Home Αγαπημένες συνταγές μου ! Μακαρόνια με σάλτσα πιπεριάς και λουκάνικου.

Μακαρόνια με σάλτσα πιπεριάς και λουκάνικου.

by sofia sofeto
2 Σχόλια
Κείμενο, συνταγή, φωτογραφίες, food styling: Σοφία Πιτσικάλη ( Sofia Sofeto ).

“Όταν διαγνώστηκα με κοιλιοκάκη, σκεφτόμουν πως για μένα θα ήταν δύσκολο πια, να απολαύσω μια μακαρονάδα της προκοπής…”

Οι Πέμπτες, συνήθως στο οικογενειακό τραπέζι μου, περιλαμβάνουν μακαρονάδες.

Είναι η μέρα της εβδομάδας με πολύ φορτωμένο πρόγραμμα, οπότε προσπαθώ να ετοιμάζω ένα μεσημεριανό γεύμα που γίνεται γρήγορα, είναι χορταστικό και φυσικά αρέσει σε όλους μας!

Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά φωνάζουν από μόνα τους “Μακαρόνια”!!! 

Όταν διαγνώστηκα με κοιλιοκάκη, σκεφτόμουν πως για μένα θα ήταν δύσκολο πια, να απολαύσω μια μακαρονάδα της προκοπής…

Εδώ και αρκετά χρόνια, στο σπίτι μας, τρώμε μόνο ζυμαρικά ολικής αλέσεως. Τα παιδιά μου τα αγαπούν πολύ και είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτό.

Προσωπικά όμως, δεν μπορώ πλέον να τα φάω, καθώς περιέχουν γλουτένη, έτσι έπρεπε να βρω εναλλακτική λύση που να είναι gluten free, να είναι θρεπτική, να μην πηγαίνει το ζάχαρο μου στα ύψη και φυσικά…να τρώγεται!

Όπως καταλαβαίνετε δύσκολη η επιλογή για να βρω αυτό που μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες μου. Κοιλιοκάκη και διαβήτη μαζί…”

Ομολογώ πως δοκίμασα διαφορά ήδη τέτοιων ζυμαρικών. Τα πιο συνηθισμένα που μπορεί κανείς να βρει στα σούπερ μάρκετ, είναι με καλαμπόκι και ρύζι. Νόστιμα μεν, αλλά βόμβες υδατανθράκων δε… Δοκίμασα με αρακά και καλαμπόκι… Μια απ’τα ίδια…

Δοκίμασα με κοντζάκ, ίνες βρώμης και ταπιόκα, τα οποία θεωρούνται χαμηλών υδατανθράκων. Πιο “μπλιαχχχ” δεν έχω ξαναφάει… Το παράδοξο είναι πως τα συγκεκριμένα ζυμαρικά, μου ανέβασαν απότομα το ζάχαρο, σαν να είχα φάει δηλαδή τα κοινά λευκά μακαρόνια, και μετά έπεσε εξίσου γρήγορα…

Όπως καταλαβαίνετε δύσκολη η επιλογή για να βρω αυτό που μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες μου. Κοιλιοκάκη και διαβήτη μαζί…

Τυχαία όμως, καθώς κοιτούσα τα ράφια στο σούπερ μάρκετ, είδα μακαρόνια από κόκκινες φακές! Σκέφτηκα να τα δοκιμάσω, καθώς είχα ήδη δοκιμάσει ζυμαρικά από ρεβίθια και οι εντυπώσεις μου ήταν πολύ καλές.

Λοιπόν όταν δοκίμασα τα μακαρόνια από κόκκινες φακές τα λάτρεψα!!! Χωρίς γλουτένη, με τέλειο ζάχαρο και καταπληκτική γεύση!!!

Σήμερα σας παρουσιάζω μια μακαρονάδα που αγαπώ να φτιάχνω τα καλοκαίρια.

Ελάτε να την δούμε μαζί!

Υλικά:

Μακαρόνια από κόκκινες φακές ( χωρίς γλουτένη)

** Δείτε πως θα υπολογίσετε σωστά τους υδατάνθρακες των ζυμαρικών εδώ.

Για την σάλτσα:

• 3 μεσαίου μεγέθους ώριμες ντομάτες

• 1 σκελίδα σκόρδου

• 1 ξερό κρεμμύδι

• 2 πιπεριές Φλωρίνης

• 1 πράσινη πιπεριά

• 2 πιπεριές κέρατο

• 2 μεσαίου μεγέθους λουκάνικα της αρεσκείας σας (χωρίς γλουτένη)

αλάτι και πιπέρι

• 30 γρ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

• ροδέλες ελιάς κατά προτίμηση Καλαμών

κάπαρη

• ψιλοκομμένος μαϊντανός

• τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας.

Διατροφική ανάλυση της σάλτσας ανά 100 γρ:

Ξεκινάμε με την σάλτσα. 

Κόβουμε τα λουκάνικα κατά μήκος στην μέση κι έπειτα σε μικρά κομμάτια. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε 10 γρ ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε επίσης τις πιπεριές (εκτός από την μια πιπεριά Φλωρίνης) κομμένες σε μικρά κομμάτια, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο. Σωτάρουμε ελαφρά σε μεσαία θερμοκρασία.

Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις χτυπάμε στο μούλτι μαζί με την πιπεριά Φλωρίνης που αφήσαμε στην άκρη προηγουμένως. Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με τα λουκάνικα και τα λαχανικά.

Ανάβουμε την φωτιά και περιμένουμε να αρχίσει να βράζει, έπειτα θα χαμηλώσουμε σε μεσαία προς χαμηλή θερμοκρασία.

Μισοσκεπάζουμε με το καπάκι της την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.

Τέλος ρίχνουμε το μαϊντανό, το πιπέρι και το αλάτι και όταν αποσύρουμε από την φωτιά το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Τα μακαρόνια τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του προϊόντος.

Όταν είναι έτοιμα, σερβίρουμε προσθέτοντας κάπαρη, τις ροδέλες ελιάς και φυσικά τριμμένο τυρί.

Απολαύστε αυτό το υπέροχο πιάτο!

Μέχρι την επόμενη φορά που θα συναντηθούμε…

Σας φιλώ γλυκά!

Σοφία.

 

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

2 Σχόλια

Ελένη 26/07/2020 - 22:34

Καλησπέρα Σοφία, δεν ξέρω για τα μακαρόνια, αλλά η σάλτσα είναι απίθανη! Θα μαγειρευτει άμεσα. Θέλω να σου πω ότι έφτιαξα τις πάστες χωρίς γλουτενη και βγήκαν απίστευτα μαλακές και νόστιμες. Τις ευχαριστηθηκαμε όλοι. Να είσαι καλά!!

Reply
sofia sofeto 30/07/2020 - 01:27

Ελένη μου χαίρομαι πολύ που έφτιαξες τις τουρτίτσες!!! Η σάλτσα πιπεριάς με τα λουκάνικα είμαι σίγουρη πως θα σας αρέσει!!! Καλή επιτυχία!!! Σ ευχαριστώ πολύ ❤️ χαίρομαι που μαθαίνω νέα σου!!!

Reply

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

error: Προσταυτευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!