σήμερα που γιορτάζει το λουλουδάκι μου,
η Μαργαρίτα μου, της έφτιαξα αυτή
την μπανανοσοκολατένια τουρτίτσα!
Πανεύκολα και γρήγορα!!

Δίχως να έχω χρόνο για να κάνω
νέες δοκιμές και συνταγές,
προτίμησα να εκμεταλλευτώ
δοκιμασμένες γεύσεις και υλικά
που το αποτέλεσμα τους είναι εγγυημένο
και τα παιδιά αλλά και οι μεγάλοι
αγαπούν ιδιαίτερα!

Οι μπανάνες είναι αγαπημένο φρούτο
των παιδιών! Ο συνδυασμός τους με την σοκολάτα είναι ιδιαίτερα γευστικός και δύσκολα κάποιος αντιστέκεται.

Για την βάση της χρησιμοποίησα
ένα αγαπημένο κέικ σοκολάτας
των παιδιών, με μπανάνα
και ζάχαρη καρύδας, που λατρεύουν!
Γίνεται πολύ νόστιμο και αφράτο,
είναι πολύ εύκολο στην παρασκευή του
και το φτιάχνουμε αρκετά συχνά
σε ατομικά κέϊκ ( muffins ) 

ώστε να το παίρνει κολατσιό
η μικρή μου στο σχολείο.
Θα δείτε την συνταγή εδώ .

Υλικά  :

Βάση:
• 2 δόσεις του κέϊκ μπανάνας με ζάχαρη καρύδας.

Κρέμα γέμισης:

• 500 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Μασκαρπόνε
• 110 γρ. γάλα καρύδας από κονσέρβα
• 200 γρ. μπανάνα ώριμη καθαρισμένη
• 3 φύλλα ζελατίνης
• 2/4 του φλιτζανιού του τσαγιού ζεστό νερό
• 1/3 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμάς σε σκόνη
• 150 γρ. στέβια κρυσταλλική σε αναλογία 1:1 με την ζάχαρη.

Γλάσο σοκολάτας :

• 100 γρ. Σοκολάτα χωρίς ζάχαρη
• 100 γρ. γάλα καρύδας ( κονσέρβα ).

Διατροφική ανάλυση ανά 100 γρ:

Ετοιμάζουμε το μείγμα του κέικ
σύμφωνα με την συνταγή.

Σε μια στρογγυλή βάση για κέϊκ με αποσπώμενο τσέρκι διαμέτρου 18 – 20 εκ , λαδώνουμε ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο
και ρίχνουμε λίγο αλεύρι στον πάτο
και περιμετρικά.
Αφαιρούμε το επιπλέον αλεύρι.
Ρίχνουμε το μείγμα της βάσης
και έχοντας προθερμάνει τον φούρνο
στους 175°C ψήνουμε στις αντιστάσεις
για 40 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει
σε θερμοκρασία δωματίου.

Κατά την διάρκεια του ψησίματος, ετοιμάζουμε την κρέμα.

Βάζουμε τα φύλλα της ζελατίνης σε κρύο νερό να μαλακώσουν.
Χρειαζόμαστε ένα μεγάλο μπλέντερ.
Θα ρίξουμε αρχικά τις μπανάνες μαζί με το γάλα καρύδας
και θα τα χτυπήσουμε καλά μέχρι
να γίνουν κρέμα.
Προσθέτουμε το μασκαρπόνε , τον κουρκουμά και την στέβια.
Πιέζουμε με τα χέρια μας τα φύλλα τις ζελατίνης για να στραγγίσουν
και τα προσθέτουμε μέσα
στο ζεστό νερό για να διαλυθούν.
Ανακατεύουμε καλά με ένα κουταλάκι
και προσθέτουμε μέσα στο μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά μας.
Χτυπάμε καλά στο μπλέντερ όλα μαζί
μέχρι να ενωθούν
και να έχουμε ως τελικό αποτέλεσμα μια υπέροχη κρέμα .
Την μεταφέρουμε σε μπολ
και την βάζουμε στο ψυγείο
για να κρυώσει και να σφίξει.

Όταν η βάση έχει κρυώσει,
( ιδανικά είναι να την ετοιμάσουμε
απ’το προηγούμενο βράδυ,
ώστε να κρυώσει εντελώς. ) μπορούμε να ξεκινήσουμε το “χτίσιμο” του γλυκού μας.

Για να κόψουμε το παντεσπάνι σε δύο επίπεδα οριζόντια, θα χρειαστούμε ένα μαχαίρι και ένα μεγάλο κομμάτι κλωστή.
Αρχικά χαράζουμε οριζόντια και περιμετρικά το κέϊκ που φτιάξαμε.
Θα κάνουμε  παράλληλη χαρακιά
γύρω γύρω, ώστε να έχουμε όπως είπα,
δύο ίδια επίπεδα.
Στην χαρακιά, προσαρμόζουμε
την κλωστή γύρω γύρω.
Με το ένα μας χέρι κρατάμε τις δύο άκρες της κλωστής και το άλλο μας χέρι στο παντεσπάνι για να κρατήσουμε αντίσταση . Τραβάμε τις δύο άκρες της κλωστής παράλληλα με τα επίπεδα του κέϊκ.
Η κλωστή κόβει εξαιρετικά εύκολα.
Έτσι έχουμε ετοιμάσει την βάση μας
που θα γεμίσουμε με την κρέμα.

 Γεμίζουμε με την κρέμα μπανάνα
το πρώτο επίπεδο του κέϊκ,
σκεπάζουμε με το δεύτερο επίπεδο παντεσπάνι.

Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο
για να παγώσει καλά η κρέμα.
Αφήνουμε μια ώρα τουλάχιστον.

Έπειτα ετοιμάζουμε το γλάσο σοκολάτας.
Μέσα σε Μπεν Μαρί λιώνουμε την σοκολάτα μαζί με το γάλα καρύδας ανακατεύοντας μέχρι να ενωθούν και να γίνουν ένα τέλειο γλάσο σοκολάτας.

Βγάζουμε την τούρτα από το ψυγείο και με την βοήθεια ενός μικρού κουταλιού, περιχύνουμε περιμετρικά το γλάσο πάνω στην τούρτα.

Τέλος προσθέτουμε, αν θέλουμε, φέτες φρέσκιας μπανάνας πάνω στην επιφάνεια της, τις οποίες κόβουμε ιδανικά με κεραμικό μαχαίρι, ώστε να μην οξειδωθούν και μαυρίσουν.

Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο.
Αυτό ήταν!!
Αφήνουμε να παγώσει καλά
και να “δέσουν” τα υλικά της.

Εύχομαι να την φτιάξετε και να την απολαύσετε!!!

Μέχρι την επόμενη φορά

που θα συναντηθούμε,

σας φιλώ γλυκά!!!

Σοφία.

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

4 Σχόλια

ΔΕΣΠΟΙΝΑ 27/01/2020 - 08:56

Φαίνεται υπέροχη και με πολύ λίγα ισοδύναμα! Το κέικ μπανάνας με ζάχαρη καρύδας είναι ήδη το αγαπημένο κολατσιό των παιδιών στο σχολείο, ανυπομονώ να δοκιμάσουμε και την τούρτα!

Reply
sofia sofeto 29/01/2020 - 02:01

Χαίρομαι πολύ που σας αρέσουν τα κέϊκ!!! Καλή επιτυχία στην τούρτα!!! Ευχαριστώ πολύ.

Reply
αλεξανδρα 28/01/2020 - 22:07

μπορω αντι για αλευρι ζεας να χρησιμοποιησω αλευρι βρωμης ή αλευρι ολικης αλεσης; το αποτελεσμα θα εχει μεγαλη διαφορα;

Reply
sofia sofeto 29/01/2020 - 02:01

Μπορείτε να βάλετε αλεύρι ολικής άλεσης. Καλή επιτυχία!!!

Reply

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More