49,7K
Σας αρέσουν τα κουλουράκια;
Τα συγκεκριμένα γίνονται πολύ αφράτα και νόστιμα.
Δοκιμάστε τα!
Υλικά :
• 60 γρ. ταχίνι
• 40 γρ. ελαιόλαδο
• 70 γρ. κρασί λευκό ή ροζέ
• 60 γρ. στέβια κρυσταλλική
με αναλογία 1:2 με την ζάχαρη
• ξύσμα από 1 λεμόνι
• χυμό από 1/2 λεμόνι
• 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρική
• 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
• 25 γρ. τριμμένη ινδική καρύδα
• 70 γρ. νιφάδες βρώμης
• 120 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
• σουσάμι για πασπάλισμα
• αμύγδαλα για στολισμό.
Διατροφική ανάλυση ανά 100 γρ:
Σε ένα μπολ βάζουμε το ταχίνι, το ελαιόλαδο
και το κρασί.
Προσθέτουμε την στέβια ,το ξύσμα
και ανακατεύουμε καλά.
Μέσα στο χυμό λεμονιού ρίχνουμε την σόδα
και ανακατεύουμε μέχρι να φουσκώσει,
το ρίχνουμε μέσα στο μπολ
με τα υπόλοιπα υλικά μας.
Προσθέτουμε την καρύδα και ανακατεύουμε.
Το αλεύρι και την βρώμη τα ανακατεύουμε
με το μπείκιν πάουντερ
και τα προσθέτουμε στο μείγμα .
Ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε
τα κουλουράκια μας.
Τα βουτάμε μέσα στο σουσάμι
και τους βάζουμε από ένα αμύγδαλο
για στολισμό.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο ,
στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου.
Καλή επιτυχία!
8 σχόλια
Nice one..
My latest blog :thewellnessdiet.blogspot.ca/2013/01/energy-drinks-time-for-closer-look.html
Sreetha Anil
thewellnessdiet.blogspot.ca
Thank you Sreetha!
Ενδιαφέρουσα συνταγή!…με μπερδεύει όμως η στέβια.
Θα ήθελα συγκεκριμένη μάρκα να αναφέρετε,γιατί κυκλοφορούν πολλές στην αγορά και την “έχω πατήσει¨.
Ευχαριστώ πολύ!
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!
Νατάσα στείλε μου μέιλ στο sofiasofeto@gmail.com για να σου πω. Ευχαριστώ πολύ!!!
πολυ ωραια τα κουλουρακια μπορουμε να αντικαταστησουμε την στεβια με ζαχαρη καρυδας? η με στεβια 1.3 και ποση σε αναλογια ? ευχαριστω
Γειά σας! Αν δεν έχω κρασί μπορώ να βάλω κάτι άλλο;
Ευχαριστώ πολύ
Καλησπέρα σας. Μπορείτε να βάλετε μπύρα ή σκέτο νερό.
Ωραία!σας ευχαριστώ πολύ 😉