Home VeganVegan Χαλβάς με ταχίνι, χωρίς ζάχαρη, χωρίς γλουτένη.

Χαλβάς με ταχίνι, χωρίς ζάχαρη, χωρίς γλουτένη.

by sofia sofeto
7 Σχόλια

Κείμενο, συνταγή, φωτογραφίες, food styling:

Σοφία Πιτσικάλη (Sofia Sofeto).

Φέτος, το Πάσχα που έρχεται σε λίγες μέρες, θα το γιορτάσουμε με έναν τρόπο διαφορετικό…

Μετά τα δυσάρεστα γεγονότα
που έχουν αλλάξει όλον τον πλανήτη, χρειάζεται να προσαρμοστούμε στην νέα αυτή πραγματικότητα
της ζωής μας.
Ο Covid-19 ή αλλιώς κορονοϊός, είναι ακόμα ένας υπαρκτός κίνδυνος για όλους μας.
Οι στιγμές απαιτούν υπευθυνότητα.
Ίσως όμως αυτή η ιστορία, να είναι και μια ευκαιρία, για να κοιτάξουμε κάποια πράγματα
που μέχρι πρότινος, ίσως να τα είχαμε σε δεύτερη μοίρα…

Να ασχοληθούμε περισσότερο με τον εαυτό μας, με την ουσία της ζωής μας.
Να αντλήσουμε δύναμη και αισιοδοξία
για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες.
Να αντιληφθούμε πως εξαρτάται από εμάς τους ίδιους, το να νικήσουμε το κακό.
Άλλωστε το μήνυμα των ημερών του Πάσχα είναι αυτό! Η νίκη της ζωής έναντι του θανάτου.
Η αναγέννηση της φύσης της Άνοιξης, είναι ο χείμαρρος αισιοδοξίας που πρέπει να πλημμυρίσει
τις καρδιές μας…

Όλοι μας νιώθουμε περίεργα…
Όμως ας αντιδράσουμε δημιουργικά στην υποχρεωτική μα αναγκαία παραμονή στο σπίτι μας.

Αυτή την φορά σας έχω
μια πολύ αγαπημένη συνταγή!
Ο χαλβάς με ταχίνι είναι συνδεδεμένος
με περιόδους νηστείας.
Σας έχω δώσει ήδη αρκετές παραλλαγές του εδώ.
Η συνταγή αυτή είναι δουλεμένη μ’ ένα τρόπο που ταιριάζει στις παρούσες συνθήκες.
Τα υλικά της προσεγμένα ώστε να καλύψουν
τις ιδιαίτερες διατροφικές μας ανάγκες.
Του διαβήτη και της κοιλιοκάκης.
Συνδυάζονται με τέτοιο τρόπο
ώστε να μας προσφέρουν μια υπέροχη γεύση,
με υψηλή διατροφική αξία
και φυσικά όσους λιγότερους υδατάνθρακες γίνεται.

Υλικά:

• 350 γρ. ταχίνι ολικής αλέσεως (χωρίς γλουτένη)

• 8 κ .σ νερό

• 100 γρ. στέβια κρυσταλλική
με αναλογία με την ζάχαρη 1 : 1

• 80 γρ. Ζάχαρη καρύδας

• 70 γρ. αμύγδαλα ωμά (χωρίς γλουτένη)

• Λίγη φυσική βανίλια ( τα σποράκια ).

• Λίγο φιλέ αμυγδάλου για πασπάλισμα  (χωρίς γλουτένη)

Διατροφική ανάλυση ανά 100 γρ:

 

Ρίχνουμε , λοιπόν το νερό σ’ένα κατσαρολάκι,  προσθέτουμε μέσα την στέβια, την ζάχαρη καρύδας και ανάβουμε σε μεσαία θερμοκρασία την φωτιά. Όταν πάρουν βράση χαμηλώνουμε λίγο την θερμοκρασία.

Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσουν.

Όταν έχουν διαλυθεί τα γλυκαντικά μας, είμαστε έτοιμοι να ρίξουμε μέσα στην κατσαρόλα την βανίλια , καλό ανακάτεμα .

Το ταχίνι μας είναι καλό να το χτυπήσουμε με τον αυγοδάρτη πριν το ρίξουμε μέσα στο μείγμα.

Ο λόγος είναι ότι πρέπει να ανακατευτούν καλά τα έλαια του με τον πολτό του σουσαμιού , να αφρατέψει, να γίνει πιο λείο .

Ρίχνουμε σιγά σιγά το ταχίνι μέσα στο μείγμα της κατσαρόλας, ανακατεύουμε καλά με τον αυγοδάρτη .

Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε έχοντας σβήσει την φωτιά αλλά αφήνοντας ακόμα την κατσαρόλα πάνω στην ζεστή εστία.

Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να προσθέσουμε τα αμύγδαλα ολόκληρα .

Αν θέλουμε μπορούμε προηγουμένως
να τα  ψήσουμε ελαφρά,
μέσα σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι ,
σε μεσαία προς χαμηλή θερμοκρασία .

Ανακατεύαμε τα αμύγδαλα με τον χαλβά.

Ακουμπάμε σε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ μια διάφανη μεμβράνη.

Γεμίζουμε την φόρμα με τον χλιαρό χαλβά.

Πιέζουμε ελαφρά ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα μέσα στο καλούπι.
Αφήνουμε να κρυώσει.
Μόλις κρυώσει θα στερεοποιηθεί.

Όταν είναι έτοιμος , θα γαρνίρουμε
με το φιλέ αμυγδάλου.

Τα αρώματα του σουσαμιού και του αμυγδάλου κυριαρχούν !
Σας εύχομαι να τον απολαύσετε!!!
Μέχρι την επόμενη φορά που θα τα πούμε,
Σας φιλώ γλυκά
Σοφία.

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

7 Σχόλια

Ελενη 11/04/2020 - 18:33

Καταπληκτική φωτό, απίθανος χαλβάς, όπως πάντα!!! Σε φιλώ!!

Reply
sofia sofeto 11/04/2020 - 20:53

Ελένη μου σ ευχαριστώ πολύ ❤️ Καλό Πάσχα με υγεία και αγάπη ❤️

Reply
Ελενη 11/04/2020 - 21:42

Καλό Πάσχα και σε σένα!! Καλή δύναμη να έχουμε

Reply
Stelios Moschopoulos 13/04/2020 - 08:27

Telios

Reply
sofia sofeto 25/04/2020 - 02:50

Ευχαριστώ πολύ ❤️

Reply
Θωμαη Τσιντωμη 30/04/2020 - 05:59

Αν τον θέλουμε με κακάο σε ποια φάση το προσθέτουμε;

Reply
sofia sofeto 07/05/2020 - 22:38

Μπορείτε να το προσθέσετε λίγο πριν ρίξετε το ταχίνι. Προσοχή να διαλύθει πρώτα καλά.

Reply

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

error: Προσταυτευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!