39,1K
Ένα μυρωδάτο και λαχταριστό κέικ ,
που θα συνοδεύσει το πρωινό σας
ή το απογευματινό σας τσάι.
Ιδανικό για όσους θέλουν κάτι γλυκό αλλά υγιεινό,
αφού είναι φτιαγμένο με αλεύρι ολικής αλέσεως
και δεν περιέχει ζάχαρη και βούτυρο.
Υλικά :
•100 γρ. στέβια κρυσταλλική
(αναλογία με την ζάχαρη 1:1)
• 125 γρ. χλιαρό νερό
• 125 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
• 190 γρ. Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
• 40 γρ. ταχίνι
• λίγο κρόκο Κοζάνης
• 5 σταγόνες μαστιχέλαιο
• 1,5 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
• λίγη φυσική βανίλια
• 2 φρέσκα αυγά
• 400 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
• 3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
• 20 γρ. σουσάμι
• 40 γρ. μαύρες σταφίδες
• 150 γρ. χοντροκομμένα καρύδια.
Διατροφική ανάλυση ανά 100 γρ:
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε
την στέβια με το νερό
και τον κρόκο μέχρι να διαλυθούν.
Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού,
το ελαιόλαδο, το ταχίνι
και ανακατεύουμε καλά με τον αυγοδάρτη.
Ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε καλά .
Στην συνέχεια προσθέτουμε την κανέλα,
το μαστιχέλαιο , την βανίλια
και τέλος το αλεύρι ανακατεμένο
με το μπέικιν πάουντερ.
Ανακατεύουμε πολύ καλά με τον αυγοδάρτη
και ρίχνουμε τις σταφίδες ,
το σουσάμι και τα καρύδια.
Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο μας
στους 180 βαθμούς και ψήνουμε
για μια ώρα περίπου.
Με ένα μαχαίρι τρυπάμε το κέικ για να δούμε
αν έχει ψηθεί στο εσωτερικό του.
Μόλις βγει απ΄τον φούρνο μοσχομυρίζει το σπίτι!!!
17 σχόλια
Καλησπερα, βρισκω πολυ ενδιαφερουσες τις συνταγες σου και σημερα λεω να δοκιμασω καποιες ξεκινωντας απ αυτο το κεικ.
Επειδη εχω ολα τα υπολοιπα υλικα εκτος μαστιχελαιου, αν δε βαλω πειραζει ?
Ευχαριστω και καλη συνεχεια
Αγαπητή Σοφή αν βάλω μέλι το νερό ισχυει;;; σε ευχαριστω!!
Καλησπέρα , μείωσε το νερό στο μισό καθώς το αλεύρι ολικής αλέσεως έχει μεγαλύτερη απορροφητικότητα υγρών από τα κοινά άλευρα.
Οι συνταγές σου είναι καταπληκτικές. Να ρωτήσω κάτι. Επειδή δεν βρίσκω πια κρυσταλλική στέβια και υπάρχει μόνο σε σκόνη μπορείς να μου πεις την ποσότητα σε σκόνη? Ευχαριστώ.
Αργυρώ μου , αν μπορείς στείλε μου την αντιστοιχία που γράφει το κουτί της στέβιας σου με την ζάχαρη για να μπορέσω να σου απαντήσω, ευχαριστώ!
Λοιπόν έχω να πω πως είσαι απίστευτη !! απολαμβανω να διαβάζω τις συνταγές σου και χαμογελώ καθε φορα ,με καθε καινουργιο σου ποστ..
μαγειρευω και εγω χρησιμοποιώντας τετοια υλικα,τυπου στεβια αντι για ζαχαρη,αλευρι ζεας ή όλικης.βρωμη,φαγοπυρο,κινοα…
θα ηθελα να ρωτησω μοναχα κατι.. περνω μια χυμα στεβια ασπρη κρυσταλική αλλα η αληθεια ειναι οτι δεν ξερω τι αναλογια να βαλω..βαζω σχεδον πειραμματικα…
αν θα μπορουσες να με βοηθούσες θα μου εκανες πολυ μεγαλο καλο!
χεχε
<3
Καλησπέρα και σ΄ ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Η αλήθεια είναι πως στην αγορά κυκλοφορούν πολλών ειδων προιόντα στέβιας. Δυστυχώς στις χύμα δεν μπορούμε να εχουμε στοιχεία που να μας πληροφορούν για την αντιστοιχεία με την ζάχαρη αλλά και για την ποιότητα τους. Οπότε μόνο πειραματικά μπορείς να βρεις την αντιστοιχεία…λυπάμαι που δεν μπορώ να βοηθήσω…
Λοιπόν έχω να πω πως είσαι απίστευτη !! απολαμβανω να διαβάζω τις συνταγές σου και χαμογελώ καθε φορα ,με καθε καινουργιο σου ποστ..
μαγειρευω και εγω χρησιμοποιώντας τετοια υλικα,τυπου στεβια αντι για ζαχαρη,αλευρι ζεας ή όλικης.βρωμη,φαγοπυρο,κινοα…
θα ηθελα να ρωτησω μοναχα κατι.. περνω μια χυμα στεβια ασπρη κρυσταλική αλλα η αληθεια ειναι οτι δεν ξερω τι αναλογια να βαλω..βαζω σχεδον πειραμματικα…
αν θα μπορουσες να με βοηθούσες θα μου εκανες πολυ μεγαλο καλο!
χεχε
<3
Λοιπόν έχω να πω πως είσαι απίστευτη !! απολαμβανω να διαβάζω τις συνταγές σου και χαμογελώ καθε φορα ,με καθε καινουργιο σου ποστ..
μαγειρευω και εγω χρησιμοποιώντας τετοια υλικα,τυπου στεβια αντι για ζαχαρη,αλευρι ζεας ή όλικης.βρωμη,φαγοπυρο,κινοα…
θα ηθελα να ρωτησω μοναχα κατι.. περνω μια χυμα στεβια ασπρη κρυσταλική αλλα η αληθεια ειναι οτι δεν ξερω τι αναλογια να βαλω..βαζω σχεδον πειραμματικα…
αν θα μπορουσες να με βοηθούσες θα μου εκανες πολυ μεγαλο καλο!
χεχε
<3
Το έκανα σήμερα,πολύ καλό αλλά η αλήθεια είναι ότι το κέικ πορτοκαλιού μάρεσε περισσότερο! 🙂 Ανά 90γρ:400 θερμίδες και απο την πολύ γλυκειά στέβια 1:32/1:64 έβαλα 1/3 κ.σ 🙂 Μπράβο Σοφία μου για τις υπέροχες αυτές συνταγές!!!
Γεια σας
Μου αρεσει πολυ το blog σας.Χρησιμοποιω στεβια σκονη 1:1.Ποσο να βαλω για την παραπανω συνταγη;
Καλησπέρα! Θα βάλεις 1 ποτήρι στέβια 1:1.
Σ ευχαριστώ πολύ!!!
Συγχαρητήρια για τις εξαιρετικές και υγιεινές συνταγές σου!
Ευχαριστώ πάρα πολύ!!!
Eυχαριστώ για τις υπεροχες συνταγές
Πολλά συγχαρητήρια για τις συνταγές σου
Σας ευχαριστώ πολύ.