Home Αγαπημένες συνταγές μου ! Λικέρ σοκολάτας Sofeto, χωρίς ζάχαρη!!!

Λικέρ σοκολάτας Sofeto, χωρίς ζάχαρη!!!

by sofia sofeto
0 σχόλιο

Συνταγή , κείμενο ,

φωτογραφία , food styling:

Σοφία Πιτσικάλη ( Sofia Sofeto).

Οι γιορτινές ημέρες μας δίνουν την ευκαιρία

να έρθουμε πιο κοντά.

Να πλησιάσουμε ανθρώπους που στην

καθημερινότητα μας δεν μπορούμε

να δούμε συχνά, αν και θα το θέλαμε.

Νιώθουμε την ανάγκη να χαλαρώσουμε 

κοντά τους, να θυμηθούμε, να διασκεδάσουμε,

να απολαύσουμε ένα ιδιαίτερο γεύμα μαζί τους

που ετοιμάστηκε με όλη μας την αγάπη!

Σ’ αυτή μου την ανάρτηση δεν θα σας

παρουσιάσω κάποιο φαγητό ή γλυκό.

Θα σας δώσω όμως μια ιδέα για το πως

θα μπορέσετε να κλείσετε

απολαυστικά ένα γεύμα σας.

Ένα γευστικό λικεράκι σοκολάτας 

είναι ότι πρέπει! Συμφωνείτε;

Δείτε την συνταγή στο βίντεο που ακολουθεί!!!

Κάντε την δωρεάν εγγραφή σας

στο κανάλι μου στο YouTube

ώστε να βλέπετε πρώτοι τα νέα μου βίντεο!!!

Το λικέρ αυτό, ήθελα να έχει τα αρώματα

και τις γεύσεις του χειμώνα!

Χρησιμοποίησα τα μπαχάρια που αγαπώ

συνδυάζοντας τα με το αξεπέραστο άρωμα

του αιθέριου ελαίου του πορτοκαλιού.

Δείτε λοιπόν τα υλικά του :

( Δοσολογία για 4 μερίδες ).

• 250 γρ. Φρέσκο γάλα

• 50 γρ. Ζάχαρη καρύδας

• 20 γρ. Κακάο σε σκόνη ( χωρίς ζάχαρη )

• 1 ξυλάκι κανέλας Κεϋλάνης

• 5 καρφάκια γαρύφαλλου

• 2 αστεράκια γλυκάνισου

• 1 κ.γ ξύσμα πορτοκαλιού

• 65 γρ. Κονιάκ.

Δείτε την πλήρη διατροφική ανάλυση της συνταγής στο παραπάνω βίντεο.

Η διαδικασία της συνταγής είναι

πολύ εύκολη υπόθεση,

όπως θα είδατε στο παραπάνω βίντεο μου.

Ρίχνουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι.

Προσθέτουμε το κακάο και την 

ζάχαρη καρύδας, ανακατεύουμε

πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Τώρα έχουν σειρά τα μπαχαρικά.

Βάζουμε το κατσαρολάκι στην φωτιά

σε μεσαία θερμοκρασία.

Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να

ζεσταθεί καλά το μείγμα,

αλλά προσοχή, να μην πάρει βράση.

Αδειάζουμε το μείγμα μέσα σε γυάλινο βάζο

και αφού κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο.

Αφήνουμε ιδανικά για 24 ώρες. 

Έπειτα βγάζουμε το βαζάκι απ’το ψυγείο.

Το ανακινούμε ώστε να αναμειχθούν

καλά τα υλικά και σουρώνουμε απ’τα

μπαχαρικά σ’ένα λεπτό σουρωτήρι.

Γεμίζουμε ένα μπουκαλάκι με το μείγμα

και τέλος προσθέτουμε το κονιάκ

και ανακινούμε πάλι.

Αυτό ήταν! Το ποτό μας είναι έτοιμο!!

Το διατηρούμε στο ψυγείο για 3-4 μέρες,

αλλά πιστέψτε με, δεν θα χρειαστεί,

γιατί είναι τόσο νόστιμο και ελαφρύ

που θα το απολαύσετε αμέσως.

Η ποσότητα που σας έδωσα δεν είναι μεγάλη,

φτάνει για 4 περίπου μερίδες.

Επειδή περιέχει φρέσκο γάλα, καλό είναι

να μην μείνει πολύ καιρό στο ψυγείο.

Εσείς σύμφωνα με τα άτομα που θα

θελήσετε να το προσφέρετε,

αυξήστε ανάλογα και την δόση.

Εύχομαι σε όλους και όλες σας,

καλές γιορτές με υγεία και αγάπη!!!

Μέχρι την επόμενη φορά

που θα τα ξαναπούμε

σας φιλώ!!!

Σοφία.

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More