Home Αγαπημένες συνταγές μου ! Κέικ ολικής αλέσεως με κανέλα και σταφίδες (χωρίς ζάχαρη).

Κέικ ολικής αλέσεως με κανέλα και σταφίδες (χωρίς ζάχαρη).

by sofia sofeto
17 Σχόλια
κέικ ολικής 1
Ένα μυρωδάτο και λαχταριστό κέικ ,
 που θα συνοδεύσει το πρωινό σας ή το απογευματινό σας τσάι.
Ιδανικό για όσους κάνουν δίαιτα και θέλουν κάτι γλυκό ,
 αφού είναι φτιαγμένο με αλεύρι ολικής αλέσεως και δεν περιέχει ζάχαρη και βούτυρο.
Υλικά :
1/5 του ποτηριού στέβια (αναλογία με την ζάχαρη 1:5) , ή 1/2 ποτήρι μέλι ή 1/2 ποτήρι αγάυη
1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
1/2 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
3/4 του ποτηριού ελαιόλαδο
4 κουταλιές της σούπας ταχίνι
λίγο κρόκο Κοζάνης
5 σταγόνες μαστιχέλαιο
1,5 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
λίγη φυσική βανίλια
2 αυγά
400 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 κουταλιές της σούπας σουσάμι
4  κουταλιές της σούπας σταφίδες
1 φλιτζάνι χοντροκομμένα καρύδια.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε την στέβια με το νερό
 και τον κρόκο μέχρι να διαλυθούν.
Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού ,το ελαιόλαδο, το ταχίνι
 και ανακατεύουμε καλά με τον αυγοδάρτη,
ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε καλά .
Στην συνέχεια προσθέτουμε την κανέλα,
 το μαστιχέλαιο , την βανίλια
 και τέλος το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ.
Ανακατεύουμε πολύ καλά με τον αυγοδάρτη και ρίχνουμε τις σταφίδες ,
το σουσάμι και τα καρύδια.
Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο μας στους 190 βαθμούς και ψήνουμε για μια ώρα περίπου,
με ένα μαχαίρι τρυπάμε το κέικ για να δούμε αν έχει ψηθεί στο εσωτερικό του.
Μόλις βγει απ΄τον φούρνο μοσχομυρίζει το σπίτι!!!
 

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

17 Σχόλια

Κολληματίας 15/10/2012 - 08:12

Καλησπερα, βρισκω πολυ ενδιαφερουσες τις συνταγες σου και σημερα λεω να δοκιμασω καποιες ξεκινωντας απ αυτο το κεικ.

Επειδη εχω ολα τα υπολοιπα υλικα εκτος μαστιχελαιου, αν δε βαλω πειραζει ?

Ευχαριστω και καλη συνεχεια

Reply
Λαμπρό η 09/07/2018 - 18:41

Αγαπητή Σοφή αν βάλω μέλι το νερό ισχυει;;; σε ευχαριστω!!

Reply
sofia sofeto 12/07/2018 - 14:41

Καλησπέρα , μείωσε το νερό στο μισό καθώς το αλεύρι ολικής αλέσεως έχει μεγαλύτερη απορροφητικότητα υγρών από τα κοινά άλευρα.

Reply
argyroula 12/04/2013 - 06:41

Οι συνταγές σου είναι καταπληκτικές. Να ρωτήσω κάτι. Επειδή δεν βρίσκω πια κρυσταλλική στέβια και υπάρχει μόνο σε σκόνη μπορείς να μου πεις την ποσότητα σε σκόνη? Ευχαριστώ.

Reply
Sofia Sofeto 12/04/2013 - 20:41

Αργυρώ μου , αν μπορείς στείλε μου την αντιστοιχία που γράφει το κουτί της στέβιας σου με την ζάχαρη για να μπορέσω να σου απαντήσω, ευχαριστώ!

Reply
ελία βεβία 10/09/2013 - 20:03

Λοιπόν έχω να πω πως είσαι απίστευτη !! απολαμβανω να διαβάζω τις συνταγές σου και χαμογελώ καθε φορα ,με καθε καινουργιο σου ποστ..
μαγειρευω και εγω χρησιμοποιώντας τετοια υλικα,τυπου στεβια αντι για ζαχαρη,αλευρι ζεας ή όλικης.βρωμη,φαγοπυρο,κινοα…

θα ηθελα να ρωτησω μοναχα κατι.. περνω μια χυμα στεβια ασπρη κρυσταλική αλλα η αληθεια ειναι οτι δεν ξερω τι αναλογια να βαλω..βαζω σχεδον πειραμματικα…
αν θα μπορουσες να με βοηθούσες θα μου εκανες πολυ μεγαλο καλο!
χεχε
<3

Reply
Sofia Sofeto 11/09/2013 - 16:30

Καλησπέρα και σ΄ ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Η αλήθεια είναι πως στην αγορά κυκλοφορούν πολλών ειδων προιόντα στέβιας. Δυστυχώς στις χύμα δεν μπορούμε να εχουμε στοιχεία που να μας πληροφορούν για την αντιστοιχεία με την ζάχαρη αλλά και για την ποιότητα τους. Οπότε μόνο πειραματικά μπορείς να βρεις την αντιστοιχεία…λυπάμαι που δεν μπορώ να βοηθήσω…

Reply
ελία βεβία 10/09/2013 - 20:04

Λοιπόν έχω να πω πως είσαι απίστευτη !! απολαμβανω να διαβάζω τις συνταγές σου και χαμογελώ καθε φορα ,με καθε καινουργιο σου ποστ..
μαγειρευω και εγω χρησιμοποιώντας τετοια υλικα,τυπου στεβια αντι για ζαχαρη,αλευρι ζεας ή όλικης.βρωμη,φαγοπυρο,κινοα…

θα ηθελα να ρωτησω μοναχα κατι.. περνω μια χυμα στεβια ασπρη κρυσταλική αλλα η αληθεια ειναι οτι δεν ξερω τι αναλογια να βαλω..βαζω σχεδον πειραμματικα…
αν θα μπορουσες να με βοηθούσες θα μου εκανες πολυ μεγαλο καλο!
χεχε
<3

Reply
ελία βεβία 10/09/2013 - 20:04

Λοιπόν έχω να πω πως είσαι απίστευτη !! απολαμβανω να διαβάζω τις συνταγές σου και χαμογελώ καθε φορα ,με καθε καινουργιο σου ποστ..
μαγειρευω και εγω χρησιμοποιώντας τετοια υλικα,τυπου στεβια αντι για ζαχαρη,αλευρι ζεας ή όλικης.βρωμη,φαγοπυρο,κινοα…

θα ηθελα να ρωτησω μοναχα κατι.. περνω μια χυμα στεβια ασπρη κρυσταλική αλλα η αληθεια ειναι οτι δεν ξερω τι αναλογια να βαλω..βαζω σχεδον πειραμματικα…
αν θα μπορουσες να με βοηθούσες θα μου εκανες πολυ μεγαλο καλο!
χεχε
<3

Reply
CharCoqiz 11/09/2013 - 17:25

Το έκανα σήμερα,πολύ καλό αλλά η αλήθεια είναι ότι το κέικ πορτοκαλιού μάρεσε περισσότερο! 🙂 Ανά 90γρ:400 θερμίδες και απο την πολύ γλυκειά στέβια 1:32/1:64 έβαλα 1/3 κ.σ 🙂 Μπράβο Σοφία μου για τις υπέροχες αυτές συνταγές!!!

Reply
Γιαννα 16/05/2016 - 20:45

Γεια σας
Μου αρεσει πολυ το blog σας.Χρησιμοποιω στεβια σκονη 1:1.Ποσο να βαλω για την παραπανω συνταγη;

Reply
sofia sofeto 18/05/2016 - 00:04

Καλησπέρα! Θα βάλεις 1 ποτήρι στέβια 1:1.
Σ ευχαριστώ πολύ!!!

Reply
stella 22/10/2018 - 11:57

Συγχαρητήρια για τις εξαιρετικές και υγιεινές συνταγές σου!

Reply
sofia sofeto 22/10/2018 - 15:23

Ευχαριστώ πάρα πολύ!!!

Reply
stella 22/10/2018 - 12:50

Eυχαριστώ για τις υπεροχες συνταγές

Reply
Βαλλια 12/08/2019 - 21:59

Πολλά συγχαρητήρια για τις συνταγές σου

Reply
sofia sofeto 14/08/2019 - 01:43

Σας ευχαριστώ πολύ.

Reply

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More