Home Αγαπημένες συνταγές μου ! Σπιτική Μερέντα χωρίς ζάχαρη αλά Sofeto.

Σπιτική Μερέντα χωρίς ζάχαρη αλά Sofeto.

by sofia sofeto
23 σχόλια
115
 Μμμμ!!!! Όταν ήμασταν μικρά παιδιά,
παίρναμε το κουτάλι
και “επίθεση” στο βάζο με την μερέντα..
Τώρα που μεγαλώσαμε,
πάλι θέλουμε να το κάνουμε
αλλά κάτι μας συγκρατεί…
Έτσι δεν είναι;

Να λοιπόν να μία συνταγή,

που θα σας ξανακάνει παιδιά!

299

Υλικά:

• 5 κουταλιές της σούπας Στέβια με ερυθριτόλη
με αναλογία με την ζάχαρη 1:1
ή 2,5 κ.σ στέβια κρυσταλλική με ερυθριτόλη με αναλογία με την ζάχαρη 1:2
• 60 γρ. κακάο σε σκόνη
• 160 γρ.  γάλα εβαπορέ ελαφρύ
(ή εναλλακτικά 160 γρ. γάλα καρύδας
από κονσέρβα )
• 60 γρ. ταχίνι
• 100 γρ. πάστα φουντουκιού 
( φουντούκια χτυπημένα στο μούλτι
μέχρι να βγάλουν τα έλαια τους )
• 1/5 κουταλάκι του γλυκού
φυσική βανίλια σε σκόνη .

 

Υδατάνθρακες: 20,4 γρ/100 γρ.

Λιπαρά: 32,9 γρ/100 γρ.

 

μερέντα

Μέσα στο μούλτι θα βάλετε το κακάο ,
την στέβια ,το γάλα
και θα χτυπήσετε μέχρι να ενωθούν.
Στην συνέχεια ρίχνετε το ταχίνι ,
την βανίλια , την πάστα φουντουκιού 
και ξαναχτυπάτε.
 
Η μερέντα σας είναι έτοιμη να την απολαύσετε,
ότι μείνει το βάζετε σ’ ένα γυάλινο βαζάκι,
 διατηρείται στο ψυγείο.

Καλή σας απόλαυση!!!

μερέντα 2

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

23 σχόλια

NOTIS 31/10/2012 - 21:01

Την έκανα τη μερέντα αλλα μου βγήκε λιγο πικρή λόγω οτι έβαλα ταχίνι ολικης άλεσης.

Reply
Sofia Sofeto 31/10/2012 - 22:04

Γεια σου Νότη,
κρίμα που δεν σου πέτυχε, θα σου πρότινα να αυξήσεις λίγο το εβαπορέ και να μειώσει το ταχίνι την επόμενη φορά, ή να φτιάξεις την συνταγή μου “Σως σοκολάτας” που έχει την υφή της μερέντας όταν παγώσει στο ψυγείο.

Reply
Ειρήνη Μ 14/11/2012 - 19:41

Μιαμ μιαμ! Μόλις την έφτιαξα! Δεν είχα φουντούκι, έβαλα κασιους ωμό! Μια χαρά βγήκε! Επίσης παρέλειψα το ταχίνι!
Μόνο που βγήκε λίγη! =)
Σε ευχαριστώ ΚΑΙ για αυτή τη συνταγή!
=)

Reply
Sofia Sofeto 14/11/2012 - 21:31

Μμμμ…Ωραία η ιδέα με τα κάσιους!
Καλή απόλαυση Ειρήνη!

Reply
AnnaTal 27/11/2013 - 22:34

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

Reply
ΜΑΡΙΑ 01/10/2015 - 10:40

Καλημέρα αγαπητή Σοφία μόλις ανακάλυψα τις συνταγές σου και τις λάτρεψα , είναι οτι ακριβώς έψαχνα εδώ και πολλά χρόνια.
Λογω πρόσφατων εξετάσεων αίματος που έκανα στα παιδιά μου και βγήκαν πολυ χάλια , παρόλο που προσπαθω να τους φτιαχνω υγεινά σνακ και γλυκά είχαν εθιστεί στα τυποποιημένα που είναι φουλ στη ζάχαρη και στο αλάτι ,χωρια τα συντηρητικα. ¨ομως η μια μου κορη δεν δοκιμαζει ευκολα νεες γευσεις ,εχω μεγαλο προβλημα και ειναι αυτη που τις εμφανιστηκε το ζαχαρο λιγο ανεβασμενο . ο γιατρος λεει οτι δεν υπαρχει θεμα αλλα εγω φοβαμαι μην ξεφυγει με τα χρονια. ως εκ τουτου τις εχω απαγορευσει καθε γλυκο και νιωθω ενοχη νομιζω οτι κανω λαθος με αυτον τον τροπο .Θελω να σε ρωτησω αν η στεβια ειναι κατάλληλη για τα παιδια και αν εχεις ιατρικη συγκαταθεση για αυτο . Σε ευχαριστώ για τον πολύτιμο χρόνο σου.

Reply
sofia sofeto 01/10/2015 - 16:54

Αγαπητή Μαρία ,
είναι δυσάρεστο αυτό που μου γράφεις για τα παιδιά σου και τα αποτελέσματα των εξετάσεων τους.
Δυστυχώς όπως έχω πληροφορηθεί από πρόσφατες έρευνες υπάρχει μεγάλη αύξηση του διαβήτη τύπου 2 σε μικρά παιδιά και αυτό είναι αποτέλεσμα φυσικά της κακής διατροφής και της μειωμένης αθλητικής δραστηριότητας των παιδιών.
Θα σου πρότεινα για να μην έχεις δυσάρεστες αντιδράσεις των παιδιών σου αν τους απαγορεύσεις να τρώνε αυτά που θέλουν , να τους δώσεις εναλλακτικές λύσεις .
Όσον αφορά για την στέβια που με ρωτάς θα σου πως πως μέχρι τώρα δεν έχω δει κάποια έρευνα να την απαγορεύει στα παιδιά, καλό θα είναι να ρωτήσεις βέβαια τον γιατρό που τα παρακολουθεί και φυσικά να προσπαθήσεις να έχεις ένα μέτρο στην κατανάλωση της όπως ορίζεται από την νομοθεσία .

Reply
Άννα 05/02/2016 - 17:59

Που μπορω να βρω stevia 95% γιατι αυτη που βρήκα εγω στο Α-Β ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ εχει αναλογία 1:1.ευχαριστω

Reply
sofia sofeto 06/02/2016 - 18:44

Στείλε μου μέιλ να σου πω, ευχαριστώ!

Reply
Φωτεινή 06/02/2016 - 11:20

Πολύ ωραία συνταγή ,ότι πρέπει για μας που προσέχουμε!! Να ρωτήσω κατί,μπορούμε να κάνουμε κάτι αντίστοιχο με κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη και αν ναι τι αναλογίες?

Reply
sofia sofeto 06/02/2016 - 18:46

Φωτεινή βάλε στην αναζήτηση της σελίδας την λέξη σοκολάτα και θα δεις όλες τις συνταγές για σοκολάτα, θα δεις πως μπορείς να κάνεις και χειροποίητη σοκολάτα.

Reply
Angela 25/03/2017 - 22:10

πολυ ωραια! την εκανα με glykantiko υγρο natreen γιατι δεν ειχα στεβια! επισης μου φανηκε αρκετα σφικτη και την αραιωσα με περισσοτερο γαλα!!
ευχαριστουμε!!

Reply
Μαρία 06/04/2017 - 19:09

sofia sofeto να αντικαταστήσω την στεβια με ζάχαρη καρύδας , κ ποιά η αναλογία;

Reply
sofia sofeto 06/04/2017 - 21:08

Θα βάλεις 5 – 6 κουταλιές της σούπας.

Reply
Μίνα Κατεργάρη 01/07/2017 - 18:52

Όσες φορές και αν την φτιάξω, με τρελαίνειιιι!!!!

Reply
Μαρια 18/07/2020 - 11:51

Καλημέρα.θελω να κάνω την συνταγή σας αλλά με προβληματίζει ότι έχω υγρή στεβια.γνωριζετε ποσο πρέπει να βάλω?

Reply
sofia sofeto 18/07/2020 - 15:41

Καλησπέρα σας. Θα βάλετε περίπου 1,5-2 κ.γ υγρή στέβια με αναλογία 4 σταγόνες= 1 κ.γ ζαχαρη. Προτείνω να δοκιμάσετε στο 1,5 για να δείτε αν σας είναι αρκετή η γλύκα της. Αν χρειαστεί προσθέστε το υπόλοιπο. Καλή επιτυχία.

Reply
Lucy 10/01/2021 - 09:33

Καλημέρα, και καλή χρονια!!
Αντί για γάλα καρύδας;εννοείται το πυχτο από κονσέρβα; Τι άλλο; Ούτε εβαπορέ χρησιμοποιώ… άλλο φυτικό γάλα πχ αμυγδάλου η καρυδιού που φτιάχνω μόνη μου αν το πάνω πιο πηχτό;

Reply
sofia sofeto 11/01/2021 - 02:32

Καλή χρονιά με υγεία! Μπορείτε να δοκιμάσετε γάλα αμυγδάλου ή καρυδιού, αλλά πιθανόν να μην σφίξει πολύ το μείγμα.

Reply
Lucy 12/01/2021 - 22:43

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου, τελικά πήρα κρέμα καρύδας και την έφτιαξα.. αλλά κομίζω είναι αρκετά δυνατή η γεύση του κακάο και πικρή κάπως η μερεντα … λέτε να είναι το κακάο criollo?

Reply
sofia sofeto 12/01/2021 - 22:48

Το συγκεκριμένο κακάο είναι απ’τα πολύ δυνατά. Το έχω δοκιμάσει και μου φάνηκε “βόμβα”. Δοκίμασε με κάποιο πιο ήπιο και θα δεις διαφορά.

Reply
Lucy 13/01/2021 - 14:19

Αχ ποσο άμεση είσαι ευχαριστώ πολύ..το αραίωσα με γάλα καρυδιού και έβαλα στη φέτα λίγο βούτυρο κακάο να μαλακώσει η γεύση για το μικρό … αχ τουλάχιστον να φάει κάτι χωρίς ζάχαρη και γλυκό…. παίρνω θάρρος να ρωτήσω ποιο κακάο χρησιμοποιείται… για το μικρό μου προσπαθώ και παίρνω τα πάντα βιολογικά, και το criollo νόμιζα ότι ήταν και το καλύτερο… αν μπορείτε να μου προτείνετε τι χρησιμοποιείται θα ειμουν ευγνωμων.. σας παρακολουθώ χρόνια και κάνετε πολυ καλή δουλειά.. ευχαριστώ πολύ

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Προστατευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!