Home VeganVegan Αφράτα κουλουράκια ολικής αλέσεως με βρώμη και σουσάμι ,χωρίς ζάχαρη.

Αφράτα κουλουράκια ολικής αλέσεως με βρώμη και σουσάμι ,χωρίς ζάχαρη.

by sofia sofeto
8 σχόλια
κουλουράκια ελαιολάδου 2
Σας αρέσουν τα κουλουράκια;
Τα συγκεκριμένα γίνονται πολύ αφράτα και νόστιμα.
Δοκιμάστε τα!
Υλικά :
• 60 γρ. ταχίνι
• 40 γρ. ελαιόλαδο
• 70 γρ. κρασί λευκό ή ροζέ
 • 60 γρ. στέβια κρυσταλλική
με αναλογία 1:2 με την ζάχαρη
• ξύσμα από 1 λεμόνι
• χυμό από 1/2 λεμόνι
• 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρική
• 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
• 25 γρ. τριμμένη ινδική καρύδα
• 70 γρ. νιφάδες βρώμης
• 120 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
• σουσάμι για πασπάλισμα
• αμύγδαλα για στολισμό.
Διατροφική ανάλυση ανά 100 γρ:

Σε ένα μπολ βάζουμε το ταχίνι, το ελαιόλαδο
και το κρασί.
Προσθέτουμε την στέβια ,το ξύσμα
  και ανακατεύουμε καλά.
Μέσα στο χυμό λεμονιού ρίχνουμε την σόδα
και ανακατεύουμε μέχρι να φουσκώσει,
 το ρίχνουμε μέσα στο μπολ
με τα υπόλοιπα υλικά μας.
Προσθέτουμε την καρύδα και ανακατεύουμε.
Το αλεύρι και την βρώμη τα ανακατεύουμε
με το μπείκιν πάουντερ
 και τα προσθέτουμε στο μείγμα .
Ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε
τα κουλουράκια μας.
Τα βουτάμε μέσα στο σουσάμι
και τους βάζουμε από ένα αμύγδαλο
για στολισμό.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο ,
στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου.
Καλή επιτυχία!
κουλουράκια ελαιολάδου 3

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

8 σχόλια

Sreetha Anil 27/01/2013 - 17:48

Nice one..

My latest blog :thewellnessdiet.blogspot.ca/2013/01/energy-drinks-time-for-closer-look.html

Sreetha Anil
thewellnessdiet.blogspot.ca

Reply
Sofia Sofeto 29/01/2013 - 15:02

Thank you Sreetha!

Reply
ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΝΑΤΑΣΑ 01/02/2017 - 13:32

Ενδιαφέρουσα συνταγή!…με μπερδεύει όμως η στέβια.
Θα ήθελα συγκεκριμένη μάρκα να αναφέρετε,γιατί κυκλοφορούν πολλές στην αγορά και την “έχω πατήσει¨.

Ευχαριστώ πολύ!

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!

Reply
sofia sofeto 01/02/2017 - 13:52

Νατάσα στείλε μου μέιλ στο sofiasofeto@gmail.com για να σου πω. Ευχαριστώ πολύ!!!

Reply
Δεσποινα 12/09/2019 - 16:24

πολυ ωραια τα κουλουρακια μπορουμε να αντικαταστησουμε την στεβια με ζαχαρη καρυδας? η με στεβια 1.3 και ποση σε αναλογια ? ευχαριστω

Reply
Στελλα 24/01/2022 - 15:16

Γειά σας! Αν δεν έχω κρασί μπορώ να βάλω κάτι άλλο;
Ευχαριστώ πολύ

Reply
sofia sofeto 24/01/2022 - 15:32

Καλησπέρα σας. Μπορείτε να βάλετε μπύρα ή σκέτο νερό.

Reply
Στελλα 24/01/2022 - 22:08

Ωραία!σας ευχαριστώ πολύ 😉

Reply

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Προστατευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!