Home VeganVegan Παντζάρια τουρσί στο βάζο.

Παντζάρια τουρσί στο βάζο.

by sofia sofeto
0 σχόλιο
 Τα παντζάρια είναι υπέροχα!!!
Διατηρήστε τα στο βάζο
και γευτείτε τα ανά πάσα στιγμή το θελήσετε!
Υλικά :
•1 κιλό βολβοί από παντζάρια
•αλάτι
•2 – 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
•Μηλόξυδο
•Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
Πλένουμε καλά τα παντζάρια,
τα καθαρίζουμε απ’τον εξωτερικό φλοιό τους
και τα βάζουμε στο τρυπιτό σκεύος που μαγειρεύουμε στον ατμό.
Τοποθετούμε μέσα σε κατσαρόλα με νερό .
Ανάβουμε την φωτιά σε μεσαία θερμοκρασία
και μόλις πάρει βράση
χαμηλώνουμε λίγο.
Αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν.
Όταν τα τρυπίσουμε με το πιρούνι
και δούμε πως έχουν μαλακώσει ,
είναι έτοιμα ,
τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια
και τα βάζουμε μέσα σε βάζο ,
ρίχνοντας ανάμεσα τους
το σκόρδο κομμένο σε φέτες.
Τέλος προσθέτουμε απ’το νερό που τα βράσαμε, μέχρι την μέση του βάζου,
το ξύδι μέχρι να καλύψει τα υπόλοιπα παντζάρια
και ελαιόλαδο μέχρι να τα σκεπάσει.
Απολαύστε τα !!!
Διατηρούμε το βάζο στο ψυγείο.
Φροντίζουμε πάντα τα παντζάρια
που απομένουν στο βάζο
να είναι καλυμμένα με ελαιόλαδο.
Καλή επιτυχία !!!

 

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More