2,4K
Το κουνέλι δεν το τρώμε μόνο στιφάδο !
Φτιάξτε το στο φούρνο και θα ενθουσιαστείτε!
Υλικά :
1 κουνέλι
1 ποτηράκι του κρασιού , λευκό ή ροζέ κρασί
1 ποτηράκι του κρασιού , λευκό ή ροζέ κρασί
5-6 μικρά κολοκυθάκια
2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδου
4 ώριμες ντομάτες κομμένες σε κύβους
λίγη ξερή ρίγανη
αλάτι και πιπέρι
ελαιόλαδο
χυμό από ένα λεμόνι
ρύζι μπασμάτι
λίγες σταφίδεςΚαθαρίζουμε το κουνέλι καλά , του αφαιρούμε τα λιπαρά και το πλένουμε καλά.
Το βάζουμε σε μια κατσαρόλα , αν χρειαστεί το κόβουμε σε κομμάτια για να χωρέσει.
Ανάβουμε την φωτιά και το χαμηλώνουμε μόλις πάρει βράση
και το αφήνουμε να σιγοβράσει.
Όταν δούμε πως έχει βράσει το αποσύρουμε απ την φωτιά
και το βάζουμε μέσα σ’ ένα ταψί.
Τον ζωμό του , τον κρατάμε για το ρύζι.
Μέσα στο ταψί προσθέτουμε τα κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες ,
και όλα τα υπόλοιπα υλικά μας εκτός από το λεμόνι.
Το ψήνουμε στον φούρνο σε ταψί με καπάκι.
Ανοίγουμε το καπάκι και όταν δούμε πως έχουν βράσει όλα τα υλικά μας ,
ρίχνουμε τον χυμό και το ελαιόλαδο και το βάζουμε πάλι στον φούρνο μέχρι να ροδίσει.
Μέσα στον ζωμό του βράζουμε το ρύζι και του προσθέτουμε λίγες σταφίδες,
Το φαγητό μας είναι έτοιμο!!!
Καλή σας όρεξη !
λίγες σταφίδεςΚαθαρίζουμε το κουνέλι καλά , του αφαιρούμε τα λιπαρά και το πλένουμε καλά.
Το βάζουμε σε μια κατσαρόλα , αν χρειαστεί το κόβουμε σε κομμάτια για να χωρέσει.
Ανάβουμε την φωτιά και το χαμηλώνουμε μόλις πάρει βράση
και το αφήνουμε να σιγοβράσει.
Όταν δούμε πως έχει βράσει το αποσύρουμε απ την φωτιά
και το βάζουμε μέσα σ’ ένα ταψί.
Τον ζωμό του , τον κρατάμε για το ρύζι.
Μέσα στο ταψί προσθέτουμε τα κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες ,
και όλα τα υπόλοιπα υλικά μας εκτός από το λεμόνι.
Το ψήνουμε στον φούρνο σε ταψί με καπάκι.
Ανοίγουμε το καπάκι και όταν δούμε πως έχουν βράσει όλα τα υλικά μας ,
ρίχνουμε τον χυμό και το ελαιόλαδο και το βάζουμε πάλι στον φούρνο μέχρι να ροδίσει.
Μέσα στον ζωμό του βράζουμε το ρύζι και του προσθέτουμε λίγες σταφίδες,
Το φαγητό μας είναι έτοιμο!!!
Καλή σας όρεξη !