3,7K
Ένα ελαφρύ γλυκό ,
που θα γίνει η ιδανική συντροφιά
για το παγωτάκι σας το καλοκαίρι ,
με ελάχιστα λιπαρά και καθόλου ζάχαρη.
Σίγουρα δεν υπάρχει λόγος για ν’ ανησυχείτε
για την γραμμή σας !
Υλικά :
• 250 γρ. ανθότυρο
• 200 γρ. γιαούρτι
• 25 γρ. νιφάδες βρώμης χωρίς γλουτένη
• 100 γρ στέβια κρυσταλλική
αναλογία 1: 1 με την ζάχαρη.
• 1/2 κ.γ κανέλα Κεϋλάνης
•2 αυγά
• 1/2 κ.γ ξύσμα από πορτοκάλι (βιολογικό)
• μερικές φέτες από φρέσκες μπανάνες ,
ή ανανά, ή μήλο.
Με ένα πιρούνι λιώνουμε το
ανθότυρο μέσα σ’ ένα μπολ.
Προσθέτουμε το γιαούρτι
και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε την στέβια
και συνεχίζουμε το ανακάτεμα .
Προσθέτουμε τ’ αυγά , την κανέλα
και το ξύσμα.
Τέλος προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης
και ομογενοποιούμε.
Το μείγμα μας είναι έτοιμο.
Το μοιράζουμε σε μπολάκια.
Βάζουμε από πάνω κομμάτια φρούτων
της αρεσκείας μας και το ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο
στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά.
Όταν το σερβίρουμε , μπορούμε να προσθέσουμε μια μπάλα από το παγωτό μπανάνα ( Παγωτό μπανάνα και κανέλα,χωρίς ζάχαρη. ).
Είναι εξαιρετικό το αποτέλεσμα!