27,1K
Τα παντζάρια είναι υπέροχα!!!
Διατηρήστε τα στο βάζο
και γευτείτε τα ανά πάσα στιγμή το θελήσετε!
Υλικά :
•1 κιλό βολβοί από παντζάρια
•αλάτι
•2 – 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
•Μηλόξυδο
•Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
Πλένουμε καλά τα παντζάρια,
τα καθαρίζουμε απ’τον εξωτερικό φλοιό τους
και τα βάζουμε στο τρυπιτό σκεύος που μαγειρεύουμε στον ατμό.
Τοποθετούμε μέσα σε κατσαρόλα με νερό .
Ανάβουμε την φωτιά σε μεσαία θερμοκρασία
και μόλις πάρει βράση
χαμηλώνουμε λίγο.
Αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν.
Όταν τα τρυπίσουμε με το πιρούνι
και δούμε πως έχουν μαλακώσει ,
είναι έτοιμα.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια
και τα βάζουμε μέσα σε βάζο ,
ρίχνοντας ανάμεσα τους
το σκόρδο κομμένο σε φέτες.
Τέλος προσθέτουμε απ’το νερό που τα βράσαμε, μέχρι την μέση του βάζου,
το ξύδι μέχρι να καλύψει τα υπόλοιπα παντζάρια
και ελαιόλαδο μέχρι να τα σκεπάσει.
Απολαύστε τα !!!
Διατηρούμε το βάζο στο ψυγείο.
Φροντίζουμε πάντα τα παντζάρια
που απομένουν στο βάζο
να είναι καλυμμένα με ελαιόλαδο.
Καλή επιτυχία !!!
Δείτε περισσότερες ιδέες υγιεινής διατροφής στο βιβλίο μου που κυκλοφορεί!!!
Περισσότερα σχετικά με το βιβλίο μου ➡️ εδώ!!!
2 σχόλια
ποσο καιρο αραγε μπορουν να διατηρηθουν στο ψυγειο?
σας ευχαριστω πολυ
Εάν τα κλείσετε αεροστεγώς με την μέθοδο της κονσερβοποίησης, μπορείτε να τα διατηρήσετε για μήνες. Αν τα φτιάξετε όπως λέω στην συνταγή, μπορούν να διατηρηθούν 10 μέρες.