21,8K
Χθες είχα ψήσει τις πατάτες με την φλούδα τους,
μου έμειναν μερικές και σκέφτηκα να τις αξιοποιήσω
κάνοντας τις μια ωραία ομελέτα φούρνου.
Δοκιμάστε το και δεν θα χάσετε!
Υλικά :
5 – 6 πατάτες μεσαίου μεγέθους
4 φέτες τυρί του τοστ με χαμηλά λιπαρά
4 φέτες του τοστ , γαλοπούλα
300 γρ. μανιτάρια
2 σκελίδες σκόρδου
4 αυγά
1/2 ποτηράκι του κρασιού γάλα φρέσκο
2 κουταλιές της σούπας Πάστα πιπεριάς Φλωρίνης.
αλάτι και πιπέρι
4 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί
3 κουταλιές της σούπας νιφάδες βρώμης
ελαιόλαδο
λίγο σουσάμι
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας,
τις τοποθετούμε σ’ ένα τηγάνι αντικολλητικό ,
τις σκεπάζουμε με το καπάκι και ανάβουμε την φωτιά .
Όταν δούμε πως ζεστάθηκε καλά το τηγάνι ,
χαμηλώνουμε την φωτιά και σκεπάζουμε με το καπάκι.
Αφήνουμε να σιγοψηθούν με τα υγρά τους.
Τις γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά
και τις αφήνουμε μέχρι να τις τρυπίσουμε μ’ ένα πιρούνι για να δούμε πως είναι μαλακές ,
τότε είναι έτοιμες.
Τις ξεφλουδίζουμε με προσοχή γιατί μπορεί να είναι πολύ ζεστές.
Τις κόβουμε σε φέτες και τοποθετούμε τις μισές σ’ ένα λαδωμένο πυρέξ ,
ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι .
Στην συνέχεια βάζουμε τις φέτες του τυριού και της γαλοπούλας .
Από πάνω βάζουμε τις πιπεριές Φλωρίνης
και έπειτα πάλι τις υπόλοιπες πατάτες , αλάτι και πιπέρι.
Τέλος απλώνουμε τα μανιτάρια , τα οποία τα έχουμε προηγουμένως κόψει σε φέτες
και τα έχουμε βάλει σε ένα κατσαρολάκι μαζί με το σκόρδο ,
για να στεγνώσουν απ τα υγρά τους.Χτυπάμε τα αυγά και το γάλα ,
προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι , λίγο ελαιόλαδο ,
το πατέ της πιπεριάς και την βρώμη .
Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών μέσα στο πυρέξ
και από πάνω τους πασπαλίζουμε το τριμμένο τυρί και το σουσάμι.
Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε στους 190 βαθμούς ,
μέχρι να φουσκώσει η ομελέτα και να ροδοψηθεί.
Έτσι έχουμε ένα πολύ γευστικό και εύκολο πιάτο ,
που μπορεί κάλλιστα να είναι κυρίως ή συνοδευτικό .
Καλή σας όρεξη!
ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι .
Στην συνέχεια βάζουμε τις φέτες του τυριού και της γαλοπούλας .
Από πάνω βάζουμε τις πιπεριές Φλωρίνης
και έπειτα πάλι τις υπόλοιπες πατάτες , αλάτι και πιπέρι.
Τέλος απλώνουμε τα μανιτάρια , τα οποία τα έχουμε προηγουμένως κόψει σε φέτες
και τα έχουμε βάλει σε ένα κατσαρολάκι μαζί με το σκόρδο ,
για να στεγνώσουν απ τα υγρά τους.Χτυπάμε τα αυγά και το γάλα ,
προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι , λίγο ελαιόλαδο ,
το πατέ της πιπεριάς και την βρώμη .
Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών μέσα στο πυρέξ
και από πάνω τους πασπαλίζουμε το τριμμένο τυρί και το σουσάμι.
Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε στους 190 βαθμούς ,
μέχρι να φουσκώσει η ομελέτα και να ροδοψηθεί.
Έτσι έχουμε ένα πολύ γευστικό και εύκολο πιάτο ,
που μπορεί κάλλιστα να είναι κυρίως ή συνοδευτικό .
Καλή σας όρεξη!