Home VeganVegan Τούρτα μωσαϊκό σοκολάτας με ξηρούς καρπούς, χωρίς ζάχαρη!

Τούρτα μωσαϊκό σοκολάτας με ξηρούς καρπούς, χωρίς ζάχαρη!

by sofia sofeto
8 Σχόλια

058

Συνταγή , κείμενο , φωτογραφία , food styling :

Σοφία Πιτσικάλη ( Sofia Sofeto).

 

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε συνδέσει

τις ευχάριστες στιγμές μας με αγαπημένα κεράσματα.

Κάθε φορά που θα έχω αφορμή ,

θα φτιάξω κάτι ξεχωριστό , κάτι ιδιαίτερο!

Λάτρεις της σοκολάτας οικογενειακώς ,

δεν χάνουμε ευκαιρία για να την απολαύσουμε…

 

Σήμερα θα σας παρουσιάσω ένα γλύκισμα

που είναι το αγαπημένο μου εδώ και αρκετό καιρό .

Το έχω προσφέρει σε αγαπημένες μου φίλες

και όλες με ρώτησαν …πότε θα το ξαναφτιάξω!

Έτσι λοιπόν , με την πρώτη ευκαιρία ,

το ετοιμάζω και το απολαμβάνω παρέα με αγαπημένα μου πρόσωπα.

Αυτή την φορά , ήρθε η ώρα να το μοιραστώ μαζί σας!

Είναι ουσιαστικά ένα σούπερ σοκολατένιο γλυκό!

Ένας νηστίσιμος και κατάλληλος για χορτοφάγους  πειρασμός…

Είναι τόσο μεγάλη η ευχαρίστηση που νιώθει κάποιος όταν το δοκιμάζει ,

που του είναι πραγματικά δύσκολο να σταματήσει…

Μετά από αυτή την προειδοποίηση …ξεκινώ να σας αναφέρω τα υλικά

και την μέθοδο … μην χάνετε χρόνο!

Πρέπει να το φτιάξετε!!!!

 

025

 

Υλικά :

 

• 120 γρ. μπισκότα βρώμης (σε καλά super market ) ή φτιάξτε τα δικά σας μπισκότα* με την συνταγή που θα δείτε εδώ. *( Δεν είναι νηστίσιμα ).

• 120 γρ. καρύδια χοντροκομμένα

• 40 γρ. σοκολάτα υγείας χωρίς ζάχαρη

• 20 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα

• 20 γρ. φουντούκια χοντροκομμένα

• 20 γρ. φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα

• 20 γρ. λάδι καρύδας

• 200 γρ. γάλα καρύδας

• 100 γρ. κακάο

• 1 σφηνάκι ούζο

• 2 κουταλάκια του γλυκού υγρή στέβια.

 

Επικάλυψη :

 

• 80 γρ. σοκολάτα υγείας χωρίς ζάχαρη

• 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού

( από βιολογικό και ακέρωτο πορτοκάλι )

• 10 γρ. φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα.

 

Υδατάνθρακες : 20,46 γρ. / 100 γρ.

Λιπαρά : 28,9 γρ. / 100 γρ.

 

083

 

Η μέθοδος εύκολη και γρήγορη !!

Συγκεντρώνουμε όλα τα υλικά μας και ξεκινάμε!!!

Χρειαζόμαστε μια μικρή κατσαρόλα

όπου μέσα θα ρίξουμε το λάδι καρύδας , το γάλα καρύδας ,

την σοκολάτα ,το κακάο , την υγρή στέβια και το ούζο. 

Με την βοήθεια ενός αυγοδάρτη ανακατεύουμε όλα τα υλικά

και ανάβουμε την φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία.

Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσουν η σοκολάτα και το λάδι καρύδας.

Τα υλικά μας θα ενωθούν και θα έχουμε σαν αποτέλεσμα

ένα παχύρευστο μείγμα σοκολάτας.

 

076

 

Τώρα είναι η ώρα να που θα προσθέσουμε τα μπισκότα βρώμης ,

και τους ξηρούς καρπούς.

Με την βοήθεια ενός κουταλιού

ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν όλα μαζί .

Να πάει παντού η σοκολάτα και να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Αυτό ήταν!

Θα χρειαστούμε μια στρογγυλή μεταλλική βάση ή ένα μεταλλικό μπολ .

Θα στρώσουμε στο εσωτερικό του διάφανη μεμβράνη κουζίνας.

Αυτό θα βοηθήσει όταν παγώσει το γλυκό μας στο ψυγείο ,

να μπορεί να βγει εύκολα από το καλούπι .

Ρίχνουμε λοιπόν το μείγμα μας μέσα στο μεταλλικό καλούπι

και πιέζουμε με ένα κουτάλι

ώστε να μην δημιουργηθούν κενά μέσα στο γλυκό μας.

Σκεπάζουμε με ένα κομμάτι διάφανης μεμβράνης την επιφάνεια του

και πιέζουμε με τα χέρια μας .

 

Το βάζουμε στο ψυγείο .

Η πιο καλή λύση είναι να μείνει όλη την νύχτα στο ψυγείο

και το πρωί να το βγάλουμε από το μεταλλικό καλούπι .

Αφαιρούμε την μεμβράνη από την επιφάνεια του γλυκού .

Τώρα είναι έτοιμο να προσθέσουμε

την σοκολάτα υγείας.

017

 

Το μόνο που κάνουμε είναι να λιώσουμε σε μπαιν μαρί την σοκολάτα ,

να προσθέσουμε μέσα το ξύσμα πορτοκαλιού

και με την βοήθεια ενός κουταλιού

να την περιχύσουμε πάνω στο γλυκό – μωσαϊκό .

 

Τέλος προσθέτουμε το φιστίκι Αιγίνης

που θα δώσει εκτός από εξαιρετική εμφάνιση ,

την μοναδική του γεύση!

 

Πάλι θα βάλουμε στο ψυγείο το γλυκό

ώστε να παγώσει η επικάλυψη σοκολάτας .

Η γνώμη μου είναι πως όσο περισσότερο μείνει στο ψυγείο το γλυκό μας

τόσο δένουν οι γεύσεις , τα αρώματα

και το αποτέλεσμα είναι απολαυστικό!

 

Δεν έχω λόγια να σας περιγράψω την αίσθηση ,

όταν η πρώτη του μπουκιά λιώσει στο στόμα…

Θέλω να σας αφήσω να το ανακαλύψετε μόνοι σας…

Να αισθανθείτε αυτή την έκρηξη ηδονής στον ουρανίσκο σας…

Μμμμ… Έφυγα!

Υπάρχει ένα τελευταίο κομμάτι στο ψυγείο…

 

Σας φιλώ!

Σοφία .

 

062

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

8 Σχόλια

Βάσω 10/02/2017 - 16:32

σοφία, καλησπέρα! Αρχικά, συγχαρητήρια για το υπέροχο σαιτ σου και τις νοστιμες συνταγες σου! Εφτιαξα μέσα στην εβδομάδα δυο, ήταν υπέροχες! Θα ήθελα να φτιάξω το μωσαικο σήμερα, αλλά δεν έχω σταγονες στεβια, εχω την ισοστεβια τη σκονη. πώς θα βρω τις αναλογιες;; Γενικά, αν σου είναι εύκολο, μπορείς να γράφεις στις συνταγές σου και τις αντιστοιχίες μεταξύ ορισμένων ειδών στέβιας, οπως υγρή σε σκόνη και το αντίθετο; Σ’ ευχαριστώ πολύ!

Reply
sofia sofeto 10/02/2017 - 21:52

Θα βάλεις 50 γρ. Isostevia κρυσταλλική με αναλογία 1:2.
Καλή επιτυχία!!!! Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!!!

Reply
Βάσω 14/02/2017 - 16:51

σε ευχαριστω πολυ, σοφια, το εφτιαξα τελικα, αρεσε πολυ, κι ειδικα ο πατερας μου που εχει ζαχαρο, το εκτιμησε πολυ!!!! ήταν νοστιμο πραγματι, συγχαρητηρια και παλι για τις πολυ νοστιμες συνταγες σου!

Reply
Φένια Παπ . 18/03/2018 - 21:36

Καλησπέρα Σοφία, μπισκότα βρώμης δεν βρήκα πουθενά ,τι άλλο μπορώ να χρησιμοποιήσω? Ευχαριστώ πολύ.

Reply
sofia sofeto 21/03/2018 - 21:51

Δεν βρήκες;; Δεν πειράζει!! Όποιο μπισκότο εσύ συνηθίζεις να χρησιμοποιείς. Μπορείς και τύπου digestive .

Reply
ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ 22/12/2018 - 22:07

Πολύ ωραίο φαίνεται και θέλω να το δοκιμάσω. Θα ήθελα να μάθω για ποιό μέγεθος φόρμας είναι αυτή η ποσότητα.
Ευχαριστώ

Reply
Άντρη 03/03/2019 - 09:33

Συγχαρητήρια!! Φαίνεται υπέροχο και θα ήθελα πολύ να το δοκιμάσω. Μια διευκρίνηση μόνο για τα μπισκότα.
Τα αλεθουμε να γίνουν σκόνη ή τα σπάμε σε κομματάκια?

Reply
sofia sofeto 03/03/2019 - 10:33

Σας ευχαριστώ πολύ! Τα μπισκότα τα σπάμε σε κομμάτια, καλή επιτυχία!!!

Reply

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More